Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • крудж

>K I L J @ N nr.12 napisał

Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski i kogoś oskarżasz?
    Mógłbym się z tobą zgodzić, gdyby pojawiły się jakieś oficjalne zarzuty oparte na konkretnych dowodach, które zostałyby potwierdzone przez sąd. Obecnie to mamy do czynienia z medialną szopką i papką różnych informacji, które do niczego na razie nie prowadzą i nie wiadomo czy do czegoś doprowadzą. Osobiście dla mnie, to taka ślepa wiara w to co mówią w TV politycy jednej albo drugiej partii jest czymś kompletnie wykraczającym poza granice zdrowego rozsądku, a ostatnio jest to bardzo powszechne.
  • madzia

>K I L J @ N nr.12 napisał
    >Rządy PO uważam za SKANDALICZNE i GORSZE od tych za PiS.

a rządy kolejnej partii od tego rządu itd itp.
    czasem jak czytam takie zdania, to sądzę sam musiałby rządzić i wtedy by było dopiero ok :P
  • MPJ 78

Wywiadu dziennikarzy TVN24 z Drzewieckim początkowo nie oglądałem dopiero doniesienia prasowe świadczące, że było co oglądać, skłoniły mnie od zapoznania się z jego treścią. Eksminister, którego szeroka opinia publiczna zna jako Mira od afery hazardowej był nadspodziewanie ostry. To nie był przedstawiciel PO uprawiającej politykę miłości, to był facet z pretensjami, który niby skarży się na zły los, ale jednocześnie straszy. Do tej pory to on był podejrzany teraz zaś stawia się w roli kogoś w rodzaju prokuratora. W każdym razie w wywiadzie pojawiło się kilka ciekawych sformułowań:

„Ja jestem dowodem na to, że Polska jest w dalszym ciągu dzikim krajem. Zabito mi matkę, taka jest prawda.”

Interesujące zdanie ale Miro powinien pamiętać, że za bezpodstawne oskarżenie o morderstwo można go pociągnąć do odpowiedzialności karnej. Drzewiecki szans, że udowodni komuś zabójstwo swoje matki praktycznie nie ma. Moim zdaniem eksminister PO nie powinien też mówić o tym, że Polska to dziki kraj. Skoro jesteśmy dzikusami, to co on zrobił żeby nas ucywilizować będąc ministrem? Oskarżenia, jakie na niego padły wskazują, iż swój urząd sprawował bardziej jak członek starszyzny plemiennej niż minister europejskiego kraju.

Dalej też jest ciekawie
    "Jestem 20 lat w parlamencie i nigdy nie myślałem, że polityka jest takim okrutnym zwierzakiem, który potrafi zjadać ludzi po prostu. Gardzę tym, gardzę polityką".

Kolejna niekonsekwencja skoro gardzi polityką, to co go jeszcze trzyma bo jakoś mandatu poselskiego nie łożył. Będę mało złośliwy i nawet nie zapytam: Panie eksministrze gdzie pan był, kiedy Pana partyjni koledzy mówiąc kolokwialnie napier****** w Prezydenta, kiedy sławetny lubelski fajter PO wyzywał posłankę opozycji od prostytutek? Wtedy polityka nie była okrutnym zwierzakiem?

I swoiste podsumowanie
    "…wszyscy dziennikarze, którzy się dopuścili kłamstw, oszczerstw, będą za to wszystko odpowiadali … aby dojść do satysfakcji i prawdy, by ci wszyscy, którzy świadomie kłamali za to przepraszali i płacili pieniądze".

O jakich kłamstwach zaś mowa
    „…bo sprawy w ogóle nie ma, tak? To jest fikcja stworzona przez pana Kamińskiego…”

Jestem obywatelem europejskiego kraju, który owszem ma swoje wady, tylko czemu jak oglądam ten wywiad i widzę Mira zaczynam słyszeć tam tamy? W cywilizowanym kraju zarówno forma i treść tego wywiadu powinny polityka dyskredytować. Tymczasem nie słychać głosów oburzenia. Trudno mi sobie wyobrazić kogoś poza czarownikiem dzikiego plemienia, który wyzywałby swoich współplemieńców do dzikusów i straszył, że będą musieli mu płacić odszkodowania za to, iż ujawniono jego wątpliwe interesy z biznesmenem, który już był skazany za korupcję. Przerażające jest to, że nawet jego macierzysta partia nie usiłuje się od jego wypowiedzi odcinać.

