- 1
- 2
-
Biesio
Samorząd Instytutu Nauk Politycznych UW ma wielką radość i przyjemność zaprosić wszystkich studentów Uniwersytetu Warszawskiego na II spotkanie z cyklu "kp3 po godzinach" w semestrze wiosennym pod tytułem:
CO Z POLSKĄ LEWICĄ ?
czyli o sprawach dotyczących obecnych problemów i wyzwań stojących przed lewą stroną naszej sceny politycznej będziemy dyskutować z naszym gościem
Panem Premierem
LESZKIEM MILLEREM
Spotkanie poprowadzi Pani Dr Anna Materska - Sosnowska specjalizująca się w Instytucie Nauk Politycznych problematyką polskiej lewicy.
23 KWIETNIA PONIEDZIAŁEK
GODZ. 18.30 - 20.00
S. 111 - 113
STARY BUW
UL. KRAWKOWSKIE PRZEDMIEŚCIE 26/28
http://www.kp3.pl -
wytrzepany ze styropianu
Akurat on nie wydaje mi się odpowiednią osobą do ratowania polskiej lewicy... -
satan claus
To tajna bron Kaczynskich;)
zatapiamy...
Lewica jest postkomunistyczna i dopoki tak bedzie, to ja wole, zeby towarzysze byli poza wladza. Zaluje nawet, ze im pozwala sie uczestniczyc w demokratycznym cyrku. -
Harley Devil'sSon
Wielka świnia, ale żeby zaraz cały temat wielkimi literami zapisywać .. ? -
-
-
Anonim
-
MAC13Y
-
wytrzepany ze styropianu
>satan claus napisał
>To tajna bron Kaczynskich;)
>
>zatapiamy...
>
>
>
>
>Lewica jest postkomunistyczna i dopoki tak bedzie, to ja
>wole, zeby towarzysze byli poza wladza. Zaluje nawet, ze im
>pozwala sie uczestniczyc w demokratycznym cyrku.
Polska lewica nie może być postkomunistyczna, ponieważ to co było w Polsce z prawdziwym komunizmem (który jest niestety utopią) nie miało nigdy wiele wspólnego, a co najwyżej z jego radziecką, wypaczoną wersją...
Dzisiejsza główna scena polskiej lewicy jest pożałowania godna - afery, korupcja, rozbicie i układy (chociażby ostatnie taśmy Oleksego...) i dopóki młode pokolenie nie dojdzie do głosu, to nic się w niej raczej nie poprawi... -
Harley Devil'sSon
>hubert sikorski napisał
>madagaskar jest zarezerwowany dla homoseksualistów
A co z Żydami? -
Anonim
Żydzi do Palestyny!
A co z lewicą? Dla nich jest miejsce na Mar(k)sie. -
Anonim
Nie wiem jak w ogole mozna sie publicznie przyznawac, ze sie jest za lewica. To wstyd wierzyc w utopie spoleczno - ekonomiczne, ktore sa "wrzodem" na odwiecznych prawach, glownie ekonomicznych. Smiac mi sie chce, jak sie slucha "prorozwojowych" bredni lewicy... -
Łukaszu widzisz na każdej scenie politycznej musi być miejsce na lewicę dla równowagi i by prawdziwy pluralizm poglądów był;) to jest z korzyścią dla demokracji...
-
Anonim
>Sweet Home Alabama napisał
>>hubert sikorski napisał
>>madagaskar jest zarezerwowany dla homoseksualistów
>
>A co z Żydami?
a co ma być? nic nie będzie -
Harley Devil'sSon
Kuba Rozpruwacz był Żydem. W żydoWyborczej dziś ponoć o tym piszą.
;) -
Anonim
>don't care... napisała:
>Łukaszu widzisz na każdej scenie politycznej musi być
>miejsce na lewicę dla równowagi i by prawdziwy pluralizm
>poglądów był;) to jest z korzyścią dla demokracji...
od kiedy to lewica jest za pluralizmem,he? bo wszędzie gdzie się da lewica chce niszczyć odmienność poglądów by panowała mam błogosławiona jednomyślność narodu.a przyznanie się do zasad,do wiary, do myślenia innego niż lewackie czy libertyńskie jest towarzyskim samobójstwem -
>wincent ferrer napisał
>od kiedy to lewica jest za pluralizmem,he? bo wszędzie
>gdzie się da lewica chce niszczyć odmienność poglądów
>by panowała mam błogosławiona jednomyślność narodu.a
>przyznanie się do zasad,do wiary, do myślenia innego niż
>lewackie czy libertyńskie jest towarzyskim samobójstwem
och takich rzeczy naczytałam się już w paru miejscach:]
a od kiedy prawica w wydaniu nacjonalistyczno-katolic kim jest za pluralizmem poglądów,hę?
"samobójstwo towarzyskie":pokrzywdzeni konserwatyści i wyznawcy jedynej słusznej nie-lewackiej wizji świata;) jesteśmy w Polsce,gdzie głupia poprawność polityczna w europejskim wykonaniu nas nie omamiła...są różne gazety i mogą pisać co chcą...a każda ma prawo krytykować i wydawać opinie
jestem liberałką w pełnym tego słowa znaczeniu i popieram wolność wszelkich poglądów,a więc także tych lewicowych,choć się z nimi nie zgadzam,a także tych nacjonalistyczno-katolic ko-socjalistycznych w wykonaniu PiSu i LPRu-a też ich nie popieram -
Anonim
ja też jestem liberałem:)-gospodarczym
a co do europejskiej pp, to mieliśmy przykłady polsko -hiszpańskie:
1z niedawna, gdy oburzeni hiszpanie zaczęli posądzć polskę o dyskryminowanie ich obywateli-"bojowników o wolność walczączych z franco"
kompletna paranoja...
2za pana giertycha:)gdy najpierw on wyszedł i protestował przeciwko propagandzie homoseksualnej,i adorcji w europie;po czym wyszedł przedstawiciel hiszpani(z wsześniej przygotowanym programem)agitujący za propagandą homoseksualną i wolaną aborcją w całej europie i w myśl lewicowej wolności słowa giertycha uznano za zacofańca i zmuszano go do odwołania tego co powiedział i hiszpanów pochwalono
do dupy z taką wolnością słowa! -
Cóż nazywania zacofańcami (choć dla mnie LPR ma lekko ciemnogrodzkie poglądy) czy faszystami nie pochwalam,ale mają prawo do tego-co do tej całej wojenki ideologicznej to błazenada i z jednej i drugiej strony,ale tak jest właśnie dlatego,że państwo się wpieprza w takie sprawy i mamy zamiast zajęciem się poważnymi sprawami taplanie się w tematach pobocznych:/
-
Anonim
cóż giertych nie lubie(jak każdy maturzysta:))ale chodziło ci chyba o zasadę?prawda?
a co do zajmowania się powarznymi sprawami-gospodarka się przecież rozwija(bo się nią nie zajmują:)) -
>wincent ferrer napisał
>cóż giertych nie lubie(jak każdy maturzysta:))ale
>chodziło ci chyba o zasadę?prawda?
jeśli chodzi o zasadę to się z Tobą zgadzam:]
>a co do zajmowania się powarznymi sprawami-gospodarka się
>przecież rozwija(bo się nią nie zajmują:))
i chwała im za to:) a jeszcze szansa,że Euro 2012 nam pobudzi te ważniejsze sprawy:)
- 1
- 2