Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • MarcineK

Minęło już ponad rok od nowej koalicji...Co byście zmienili, kogo i dlaczego? Które resorty są w miarę ok, a które całkiem 0. Kogo widzielibyście zamiast obecnych ministrów na ich stanowiskach? To trochę jak sonda wygląda, ale może byśmy, my młodzi, ustalili między sobą, tu, jaki rząd byłby dla nas najlepszy i kogo byśmy widzieli na najważniejszych stanowiskach w kraju.
  • Szczepan

ja bym się zapytał kogo byście zostawili; )
  • Anonim

A ja bym wyjechał z tego kraju - nagle nam opozycja staje się układem rządzącym, wydają 50 sprzecznych ze sobą decyzję, a każdy resort chce dla siebie 300 krotnej podwyżki budżetu... ja bym tam nikogo nie zostawił. (może po za ministrem skarbu, chociaż to też :/ )
  • Lech Walicki

Ja też bym tam nikogo nie zostawiał, a co więcej zlikwidował bym kilka ministerstw:)
  • MarcineK

A kogo w zamian? Fakt, zdecydowanie za dużo jest tych ministerialnych stołków. Całkowicie bez potrzeby one nam.
  • Lech Walicki

W zamian widzę tylko UPR. Jedynie Ci opowiadają się za zmianą systemu a nie stołków.
  • Anonim

Naszym problemem jest to, że rząd jest pełen byłych socjalistów, którzy nie rozumieją, że bardzo ważna jest polityka zagraniczna - szczególnie widać to po postulatach LPR, które są CAłKOWICIE sprzeczne z konstytucją UE... oni nie potrafią zrozumieć, że teraz jesteśmy częścią większej całości, i jeżeli w unii przyjmie się program nauczania, w którym będzie mowa o homoseksualizmie chociażby, to nam nie wolno tego odrzucić. "Pedały do gazu, żydomasoneria, ble ble ble". Mam dość rządu, w którym nie dba się o państwo, a o to, żeby dyrektor jednego radia przychylnie na rząd patrzył...
  • Anonim

>Without face napisał
    >Naszym problemem jest to, że rząd jest pełen byłych
    >socjalistów, którzy nie rozumieją, że bardzo ważna jest
    >polityka zagraniczna - szczególnie widać to po postulatach
    >LPR, które są CAłKOWICIE sprzeczne z konstytucją UE...
    >oni nie potrafią zrozumieć, że teraz jesteśmy częścią
    >większej całości, i jeżeli w unii przyjmie się program
    >nauczania, w którym będzie mowa o homoseksualizmie
    >chociażby, to nam nie wolno tego odrzucić.

jak czytam takie wypowiedzi to cieszę się ze wyborów nie wygrało PO
  • Anonim

Widać, że jesteś w takim razie reliktem przeszłości, który nie ma pojęcia o polityce...
  • Anonim

Po roku... nic. Kogo wyminilbym?... wszystkich myslacych socjalnie i ultraprawicowo, podobnie jak i lewakow, ktorych kompletnie nie rozumiem.
  • Anonim

czemu twierdzisz ze jestem reliktem przeszłości? bo co sprzeciwiam się homoseksualistom? bo jestem wierzący? bo nie głosowałem na PO? dlaczego tak o mnie myślisz?
  • Anonim

Bo nie widzisz postępu czasu - wierzysz w Boga? To świetnie, ale jeśli wierzysz w kościół to co innego - bo to fałszywa instytucja. Sprzeciwiasz się homoseksualistom? Ja jestem hetero i nie mam nic do gejów, do póki nie próbują podrywać mnie lub innego hetero, natarczywie. Nie głosowałeś na PO? Popatrz na rząd obecny - nieudacznicy z kompleksami, dla których upadek ZSRR to była największa katastrofa w historii... bez komentarza.
  • Anonim

>Without face napisał
    >Bo nie widzisz postępu czasu - wierzysz w Boga? To
    >świetnie, ale jeśli wierzysz w kościół to co innego -
    >bo to fałszywa instytucja.

jak by wyglądała wiara katolików gdyby nie było tego "fałszywego kościoła"

>Sprzeciwiasz się
    >homoseksualistom? Ja jestem hetero i nie mam nic do gejów,
    >do póki nie próbują podrywać mnie lub innego hetero,
    >natarczywie.

a jak za ileś tam lat założysz rodzinę ale zginiesz w wypadku twoje dzieciaki pójdą do domu dziecka i adoptuje je dwóch gejów... będzie fajnie?

