-
Camilo Loco
Istnieją dwa najstarsze zawody na świecie: prostytucja i polityka - przy czym moralność nawet najbardziej zdegradowanej i niskiej prostytutki zawsze będzie o niebo wyższa od moralności polityka.; ]
Ponadto, z usług prostytutki można zrezygnować w każdej chwili; w przeciwieństwie do usług polityka, który nie musi się starać o to, aby zadowolić elektorat, gdyż wie, iż on nic mu nie może zrobić, nie rozliczy go jak należy.. -
Anonim
Oczywiście, że go rozliczy.
Polityka nie powinna być traktowana jako zawód... sens polityki tkwi w tym, że powinna być powołaniem. -
Camilo Loco
>Gra * lu napisał
>Oczywiście, że go rozliczy.
Właśnie to widać. :>
> Polityka nie powinna być traktowana jako zawód... sens
>polityki tkwi w tym, że powinna być powołaniem.
Każdy zawód powinien być powołaniem.
-
Tylko czy typy które wszystkiego muszą się uczyć z "kartki" bo nie potrafią samodzielnie sformułować myśli mogą cokolwiek naprawić
Ściągawki, które od dwóch dni dostają wszyscy posłowie i senatorowie PO, mają nawet swoją nazwę: Oficjalne Stanowiska, w skrócie OS-y.
Nasi parlamentarzyści narzekali, że brakuje im zwartych i krótkich informacji na temat poszczególnych ustaw i bieżących wydarzeń. OS-y nie zawierają żadnych tez politycznych, mają jedynie pomóc naszym politykom w kontaktach z mediami oraz wyborcami – mówi Edyta Mydłowska."
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,ti...
Mi zarzuca się socjalizm, poziom przedszkolaka itd a tu niby liberałowie z PO muszą mieć instrukcje na piśmie bo nie potrafią samodzielnie sklecić żadnej wypowiedzi, żałosne. -
-
Camilo Loco
Niedokładnie, Tobie się zarzuca socjalizm demagogiczny czystej wody. Zaś przedszkolaki jeszcze, całe szczęście, tego nie potrafią.; ) -
To że nie jestem liberałem nie czyni ze mnie socjalisty demagoga.
Świat jest złośliwy i pomiędzy bielą a czernią jest masa odcieni szarości
;) -
damisos
Moim zdaniem politycy
kradli
kradną
i bedą kradli.
Tak jak politycy PIS-u chcieli otrzymać 300 zł bo niby byli na zabraniu [czy coś takiego] a w żywe oczy oni wszyscy "gadali do kamery". -
Echelon
czy ktoś ogląda ostatnio 3 -4 tygodnie w mediach pana marszałka Niesiołowskiego , wygląda że jest coś nie tak ze zdrowiem ??? -
Pewnie świadomość że za chwileczkę że za momencik wyląduje w jednej koalicji obok Kalisza odbiera mu sen z powiek,
-
Echelon
-
mb
moimi kobiecymi "ideałami" są:
Bogumiła Boba - która na swoich wystąpieniach w sejmie w latach 90tych zawsze zaczynała je słowami "ja, jako lekarz" i raz nawet pełna obaw wyznała wszystkim, że ona przy stole operacyjnym może zarazić się nowotworem.
Joanna Senyszyn - która mówi mając otwarte usta od ucha do ucha, nosi tipsy i wyjątkowo wyraźnie pokazuje, że boi się zestarzeć. A jeśli chodzi o jej poglądy - lepiej poczytać jej bloga, niż słuchać. Przynajmniej wiadomo o czym skrzeczy.
i Renata Beger oczywiście :) Za rzadką zdolność nie zdawania sobie sprawy z pośmiewiska jakim się jest. A to wielka sztuka. Zazwyczaj po jednej czy drugiej aluzji człowiek uzmysławia sobie co ze sobą zrobił. Oraz za "Sekretarza Generalnego ONZ pana Annana Koffana.." :D
a jeśli chodzi o polityków, których szanuję.. Cóż.. Mogłabym paść na kolana przed śp. Ronaldem Reaganem. Do Polskiego parlamentu jeszcze taki nie przyszedł, chociaż jak Boga kocham - uwielbiam ich oglądać. Są wspaniali grze zwanej "robimy coś z Polską" :-)