Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Софи

czyli co sie dzieje na Ukrainie, co sądzicie na ten temat?
  • shakk

Na Ukrainie nic nowego od 2004 i Pomarańczowej Rewolucji. Jak zawsze bywa rewolucja zjada własne dzieci i rewolucjoniści występujący przeciw Rosji nie potrafili sie dogadać na czym zyskała prorosyjska partia Regionów.Premierem po przepychankach Tymoszenko z Juszczenki został Janukowycz zwolennik izolacji Ukrainy co było nie po drodze z polityka prezydenta. Pozory utrzymywała współpraca 3 ministrów z kręgu Juszczenki z premierem jednak w pewnym momencie sie nie dogadali.

Dziwną sprawą wydaje mi się relacja jaka oglądałem w TVN z Placu Niezależności.Pomarańczowa Rewolucja umarła śmiercią naturalną bardzo skromnie wyglądali jej zwolennicy w porównaniu z zwolennikami partii Regionów.Niespójność i zanik początkowej siły doprowadził do tego co sie teraz dzieje.

Ja osobiście widzę tylko jedną opcje.Nowe wybory.
  • Лингэдолф

Wiktor Juszczenko okazał się być dobrym rewolucjonistą, który porwał ludzi na Majdan parę lat temu.
    Ale już jako prezydent nie dał rady udźwignięciem obowiązków rządzenia społeczeństwem i poprowadzenia Ukrainy w świetlaną przyszłość wraz z poprawieniem sytuacji jej społeczeństwa.

Poza tym Januowycz wtedy nie został uciszony lub wyłączony z polityki - dlatego było pewne, że się odezwie a jego marginalizacja niemożliwa z uwagi na poparcje Kremla. A on z kolei jednak wciąż ma silne wpływy nad Dnieprem niestety :/ i za wygraną nie da - prędzej Putin będzie codziennie jadł beton z piaskiem niż podda się w tej kwesti.

Mam nadzieje, że teraz też Juszczenko stanie na wysokości zadania i załagodzi spór, by uniknąć najgorszego - wojny domowej w najgorszym przypadku.
  • matt

Juszczenko jest takim samym przedłużeniem biznesowych interesów jak Janukowycz. I taki z niego demokrata, jak ze mnie stały bywalec gejowskich parad... Jakby poprzednie wybory zostały sfałszowane na jego korzyść, to by nie protestował.
    P.S. Codziennie łaziłem pod ukraińską ambasadę z pomarańczową wstążeczką wpiętą w klapę płaszcza i nawet się nauczyłem ukraińskiego hymnu. Ale człowiek bywa naiwny...
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)