Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Camilo Loco

Istnieją dwa najstarsze zawody na świecie: prostytucja i polityka - przy czym moralność nawet najbardziej zdegradowanej i niskiej prostytutki zawsze będzie o niebo wyższa od moralności polityka.; ]
    Ponadto, z usług prostytutki można zrezygnować w każdej chwili; w przeciwieństwie do usług polityka, który nie musi się starać o to, aby zadowolić elektorat, gdyż wie, iż on nic mu nie może zrobić, nie rozliczy go jak należy..
  • Anonim

Oczywiście, że go rozliczy.

Polityka nie powinna być traktowana jako zawód... sens polityki tkwi w tym, że powinna być powołaniem.
  • Camilo Loco

>Gra * lu napisał
    >Oczywiście, że go rozliczy.

Właśnie to widać. :>

> Polityka nie powinna być traktowana jako zawód... sens
    >polityki tkwi w tym, że powinna być powołaniem.

Każdy zawód powinien być powołaniem.
  • MPJ 78

Tylko czy typy które wszystkiego muszą się uczyć z "kartki" bo nie potrafią samodzielnie sformułować myśli mogą cokolwiek naprawić

Ściągawki, które od dwóch dni dostają wszyscy posłowie i senatorowie PO, mają nawet swoją nazwę: Oficjalne Stanowiska, w skrócie OS-y.
    Nasi parlamentarzyści narzekali, że brakuje im zwartych i krótkich informacji na temat poszczególnych ustaw i bieżących wydarzeń. OS-y nie zawierają żadnych tez politycznych, mają jedynie pomóc naszym politykom w kontaktach z mediami oraz wyborcami – mówi Edyta Mydłowska."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...

Mi zarzuca się socjalizm, poziom przedszkolaka itd a tu niby liberałowie z PO muszą mieć instrukcje na piśmie bo nie potrafią samodzielnie sklecić żadnej wypowiedzi, żałosne.
  • Camilo Loco

Niedokładnie, Tobie się zarzuca socjalizm demagogiczny czystej wody. Zaś przedszkolaki jeszcze, całe szczęście, tego nie potrafią.; )
  • MPJ 78

To że nie jestem liberałem nie czyni ze mnie socjalisty demagoga.

Świat jest złośliwy i pomiędzy bielą a czernią jest masa odcieni szarości
    ;)
  • damisos

Moim zdaniem politycy
    kradli
    kradną
    i bedą kradli.

Tak jak politycy PIS-u chcieli otrzymać 300 zł bo niby byli na zabraniu [czy coś takiego] a w żywe oczy oni wszyscy "gadali do kamery".
  • Echelon

czy ktoś ogląda ostatnio 3 -4 tygodnie w mediach pana marszałka Niesiołowskiego , wygląda że jest coś nie tak ze zdrowiem ???
  • MPJ 78

Pewnie świadomość że za chwileczkę że za momencik wyląduje w jednej koalicji obok Kalisza odbiera mu sen z powiek,
  • Echelon

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...

albo to go osłabia
  • mb

moimi kobiecymi "ideałami" są:

Bogumiła Boba - która na swoich wystąpieniach w sejmie w latach 90tych zawsze zaczynała je słowami "ja, jako lekarz" i raz nawet pełna obaw wyznała wszystkim, że ona przy stole operacyjnym może zarazić się nowotworem.

Joanna Senyszyn - która mówi mając otwarte usta od ucha do ucha, nosi tipsy i wyjątkowo wyraźnie pokazuje, że boi się zestarzeć. A jeśli chodzi o jej poglądy - lepiej poczytać jej bloga, niż słuchać. Przynajmniej wiadomo o czym skrzeczy.

i Renata Beger oczywiście :) Za rzadką zdolność nie zdawania sobie sprawy z pośmiewiska jakim się jest. A to wielka sztuka. Zazwyczaj po jednej czy drugiej aluzji człowiek uzmysławia sobie co ze sobą zrobił. Oraz za "Sekretarza Generalnego ONZ pana Annana Koffana.." :D

a jeśli chodzi o polityków, których szanuję.. Cóż.. Mogłabym paść na kolana przed śp. Ronaldem Reaganem. Do Polskiego parlamentu jeszcze taki nie przyszedł, chociaż jak Boga kocham - uwielbiam ich oglądać. Są wspaniali grze zwanej "robimy coś z Polską" :-)
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)