>Nie głosowałeś na PO? Popatrz na rząd
    >obecny - nieudacznicy z kompleksami

tak się mówi ze prezydent polski nie powinien się obrażać gdy jakaś mało znana gazeta publikuje jego karykaturę odwołuje do badań na temat kogo niemcy najbardziej nie lubią w UE i nie mów że to kaczyński popsuł te "dobre stosunki", czemu nieudacznicy? wygrali wybory parlamentarne i prezydenckie
  • Harley Devil'sSon

>hubert sikorski napisał
    >bo jestem wierzący?

A co wiara ma do rzeczy?
    Wiara od polityki wara.

>tak się mówi ze prezydent polski nie powinien się
    >obrażać gdy jakaś mało znana gazeta publikuje jego
    >karykaturę odwołuje do badań na temat kogo niemcy
    >najbardziej nie lubią w UE i nie mów że to kaczyński
    >popsuł te "dobre stosunki", czemu nieudacznicy? wygrali
    >wybory parlamentarne i prezydenckie

W ogóle Kaczyński jest świetny, a cała reszta wymięka. Nikt nie umie tak wspaniale zrobić z siebie idioty tyle razy w tak krótkim czasie, a potem powiedzieć, że to wszystko było zamierzone, a co nie było zamierzone to atak "ukladu". Słonecznego.
  • Anonim

no dobra wygrali, ale to narazie połowa sukcesu. nie sztuką jest zdobyć władzę,ale ją utrzymać i to nie tak , jak się to robi na Białorusi lecz z powodu zadowolenia społeczeństwa. a jak narazie,to co wybory inna partia rządzi i tak na zmianę lewica, prawcia, centrum. natomiast nastroje społeczeństwa...no cóż. zawsze można sobie to wytłumaczyć,że to dopiero rok minął. ciekawe jak to będzie za dwa...poczekamy zobaczymy.
  • Anonim

>a jak za ileś tam lat założysz rodzinę ale zginiesz w
    >wypadku twoje dzieciaki pójdą do domu dziecka i adoptuje
    >je dwóch gejów... będzie fajnie?

Właśnie przez takich niedorozwojów polityczno - społecznych jak ty coś takiego jest uznawane za coś okropnego - owszem, na dzień dzisiejszy mi się to nie podoba, ale zaakceptowałbym to, jeżeli byliby to dobrzy ludzie - bo orientacja seksualna zależy od człowieka, a nie jego rodziców. Ty tego widać nie rozumiesz, że gej nie = pedofil... cóż, tylko mi cię żal. Żeby było mniej takich ludzi jak ty, to w tym kraju by panowała tolerancja.

>tak się mówi ze prezydent polski nie powinien się
    >obrażać gdy jakaś mało znana gazeta publikuje jego
    >karykaturę odwołuje do badań na temat kogo niemcy
    >najbardziej nie lubią w UE i nie mów że to kaczyński
    >popsuł te "dobre stosunki", czemu nieudacznicy? wygrali
    >wybory parlamentarne i prezydenckie

Boże... prasy nie czytasz? Telewizji nie oglądasz? Kiedy NEWSWEEK - który mało znaną gazetą na pewno nie jest krytykuje rząd i Kaczyńskiego, kiedy WPROST krytykuje rząd, kiedy RZECZPOSPOLITA krytykuje Kaczyńskiego, a w wiadomościach słyszy się tylko o coraz to bardziej poronionych decyzjach rządu to coś znaczy.

Wygrali wybory parlamentarne i prezydenckie minimalną, powtarzam minimalną przewagą, w sytuacji gdzie frekfencja nie przekraczała 46%. A kto na nich głosował? Małomiasteczkowi debile, którzy słuchają radia ojca dyktatora (który notabene łamie zakazy wiary, jest obłudny i to polityk). Ludzie którzy na nich głosowali nie znają się na polityce i byli to głównie ludzie starzy, wychowani w duchu socjalistycznego niewolnika, których naciągnąć łatwiej niż dziecko. Twoje kolejne posty tylko bardziej udowadniają jakim jesteś debilem...

