Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

jak w tytule?...

Mi nie zal, lewica jest mi obca. Choc dla zasady w demokracji powinny byc dwa nurty - lewy i prawy.
  • Anonim

gdy opublikowane zostały "taśmy prawdy" gazety pisały że "cała polska zastygła w bezruchu" a teraz dziennikarze podchodzą do SLD jako pokrzywdzonych tymczasem pojawiły się konkretne zarzuty wobec kwaśniewskiego
  • Anonim

kto podchodzi do sld jak do pokrzywdzonych?
  • Anonim

koncern medialny ITI
  • Anonim

i to jest (tasmy oleksego) najlepszy argument za tym, ze na lewice nie warto glosowac. Sami dali mi powod. Szybciej zaglosuje na Krasnoludkow i Gamoni niz na LSD; )

A tak sobie mysle, moze to specjalne show Oleksego w akcie zemsty za wykluczenie go z pierwszej ligii SLD?...

Z drugiej strony moj kolega z Jeleniej Gory (stamtad pochodzi Szmajdzinski) juz dawno twierdzil, ze jest on "brudny" jak diabli... :/
  • Anonim

>hubert sikorski napisał
    >koncern medialny ITI

bo ja wiem..
  • Anonim

Oleksy po prostu pokazał swoje oblicze... SLD pozbyło się go, to przy wódeczce zaczął pieprzyć głupoty. Dla mnie ten człowiek był skończony od dawna - choć trochę go lubiłem. Zresztą nadal tak jest. Popełnił błąd, przeprosił... Ale przeprosiny czasami nie wystarczą. Chciał wrócić do polityki? To wrócił. Ale chyba nie tak to sobie wyobrażał...
    Z drugiej strony: ciekawe, że te taśmy:
    -ukazały się sporo czasu po tej rozmowie
    -ukazały się teraz, gdy LiD-owi rośnie w sondażach
    -o nagraniach jako pierwsze napisały: PiS-owski "Dziennik" i internetowe wydanie "Wprost"...
  • Anonim

>Mr. Blue Sky napisał
    >Popełnił błąd,
    >przeprosił...

popełnił błąd ze powiedział czy popełnił błąd ze nakłamał?

• madzia

Mr.Blue Sky bądź chociaż uczciwy i bądź gotów powiedzieć,że Oleksy się zbłaźnił i nie próbuj go uszlachetniać szukaniem drugiego dna...takie same tłumaczenia jak padają z Twoich ust teraz pojawiały się z ust obrońców PiSu przy "taśmach prawdy"...prawda taka,że wszyscy politycy czy to z lewej czy z prawej są po jednych pieniądzach:/ ja po SLD niczego dobrego się nie spodziewałam...

hubert widzę,że szukanie wroga w TVNie jest już stałym punktem w jakiekolwie krytyce przeciwników...
  • madzia

PiSowski Dziennik? Ty chyba w ręku Rzeczpospolitej nie miałeś? a Dziennik czyta mi się bardzo dobrze...potrafi skrytykować PiS kiedy należy,ja tam nie widzę lizodupstwa takiego jak w Rzepie
  • Pan Roszko

>Mr. Blue Sky napisał
    >Oleksy po prostu pokazał swoje oblicze... SLD pozbyło się
    >go, to przy wódeczce zaczął pieprzyć głupoty. Dla mnie
    >ten człowiek był skończony od dawna - choć trochę go
    >lubiłem. Zresztą nadal tak jest. Popełnił błąd,
    >przeprosił... Ale przeprosiny czasami nie wystarczą.
    >Chciał wrócić do polityki? To wrócił. Ale chyba nie tak
    >to sobie wyobrażał...
    >Z drugiej strony: ciekawe, że te taśmy:
    >-ukazały się sporo czasu po tej rozmowie
    >-ukazały się teraz, gdy LiD-owi rośnie w sondażach
    >-o nagraniach jako pierwsze napisały: PiS-owski "Dziennik"
    >i internetowe wydanie "Wprost"...

proooooosze cie... to brzmi jak pisowska teoria spiskowa... :/
  • Pan Roszko

a propo jeszcze dziennika i rzepy... a trybuna jest, byla i bedzie obiektywnym/niezaleznym pismem?... :)
  • madzia

>W poszukiwaniu prawdy napisał
    >a propo jeszcze dziennika i rzepy... a trybuna jest, byla i
    >bedzie obiektywnym/niezaleznym pismem?... :)

hehe i to było na tyle jeśli chodzi o obiektywne media:P
  • Q U E E N.

http://s7.bitefight.pl/c.php?uid=10... --> cala prawda
  • #Mr.mgr Kris#

Oleksy i tak był zmarginalizowany w SLD a teraz poprostu pogrążył się kompletnie.Żałosny koniec jak na polityka.
  • Cook

>Mr. Blue Sky napisał
    >-o nagraniach jako pierwsze napisały: PiS-owski "Dziennik"
    >i internetowe wydanie "Wprost"...

Inaczej: PZPR-owska 'Polityka', SLD-owska 'GW' i "demokratyczny" Przekroj wstrzymywali sie z tym ile mogli.

• Mater

przepraszam ze sie wtrące - uruchamiajać jakiś swój spiskowy podumysł można domiemywac, że była to prowokacja samej lewicy - teraz ten wybryk Oleksego wykorzystają oni do stworzenia "nowej, odrodzonej" lewicy. uklad goni układ, podstęp podstęp, a Olejniczak goni na czoło nowej, narcystycznej lewicy!

Tylko czemu kosztem Kwasniewskiego? to jest oczywiście moja opinia, bo sam Oleksy mowi, że "pozwolił sobie na szczerość z Gudzowatym, bo miał z nim bliskie kontakty. Według byłego premiera i polityka SLD, Gudzowaty miał licznych "kumpli" na lewicy, w tym Aleksandra Kwaśniewskiego. Stąd przekonanie, że należą do jednego grona koleżeńskiego”. skoro gudzowaty był kumplem to komu prędzej sprzeda taśmy - wrogiej prawicy czy kumplowi z lewicy, który Oleksego nie lubi, w imię wyzszej idei?? Sens ta moja wypowiedz ma tylko wtedy, gdy założymy, że było to zaplanowane działanie, a retoryka prowadzenia dyskusji w naszej polityce wskazuje, że tak wałnie będzie tłumaczone nagłe, opóźnione<po 5 miesiacach> ujawnianie tasm... no chyba ze mamy tak domyslnych dzinniakarzy, że przekupili, obezwładnili lub otumanili ochrone Gudzowatego i podstępanie, wsród pewnie wielu wielu nagranych taśm, wyjeli jedną, akurat tą z nagraniem z Oleksym... tak tez moze byc...
  • Cook

Na pewno Gudzowaty tych tasm bezinteresownie nie opublikowal. Natomiast co dalej - mozna gdybac...

• Mater

opublikował? hm.. może zgubił gdzieś? albo ochoniarz życzliwy.. :)
  • Cook

"opublikowal". A Olin podpowiada:

"Były premier stwierdził, już we wrześniu i październiku ub. r. było wiadomo, że są takie nagrania, krążą one po rynku i "jest wyczekiwanie na moment, kiedy można by politycznie je spożytkować"." - Onet.pl
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)