-
Judyta
Demiurg Ty wszedzie o Stoltzmanie, czy to historia czy polityka, czy to twoja mala obsesja?; ) -
Bartooś
odkad zostalem publicznie zrugany za to ze wg moich pogladow Polska powinna byc rzadzona przez Polakow a nie inna narodowosc np zydow, wole nie wypowiadac sie publicznie na temat kwestii narodowosciowych, bo bede osadzony o antysemityzm co grozi wszelkimi konsekwencjami :D
mnie bardziej interesuje to co wyzej napisal Demiurg, ze byl zdrajca narodu polskiego -
>◕ judyta napisała:
>Demiurg Ty wszedzie o Stoltzmanie, czy to historia czy
>polityka, czy to twoja mala obsesja?; )
Nie, akurat jest mowa w tym wątku o polskich prezydentach, więc trzeba niestety pomówic i o tym zdrajcy. -
jhghjgjhg
>Bartooś napisał
>>Demiurg napisał
>>Taki papierek to ja Ci mogę skombinować w 15 minut.
>
>no wiec wlasnie, a poza tym to co nawet jesliby jego matka
>nie byla zydowka, to co on nie moze zostac zydem?
Jak dla żydów nie jest żydem, to niby kim jest? Żydzi są w tej kwestii bardzo rygorystyczni i dopiero jego potomków (z żydówką) mogą uznać za żydów. -
-
>Bartooś napisał
>odkad zostalem publicznie zrugany za to ze wg moich pogladow
>Polska powinna byc rzadzona przez Polakow a nie inna
>narodowosc np zydow, wole nie wypowiadac sie publicznie na
>temat kwestii narodowosciowych, bo bede osadzony o
>antysemityzm co grozi wszelkimi konsekwencjami :D
Antysemita to ktoś, kogo nie lubią Żydzi.
>mnie bardziej interesuje to co wyzej napisal Demiurg, ze byl
>zdrajca narodu polskiego
Ale co z tego, przecież ich to nie obchodzi. TVN i "Wyborcza" wyjadaja mózgi. -
>norap napisał
>>Bartooś napisał
>>>Demiurg napisał
>>>Taki papierek to ja Ci mogę skombinować w 15 minut.
>>
>>no wiec wlasnie, a poza tym to co nawet jesliby jego matka
>>nie byla zydowka, to co on nie moze zostac zydem?
>
>Jak dla żydów nie jest żydem, to niby kim jest? Żydzi
>są w tej kwestii bardzo rygorystyczni i dopiero jego
>potomków (z żydówką) mogą uznać za żydów.
Nie jestem Żydem i dla mnie syn Żyda Żydem jest, tak samo jak syn Polaka Polakiem. Ich tradycje odnośnie tego faktu mam dość głęboko. -
Bartooś
mowia tez ze sa narodem wybranym, mowia ze nie zrzucali bomb w palestynie na ludnosc cywilna, mowia ze nie testowali nowych technologii w tychze bombach powodujacych rozrywanie miesni i smierc w okropnym bolu, mowia ze nie chca panowac nad swiatem, nasz wspanialy zyd bartoszewski uwaza sie za profesora i mowia bardzo wiele rzeczy, a jedyne w czym sa rygorystyczni to pilnowaniu wlasnego interesu!!! wiec nie wciskaj mi kitu; ] -
Jak dla mnie Polakiem jest ten kto działa dla dobra Polski niezależnie kto tam go rodził i odwrotnie ktoś kto działa na niekorzyść Polski choćby miał w rodzinie samych czystej krwi Polaków jest czymś obcym.
Z tym Stolcmanem to bym uważał z większością takich odkryć wyskakuje Bubel. Swego czasu doznał on nawet olśnienia i uznał że za karierą Cichopekówny stoją żydzi. Jednak dowcip polega na tym, że ów dekonspirant żydostwa przyznaje się do przodków złotników. Nazwisko wskazuje zaś że cechowi to oni nie byli czyli, złotnik nie cechowy z jaką narodowością się nieodparcie kojarzy na pewno chrześcijanami nie byli.
;) -
Bartooś
nie moge sie z Toba nie zgodzic!; ]
wrocmy do prezydentow jesli mozna, jak oceniacie dzisiejsze uroczystosci? mam na mysli 3 przemowienia prezydenta, putina i tuska, nie wiem czy media podaly do wiad. publicznej pelne teksty ich wystapien, jesli chcecie moge je tutaj wrzucic -
Kaczyński starał się i tak być powściągliwy wobec ostatniej nagonki w rosyjskim mediach, najzwyczajniej powiedział to co powinien na tym miejscu powiedzieć Prezydent Polski, powiedział prawdę. Zresztą biorąc pod uwagę to co potem zaprezentował Putin jakiekolwiek umizgiwanie się wobec Rosjan nie miało by sensu.
Putin kontynuował rozmycie winy za pakt Ribbentrop - Mołotow tyle że osładzając ten fakt słowami o moralnym obowiązku oddania hołdu pamięci ofiar itd. W sumie jego wystąpienie było ostrzejsze od listu jaki ukazał się w GW, co prawdopodobnie było zabiegiem planowanym bo obliczonym na zrobieniu wrażenia na Rosjanach. Miało prawdopodobnie też wykorzystać fakt iż po owym liście liczono na złagodzenie wystąpień przedstawicieli polskich władz i pokazać kto tu rządzi, co częściowo nie wyszło.