• Anonim

>Without face napisał
    >Ty tego widać nie rozumiesz, że gej
    >nie = pedofil... cóż, tylko mi cię żal. Żeby było
    >mniej takich ludzi jak ty, to w tym kraju by panowała
    >tolerancja.

nigdzie nie napisałem ze gej = pedofil, źle mnie zrozumiałeś

widzisz wychowanie dziecka to nie tylko nakarmienie umycie i zapewnienie dachu nad głową, zapytam inaczej czy chciał byś by twoje dziecko wychowywał lech starowicz? (imię mogłem pomylić)

>Boże...

jesteś wierzący?

>prasy nie czytasz? Telewizji nie oglądasz? Kiedy
    >NEWSWEEK - który mało znaną gazetą na pewno nie jest
    >krytykuje rząd i Kaczyńskiego, kiedy WPROST krytykuje
    >rząd, kiedy RZECZPOSPOLITA krytykuje Kaczyńskiego, a w
    >wiadomościach słyszy się tylko o coraz to bardziej
    >poronionych decyzjach rządu to coś znaczy.

inaczej wygląda krytyka a inaczej wyśmiewanie, a jakie to poronione decyzje ma rząd kaczyńskich? póki co uskarżaliście się raczej na ich brak.

większość znajomych którzy głosowali na PO tłumaczy to mniej wiecej w taki sposób młodzi głosują na PO bo to jest modne PO jest nowoczesne i nie trzeba chodzić do kościoła

>Twoje kolejne
    >posty tylko bardziej udowadniają jakim jesteś debilem...

niech twoi koledzy ocenią te słowa
  • Anonim

>Asmodion napisał
    >A co wiara ma do rzeczy?
    >Wiara od polityki wara.

coś jednak ma, popieram kierowanie się wiara w życiu (również politycznym) ale nie popieram takich działań jakie prowadzi rydzyk powinni go palnąć w ten pusty łep gościu nie pojmuje wiary o którą walczy

>W ogóle Kaczyński jest świetny, a cała reszta wymięka.
    >Nikt nie umie tak wspaniale zrobić z siebie idioty tyle
    >razy w tak krótkim czasie, a potem powiedzieć, że to
    >wszystko było zamierzone, a co nie było zamierzone to atak
    >"ukladu". Słonecznego.

powiem szczerze (inaczej nie potrafię) że walka z układem to w połowie chwyt marketingowy;) liczy się skuteczność, twierdzisz że kaczyński robi się siebie idiotę hmmm widzisz interesujesz się polityką ale należysz do bardzo wąskiego grona ludzi którzy mają te zainteresowanie natomiast większość ludzi swoje poparcie podświadomie lub świadomie uzależniają od koloru krawata lub przypadkiem usłyszanych słów w TV, to co się tobie nie podoba pozytywnie działa na innych
  • Anonim

Wychowano mnie na chrześcijanina - człowieka który wierzy w Boga. Ale ja często w duchu odzywam się do niego - ale do kościoła nigdy nie chodziłem z własnej woli, nie wierzę w kościół, i nigdy, nawet w wieku 7 lat nie wierzyłem. Bo te nieliczne uczciwe jednostki nie naprawią czegoś tak zepsutego i fałszywego.

Głosowałbym na PO nie dlatego, że jest modne, tylko dlatego, że ekonomiści z PO i większość ludzi jest za liberalnym nowoczesnym rozwojem państwa. A poronione decyzje PiS? Rospuda się kłania - prawo UE ZABRANIA naruszenia tych terenów pod karą 20 milionów euro + 100 000 za każdy dzień kontynuowania budowy - budowa obwodnicy = około 2 lat najszybciej, czyli 100 000 x 365 x 2 = 73000000. Taka "inwestycja" nam się zwróci za około 100 lat... a karę zapłaci się z kieszeni podatników.

P.S
    Czy na Augustowskiej akcji protestacyjnej widziałeś jakiegoś młodego człowieka? Może 3 było, a dalszych 197 było w wieku emerytalnym...

Jak mówiłem... poronione decyzje.
  • Anonim

decyzja o tym obwodnica augustowa pójdzie przez dolinę rospudy zapadła kilkanaście lat temu, w ogóle tej decyzji nie utożsamiał bym z jakim kolwiek rządem, co do tego jacy ludzie tam przyszli to normalne że w większości emeryci bo 1. tacy mają czas 2. dla młodych to obciach.

co takiego jest fałszywego/złego w kościele?
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)