Cytaty z Drzewieckiego za
    http://www.tvn24.pl/-1,1645358,0,1,...

ps. szanowni userzy kto Mira potraktował kłamstwami Kamińskiego może oczekiwać pozwów od Mira Zbycha i wesołej ferajny z PO w sumie ja już sprawdzam skrzynkę czy nie przyszedł
    ;)
  • Anonim

Polska jest dzikim krajem?. Niestety nie jest, a bardzo bym chciał. Taki dziki Tajwan to ma dopiero rozwój gospodarczy z tym swoim dzikim kapitalizmem. Jak już sam Pan Ambroży Kleks śpiewał "Dzik jest dziki dzik jest zły a drzewiecki gardzi nim". A szkoda bo gdy byliśmy dzicy (nosiliśmy szable i dzikie wąsy) Polska sięgała po Smoleńsk a miała tylko 100 parlamentarzystów i to jeszcze którzy sami się utrzymywali. Dzikość służy.
    Co do zabicia matki to chyba nikogo konkretnie nie oskarżył, nie powiedział "Mariuszu Kamiński zabiłeś mi matkę" więc już tak nie histeryzuj. W ramach walki z dzikością wiemy, że zamknąłbyś wszystkich z PO do lochu a w ramach cywilizacji europejskiej z jej tradycją rzucił ich na pożarcie lwom ale jeszcze się wstrzymaj Europejczyku. Prrr - jak powiedział zaaresztowany woźnica gdy go wieźli kibitką na komisariat.

Co do dziennikarzy, zbytnio to przeżywasz. Przecież teraz PiS podzielił z komuchami TVP i nawet jak dostaną kary to zapłacą je suma sumarum z naszego abonamentu (bo PiSowscy dziennikarze dostali synekury). Nic im się nie stanie. Nawet wręcz przeciwnie będą mogli się nazywać męczennikami ( z czego na pewno skorzystają) za sprawę i napisać laurkę polskiemu wymiarowi sprawiedliwości za czasów JE Zbigniewa I Ziobro.

Co do skazania za korupcję to też zbytnio przeżywasz. W takim dzikim kraju jakim są Włochy korupcja oznacza nic innego jak elementarną część polityki. A ludzie tam mają wyższy poziom zadowolenia społecznego niż u nas. Bardziej szanują choćby własną mamę i rodzinę. Do tego Talleyrand też był skazany swego czasu za korupcją a poziomu mu odmówić nie można. Oczywiście gdzie się Sobiesiakowi równać z Talleyrandem, ale fakt skazania wyrokiem też jakoś jeszcze człowiekowi nie odbiera chrześcijańskiej "drugiej szansy". Gdyby na ten przykład Sobiesiak był człowiekiem związanym z PiS to ten wyrąb lasu pod orczyk nazwałbyś "tworzeniem miejsc prac". Mnie to szczerze mówiąc nawet bardziej pasuje, że PO odeszło od doktryny Piskorskiego (zalesiania) a zaczęło wyrębywać pod kurorty narciarskie. Zdaje się że cieszymy się sukcesami Justyny Kowalczyk której trening odbywa się w Niemczech (częstkroć) bo nie ma infrastruktury. Jakby jeszcze Sobiesiak zbudował takową infrastrukturę, no to spłaciłby swoje winy które popełnił był za wczasu. Niestety nie zdążył bo wybrał się na cmentarz. Swoją drogą co to korupcja na cmentarzu?. Przecież można się spotkać w operze, zamtuzie luksusowym, ewentualnie w 5 gwiazdkowym hotelu w obłokach dymu z cygar. Ale cmentarz?. Tutaj faktycznie jesteśmy dzicy.