Tusk jak to on usiłował być dla wszystkich miły mówił coś o różnicach interpretacji i w zasadzie skoncentrował się na potępianiu wojny. Jego wystąpienie było takie jakby to ująć nie na bieżąco w stosunku do tego co działo się w ostatnich tygodniach. Za uległość został nagrodzony przez Putina spacerem po molo i tyle ugrał.
-
Oj, Putin może sobie nas olac, bo nie ma u nas żadnych żywotnych interesów poza sprzedażą gazu, ale tu problem tkwi w tym, że nie mamy alternatywy, więc tu może się nie przejmować.
-
świstak
Dzisiaj Niesiołowski pojechał po bandzie. Powiedział coś w stylu, że Doland Tusk nie musi nic robić, żeby wygrać wybory prezydenckie, wystarczy że głos będize zabierał Kaczyński. Co o tym myślicie pomijając opinie o autorze :D -
Subtelny Stefan jak zawsze musi cwaniaczyć, szkoda, że mu nie wychodzi. Nikomu źle nie życze, ale jakby dostał zapalenia krtani i nie mógłby mówić, byłbym szczęśliwy.
-
Bartooś
ehh, rano w tvp info cos tam pitolili ze juz niedlugo wybory i dwaj glowni pretendenci to tusk i kaczynski i wychodzi wice szef PO i mowi, ze kampania prezydencka dla donalda zaczela sie dzien po wygranych wyborach PO do parlamentu i z kazdym dniem Polacy widza konsekwentne rzadzenie panstwem. To byl moj mistrz a wiecie czemu? Bo do cholery jasne nie sklamal! cos niesamowitego nie? Tusk rzeczywiscie konsekwentnie realizuje polityke rozprzedawania kraju, nic nie robienia i konsekwentnie co tydzien pyka w pileczke z maserakiem na legii. No tak tylko nie wiedzialem ze juz dzien po wyborach byl tak konsekwentny :D zapewne konsekwentnie zaprasza teraz wszystkich przyjaciol, ziomkow i rodzine na molo w sopocie poki jest premierem zeby nie placic za wstep :D -
Za to ruscy mimo że Donaldinio robił co mógł by być dla Putina miły stwierdzili że zachowywał się tak jakby "napluł gościowi do kieliszka". Co jakoś nie chce kojarzyć się z odtrąbionym sukcesem i ociepleniem stosunków.
-
Bartooś
cale te obchody najlepiej skomentowal jakis publicysta, ktory powiedzial mniej wiecej tak: było tak jak 70 lat temu; w Polsce byli niemcy i rosjanie, ale nie bylo anglikow i francuzow -
Martin
Myślę, że polemika z osobami poprawnymi politycznie jak mogłem przeczytać dwie strony do tyłu. to nic nie warte czynności. Niezależnie od poglądów trzeba dostrzegać fakty tak jak czynią to Demiurg, JPJ 78, Bartoś.
Moje posty informujące o demonstracji organizowanej 1 września pod ambasadą ROSJI przy Belwederskiej przez m.in. Kluby GAZETY POLSKIEJ były kasowane przez moderatorkę i przezenoszone do nieczytanego wątku ogłoszeniowego.
A taK W OGÓLE POLECAM prawicowcom na naszym forum kupić sobie Gazetę Polską (tygodnik), aktualne wydanie w większości poświęcone jest problematyce dwustronnych stosunków m.in. wywiad z Suworowem, tekst prof. Andrzeja Nowaka (UJ, naczelny Arcanów) i Marcina Wolskiego.
A dziś wszystkim z mojego regionu polecam projekcję filmu THE SOVIET STORY dziś o 18:00 w Warszawie w HYBRYDACH ul. Złota 7/9. potem dyskusja z Sakiewiczem i prof. Żarynem. Może po obejrzeniu filmu (z pogranicza reportażu i dokumentu) co niektórzy skończą z poprawnością polityczną i rusofilstwem. -
>Martin napisał
>Moje posty informujące o demonstracji organizowanej 1
>września pod ambasadą ROSJI przy Belwederskiej przez m.in.
>Kluby GAZETY POLSKIEJ były kasowane przez moderatorkę i
>przezenoszone do nieczytanego wątku ogłoszeniowego.
a Ty jestes na tym gronie dluzej ode mnie i to wiesz? jakos nigdy nikomu nie przeszkadzalo zamieszczanie ogloszen w odpowiednim temacie, a Ciebie zaprosilam do dyskusji, wiec juz nie udawaj biednego... -
Bartooś
zostalem doceniony! dziekuje :)
czy macie moze info o jakis warsztatach (wiem, ze to okreslenie masonskie, mowie serio oni tak okreslaja swoje zebrania) lub konferencjach dot. mlodziezy, ale chodzi mi o takie szeroko rozumiane postrzeganie polityki przez mlodych, albo mlodzi i polityka cos takiego. -
KONRAD ♫♪d[-_-]b♫♪
>para_no_oír napisała:
>>The Special One napisał
>>Kaczynski wygra.
>
>nie wygra
Oby wygrał.