-
GameBoy
http://www.pokoleniexxx.salon24.pl/
Mało się piszę o ludziach obecnie wchodzących w dorosłość. Mam nadzieję ze wywoła to moze chociaz tutaj jakąś dyskusję...
-
Ag:* !
Obecnie i ja wchodze w dorosłe zycie : ) ale widze jak różna jest młodzież ...Widze osoby ktore maja swoje autorytety, ambicje cele , którzy chca coś wnieść w świat w przyszłosc ale niestety wieksza grupa jest ludzi młodych nic nie wnoszacych a oczekujacych... Ludzi ktorych satysfakcjonuje zabawa znajomi i mozliwosc narzekania na swiat i polityke.. -
Anonim
-
YT
Popieram avatar autora tego wątku. Nie miało się brzuszka piwnego, wymieniało się z dziewczynami wyrwane z Popcornu plakaty Kelly Family lub New Kids on the Block na jakieś mniej obciachowe kapele, nie wiedziało się o istnieniu gejów (tak było, choć pewnie dzisiejsi nastolatkowie w to nie uwierzą!), grało się w piłkę zamiast przesiadywać na necie... To były czasy... -
-
Artur
Mnie najbardziej wkurzają emo, małolaty o zachwianej równowadze emocjonalnej z bananowych rodzin. Niby to subkultura ale bez żadnych wartości i celów. -
>OH napisał
>Kto powiedział, że 18 lat to już dorosłe życie?
a ktos powiedzial cos o 18-stu latach???
-
rokendroll
>OH napisał
>Kto powiedział, że 18 lat to już dorosłe życie?
Ja na ten przykład mam 21 w tym roku i za dorosłego się nie uwazam. Autor wątku raczej też tak nie uważa.... -
Mnie w nowym pokoleniu irytuje ignorancja, myślenie życzeniowe wiara że wszystko samo się zrobi, brak elementarnej wiedzy o własnej historii. Nieumiejętność wyciągania prostych wniosków (np w wakacje na grillu nastoletni znajomy kuzynki opowiadał że służba zdrowia powinna być prywatna i opłacana z własnej kieszeni. Jako człowiek z gruntu cyniczny zapytałem go ile tysięcy zeta jego rodzina wisi państwu za dwie chemioterapie jego matki i skąd by wzięli prywatnie na to kasę. Chłopaka najpierw zatkało, dopiero po chwili chyba sobie uświadomił, że odpłatność może dotyczyć też jego i jego najbliższych, bo nagle zmienił zdanie i przyznał mi rację że nie jest to najlepszy pomysł).
Na dodatek chodzenie na skróty typu opracowanie zamiast książki, powoduje że młodzi ludzie nie myślą samodzielnie, nie analizują informacji tylko wymagają jej komentarza. -
no wlasnie myslenie zyczeniowe jest domena bardziej starszego pokolenia. mlodzi nie sa juz tak bardzo skazeni postawa roszczeniowa. wiedza, ze na wszystko musza sobie zapracowac.
a chodzenie na skroty to poklosie naszej mentalnosci, komnbinatorstwa i powiedzenia: byle sie jak najmniej narobic :P -
:]
>GameBoy napisał
> http://www.pokoleniexxx.salon24.pl/
>
>Mało się piszę o ludziach obecnie wchodzących w
>dorosłość. Mam nadzieję ze wywoła to moze chociaz tutaj
>jakąś dyskusję...
a mnie wkurza takie pitolenie o dzieciach tego czy tamtego pokoleniach. O moim tez sporo złego sie mówiło, jednak jak rozmawiałem z osobami dużo starszymi, to okazywało sie że te same zjawiska były obecne i kilkadziesiąt lat wcześniej.. Tak naprawde młodzi co są teraz i ci co byli nimi ileś lat temu maja taką samą naturę bo są takimi samymi ludzimi z tej samej krwi i tymi samymi genami, tak samo kiedyś też starzy narzekali na młodych jacy to oni, to trwa od poczatków dziejopisarstwa -
>rokendroll napisał
>>OH napisał
>>Kto powiedział, że 18 lat to już dorosłe życie?
>
>Ja na ten przykład mam 21 w tym roku i za dorosłego się
>nie uwazam. Autor wątku raczej też tak nie uważa....
dokladnie... 18 nie mowi o dorosłości czlowieka . to kształtuje sie dużo pozniej wg mnie. a zjawiska obecne teraz jasne ze byly i kiedys z tym ze jednak ludzie nie zwracali na nit uwagi mieli inne priorytety. a nowosci typu-emo ...coz ...nie wypowiem sie bo nie znam srodowiska (i nie chce poznac) maja swoje racje ludzie/ młodzież zycie sprawi ze je zachowaja badz zmienia. -
rokendroll
Ja tam z Emo to nie rozumiem. Pełno szumu, wszyscy o tym mowia a ja w zyciu to moze z 5 "emo" ludziow widzialem. A tak to kazdy sie z tego smieje. -
Anonim
>Vera* napisała:
>>OH napisał
>>Kto powiedział, że 18 lat to już dorosłe życie?
>
>a ktos powiedzial cos o 18-stu latach???
Taka polemika słowna.; )
Ja się zbytnio nie wypowiem, bo ogólnie mnie irytuję jak jakaś grupa starych konowałów ocenia młodsze pokolenia. Wszystkie ich braki w edukacji zasłania nowinkami elektronicznymi, spaczeniem moralności osobistej i w subkultury.
Czytam ostatnio w jakimś brukowcu, że rocznik 1989 [czyli ja] jest pierwszym który mógł czuć wolną Polskę, nie miał narzuconego toku rozumowania dydaktycznego itp. Potem nawiązanie, że nie chce pamiętać o przeszłości i żyje przyszłością. To jest pokazana ignorancja takowych osób które coś takiego piszą. Wrzucanie wszystkich do jednego wora.
-
Łukasz K-12
Dwa dobre kawały o EMO:
- Czemu emo nie korzysta z windy?
- Woli wychodzić oknem.
Co się stanie z pięcioma emo zamkniętymi w jednym pokoju?
Jedno umrze, bo nie znajdzie konta do płaczu... XD -
Termit
dzisiejsze młode pokolenie ma jeszcze jakies szanse na życie w zgodnosći z honorem, szacunkiem etc., ale dzieci tego pokolenia będą miały przejebane. W czasach gdy gówniarzeria ma więcej praw od emerytów, kombatantów i niepełnosprawnych razem wziętych, w czasach gdy 15-latek ma prawo pozwać rodziców do sądu, w czasach gdy rodzice pozbywają sie swoich praw do dziecka bo chcą sie pozbyć latorośli by im życia już nie truł.... NIE ma przyszłości dla takich.
Rodzice nie mają żadnych praw. Takie pokolenie -
Anonim
Wiń tych którzy walczą w kółko o prawa człowieka. Każdy wie, że to jest kierunkowe dla danego celu a nie ogółu. -
Termit
ogólny socjal i walka o każde życie. Matka ziemia sie wykończy z takimi bachorami jak MY -
Egocentryzm i megalomania matka ziemia przetrwała już nie takich jak my. Przetrwała dyktatorów i szarlatanów, tygrysy szablozębne i leniwce olbrzymie, dinozaury i trylobity przetrzyma i nas