Mnie też dziwi jedno. Skoro Miro Drzewiecki uważa że zabito mu mamę powinien wyzwać na pojedynek sprawców takowego i Bóg rozsądzi po czyjej stronie jest racja. A tak znowu się będą szargali po sądach jakby to sądy nie miały lepszego zajęcia. Do tego kiedyś politycy to byli ludzie poważni. Walery Sławek gdy wiedział, że już na margines polityki wypadł to po prostu wziął i się zastrzelił. Gdy koledzy Wieniawy oświadczyli mu że już jego kolegami nie są wziął i się zabił. To byli ludzie poważni którzy swoją rolę w życiu utożsamiali z Polską. Dla nich Polska była ważniejsza niż ich życie. A tak mamy generację polityków mało poważnych. Żona prezydenta jest nazywana czarownicą - zero reakcji. Drzewiecki twierdzi, że zabili mu matkę - idzie grać w golfa. Jesteśmy świadkami czasów mało poważnych.
  • Sizar

Jarosław Kaczyński o aferze hazardowej: http://www.youtube.com/watch?v=NOBJ...
  • madzia

typowe dla PiSu. nazywać kogoś przestępcą bez dowodów :D już Ziobro zapoczątkował sobie takie beztroskie pląsy :P
  • MPJ 78

Zaraz wina PiS a Miro nie mówił aby o tym że ci ludzie zabili mu matkę.

• Szymon

Jakie sa wasze opinie natemat prac komisji hazardowej, raportu przewodniczacego i jego pracy, zachowan koalicji i opozycji podczas wyjasniania tej sprawy??
  • Ritter von Nałęcz

1. Dla mnie sama instytucja komisji śledczej to potwarz dla godności państwa polskiego i pośmiewisko z Polaków-podatników;
    2. Ta komisja na początku była dla mnie po prostu kabaretem :D Ale potem stała się już tragikomedią. Sekuła swoją nieudolnością i służalstwem wobec dyrektyw [Wodza Donalda der Gross) przechodził samego siebie. A tego biednego Urbaniaka, czy jak mu tam, to mi nawet szkoda;
    3. Niezły teatr odwalała Kempa i Arłukowicz, pomagał im Dera. Z tym, że oni rację zazwyczaj mieli;
    4. Rażące błędy redakcyjne w dokumencie stanowiska komisji, brak zgodności logicznej tekstu, narzucenie go praktycznie przez większość arytmetyczną i 24h na sporządzenie zdań odrębnych to farsa. Że nie wspomnę o trybie opracowywania i nanoszenia poprawek mającym początkowo trwać parę godzin;
    5. Rozwaliło mnie, że Wysoka Sekuła chce napisać jeszcze odrębne zdanie, do dokumentu, który sam w podły sposób narzucił xD
  • Artur

>Szymon napisał
    >Jakie sa wasze opinie natemat prac komisji hazardowej,
    >raportu przewodniczacego i jego pracy, zachowan koalicji i
    >opozycji podczas wyjasniania tej sprawy??

To kolejny spektakl który wiadomo jak się skończy. Sekuła będzie bronił swoich i uparcie twierdził że "politycy PO nie brali udziału w nielegalnym lobbingu". Opozycja jednak ma uzasadnione powody żeby wyśmiac raport Sekuły. Nie dopuszczono np do tego żeby sprawdzic bilingi Schetyny i rzucono jako kozła ofiarnego Drzewieckiego.
  • Anonim

to jest sprawa dla prokuratory, a nie dla polityków nie dość że nic sensownego nie ustalili to na dokładkę biorą za to kasę też bym tak chciał
  • Piotsuru

Dlatego warto sie zastanowić ograniczeniem komisji sledzczych w polskiej politycę tylko jakoś nie wierze aby doszło do skutku niesty. W jaki sposób politycy będą robic wielką karierą medialną jak nie przez wymachywanie szabelką na kolejnych posiedziach komisji?
    Warto by się było zastanowić nad jednym tego aspektem po nam państwu takie komisje, bo nie pamietam aby któraś z komisji śledczych wyjaśniła istotę sprawy, którą sie zajmowała?
  • Medyk

Wnioski:

Afery hazardowej nie było.
  • Szymon

| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)