Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Piki

Proszę mi odpisać!!!
  • Tiwanick

>MPJ 78 napisał
    >Z wyrobami przemysłowymi będzie jeszcze łatwiej,
    >wykombinuje się jakieś normy ekologiczne czy im podobne

Zobaczymy ,czy jakieś państwo spróbuje przechytrzyć Komisję Europejską i ETS. Szczerze wątpię, bo wielokrotnie już nacięli sie na produktach spożywczych.
  • MPJ 78

A ja tam złudzeń nie mam zakręcą jak zechcą a zanim ETS czy komisja sprawę rozpatrzy będzie po wszystkim
  • Tiwanick

>MPJ 78 napisał
    >A ja tam złudzeń nie mam zakręcą jak zechcą a zanim ETS
    >czy komisja sprawę rozpatrzy będzie po wszystkim

Czyli po czym? Jak Komisja i ETS rozpatrzą sprawę, to nie dość , że będą musieli zezwolić znowu na przepływ, to jeszcze zapłacą karę. Zresztą, o czym my tu mówimy? Jakoś państwa UE nie blokują między sobą handlu bo wiedzą, że to byłoby samobójstwo dla ich gospodarek. Zwłaszcza Niemcy nie będą robili żadnych ograniczeń importowych, bo ich gospodarka opiera się na eksporcie i jak kraje ościenne zastosowałyby retorsje, to niemiecka gospodarka straciłaby najbardziej.

A co do przepływu pracowników w obrębie UE i legalnego napływu pracowników spoza Unii, Komisja już ogłosiła, że nie będzie żadnych nowych ograniczeń, co więcej wprowadzone zostaną regulacje które pozwolą sprowadzać więcej pracowników z Azji i Afryki (tzw. Europejska Błękitna Karta).
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)