-
Anonim
-
Artur
-
Camilo Loco
>Iselor napisał
>Najgorsze jest to że ty dalej bronisz tej bandy chińskich
>błaznów.
<spadł z krzesła> -
Camilo Loco
Nie bronię żadnego z reżymów, ale wskazuję, iż głośno reklamowane "tybetańsko-klasztorne" gówno jest takim samym gównem jak głośno krytykowane "czerwono-okie". Tybetańczycy wpadli z przysłowiowego deszczu pod rynnę. A o niszczenie kultury przez Chińczyków pytałem ze zwykłej ciekawości. Jeśli naprawdę uważasz, że to prawda - udowodnij mi to, a nie posuwasz się do niskich emocji. Nie wiem, co za problem wskazać źródło, do którego mógłbym się zwrócić, by zweryfikować swoje mniemanie. :P
Jesus Christ Mother Fucker! xP -
-
" Nieustającym problemem Tybetu i bogatych zbiorów Potali jest obecność Chińczyków i ich polityka względem narodu i kultury tybetańskiej. „Z Potali i innych klasztorów wywożono bezcenne dzieła sztuki i literatury, święte relikwie, arcydzieła kanonu sztuki tybetańskiej. (...) Wysadzane szlachetnymi kamieniami posągi ze złota, srebra i brązu trafiały do Chin, a potem pojawiały się na aukcjach w Hongkongu, Szanghaju i Tokio, gdzie zachodni kolekcjonerzy płacili za nie bajońskie sumy. Szacuje się, że ChRL zarobiła na sprzedaży dzieł tybetańskiej sztuki sakralnej ponad osiemdziesiąt miliardów dolarów amerykańskich”,"
http://nowa.magazynswiat.pl/index.p...
bez komentarza -
Termit
>SzabloZębny napisał
>>Termit napisał
>>>SzabloZębny napisał
>>klasztory,
>>>
>>>Pierwsze słyszę. Możesz podać jakieś źródło?
>>
>>śmiesznie odszczekujesz; p
>
>Szczekać to Ty możesz chłopcze. Zmień ton, bo nie jestem
>twoim kumplem.
;(
>>jednocześnie
>>>
>>>A skąd takie informacje? Ludność Tybetu stanowią w
>>>większości Chińczycy.
>>
>>Teraz już tak, w latach 70-80 po wyrżnięciu
>>kilkudziesięciu tysięcy Tybetańczyków i zasiedleniu
>>terenów po nich Tybet stał sie marną prowincją bez
>szans
>>na niepodległość
>
>Zonk, już znacznie wcześniej. Weź Ty się zapoznaj wpierw
>z tematem, a potem się wypowiadaj.
własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Chińczycy MORDOWALI i dalej mordują Tybetańczyków a Ty nie widzisz w tym nic złego
>>>
>>>Co to znaczy? Skąd możesz to wiedzieć? Jak możesz w
>>>ogóle mierzyć ludzkie cierpienie?
>>
>>Jakie cierpienie?
>
>Patrz chociażby link do tekstu, który podałem.
>
>Najpierw pod rządami mnichów, potem Chińczyków.
>
>>Wogóle powala mnie Twa retoryka.... Jak
>>śmiesz wiedzieć co jest lepsze dla tych ludzi?
>
>A mnie irytuje, jak bezczelnie odwracasz kota ogonem.
Ey no, to jest to co robimy najlepiej; p -
The M
>SzabloZębny napisał
>Nie bronię żadnego z reżymów, ale wskazuję, iż
>głośno reklamowane "tybetańsko-klasztorne" gówno jest
>takim samym gównem jak głośno krytykowane
>"czerwono-okie". Tybetańczycy wpadli z przysłowiowego
>deszczu pod rynnę. A o niszczenie kultury przez
>Chińczyków pytałem ze zwykłej ciekawości. Jeśli
>naprawdę uważasz, że to prawda - udowodnij mi to, a nie
>posuwasz się do niskich emocji. Nie wiem, co za problem
>wskazać źródło, do którego mógłbym się zwrócić, by
>zweryfikować swoje mniemanie. :P
>
>Jesus Christ Mother Fucker! xP
Masz zrodlo, bo juz nie moge czytac tych bzdur:
http://books.google.co.uk/books?hl=... -
Camilo Loco
>własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Chińczycy MORDOWALI i dalej mordują Tybetańczyków a Ty nie widzisz w tym nic złego
pojebalo Cie? -
Camilo Loco
>The M napisał
>Masz zrodlo, bo juz nie moge czytac tych bzdur:
> http://books.google.co.uk/books?hl=...
Szkoda wielka, ze po angielsku, ale lepsze to niz nic. Dziekuje.
-
The M
-
:]
równie dobrze można by powiedzieć że polską powinno sie rządzić z Moskwy ponieważ my tez jesteśmy słowianami nie mówiąc już o wspólnej historii państwowości na skutek zaborów czy wybryków polaków w XVIIw
To żałosne że niektórzy nie maja podstawowej wiedzy na tematy tego że rodzimi mieszkańcy tybetu maja nie tylko inne zwyczaje od chińczyków, ale i pochodzenie etniczne, jak i !!!!!!!JĘZYK!!!!!!!! to zasadniczo kwalifikuje oba ludy do posiadania oddzielnych państw -
Ashardin - Kazdy nie jest kazdym
Ciekawi mnie tylko czy kiedykolwiek na tym gronie ktokolwiek z gronowiczow w pewnym momencie dyskusji napisze - Wiecie co macie racje, ponioslo mnie z opinia, przemyslalem , mylilem sie. Bo jak narazie to w jakiejkolwiek dyskusji obrona wlasnych czesto bzdurnych tez bije na glowe dyskusje miedzy PO i PiS. I jeszcze ten ton wypowiedzi z serii "Biedny glupku oswiece Cie bo nie wiesz" -
Anonim
Wiesz, że ja też się nad tym zastanawiam? Każdy rzuca mięchem, aby tylko przekonać oponenta do swoich racji. Dlatego też nie biorę udziału w tych dyskusjach - ani ja nie przekonam rozmówcy do mojego punktu widzenia, ani on nie przekona mnie. Poza tym - mam maturkę i muszę się uczyć, miast zastanawiać się nad tymi rzeczami... :P -
The M