Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Termit

http://porazkaroku.pl/

Czyli jak konstruktywna opozycja pluje jadem na prawo i lewo.

tzw. polityka zawziętości.

EnjoY i nie porzygać mi sie tu
  • ..:Sanchezzo:..

szkoda mojego limitu transferu danych..
  • Zombi

zastanawia, jak bardzo pis chce m.in. mnie przekonać, że sprawy mają się w państwie źle. oczywiście, to rola i prawo opozycji - krytykować rząd i jego polityczne zaplecze. ale - do kur**y nędzy! - sugerować, że np. spadek notowań na giełdzie ma związek z rządami platformy?! bleee, czuję odrazę do takiego taniego populizmu
  • Anonim

A sugestie o jabłkach, ziemniakach podczas debaty orzedwyborczej juz populizmem nie były. W ogole cała Donka zagrywka w tamtym roku to nie był populizm?
  • Termit

>The Special One napisał
    >A sugestie o jabłkach, ziemniakach podczas debaty
    >orzedwyborczej juz populizmem nie były. W ogole cała Donka
    >zagrywka w tamtym roku to nie był populizm?
    >

jakoś do władzy na głosach ludzi głupich trzeba dojsć co nie?; >
    żeby z Pisem wygrać w tej dziedzinie trzeba sie było wykazać za co Donkowi pogratulować
  • Anonim

No a wygrac, i nic nie robic? Tak wiem, demokracja to rzady hien nad osłami - ale tak bezczelnie sie zachowywac?
  • Zombi

to oczywisty fałsz, że rząd tuska nic nie robi - osobiście mógłbym wskazać kilka spraw, które ów rząd robi, a których nie popieram. w tym znaczeniu więc wolałbym nawet by nic nie robił. tusk - oczywiście - również odwoływał się do populistycznych chwytów w kampanii, ale - no cóż - pis jednak jest tu <<mistrzem>>. podobnie z obłudą - wszystkim mozna ją zarzucić, ale jednak rząd "odnowy moralnej" w spółce z lepperem i giertychem przejdzie do historii obłudy i zakłamania...
  • Anonim

elektorat PO to także ludzie którzy chcieli żeby rząd najmniej mieszając zrealizował plan "Euro + Euro"
    - Euro 2012, a w związku z tym rozwój infrastruktury
    - Euro waluta, a raczej postępy w integracji europejskiej i spełnienie teoretycznych warunków przyjęcia euro
    Co prawdą nazwę Euro + Euro sam wymyśliłem, ale ja tak właśnie rozumiem program tej partii.
  • Maciek

Pomijając dyskusję o samym rządzie Tuska, która, jak widzę, już się rozpoczęła; ), musze stwierdzić, że strona mi się nie podoba. Wchodzę, a tu już jakieś flashowe napisy jebią po oczach. Wartości merytorycznej filmików nie oceniam, bo dopiero co włączyłem pierwszy, ale już pierwsze na co zwróciłem uwagę to jakaś (niby) ostra, która zagłusza słowa Tuska, poźniej pojawiają się "trzęsące się" napisy. Chyba opozycja, krytykując rząd powinna przynajmniej postarać się o to, by strona była czytelna, jasna i przejrzysta; ). A oni to olali... i już mają jednego zainteresowanego mniej.

A tak btw, to według mnie plan Euro + Euro jest całkiem niezłym pomysłem, ale najpierw należałoby zrobić coś z tym całym burdelem w służbie zdrowia i ze związkami zawodowymi.
  • Anonim

ze związkami zawodowymi zrobili co trzeba, teraz zrobić z Warszawy fortecę i przeczekać.
  • spowolniony szybkością

Platforma przez ten rok co mogla to zrobila pomimo ciaglych vet i bezkonstruktywnej krytyki ze strony pis nie chce mi sie tu wyliczac szeregu ustaw ktore wejda w zycie z 1 stycznia 2009 ale powiem tyle:ja wierze ze ten rzad nie zmarnuje kredytu zaufania Polakow jak zrobil to rzad slusznie rozwiazany po 2 latach
    POzdrawiam
  • Anonim

jest bardzo duże prawdopodobieństwo że na wiosnę ruszy budowa autostrady Choszczówka - Ryczołek, która skróci podróż z Warszawy do Siedlec o jakąś godzinę (z 2 do 1).

to taki przykład już bardzo szczegółowy osiągnięć rządu.
  • Tiwanick

>The Special One napisał
    >No a wygrac, i nic nie robic?

Hmmm... robienie porządku w emeryturach pomostowych to nic?

Projekty ustaw zdrowotnych to nic?

Projekt ustawy zabierającej SB-kom przywileje emerytalne to nic?

Powiedzmy szczerze, że sporo dobrych pomysłów (ustawa metropolitalna, reforma KRUZ) blokuje PSL. Ale w porównaniu z PiSem, który w ciągu 2 lat zrobił dwie rzeczy, którymi się szczyci (zlikwidował WSI i powołał CBA) to i tak całkiem nieźle.

• Lulu_aga

wiecie co? no ja tu dorzucę, że od razu ta strona kojarzy mi się z tym pokazikiem medialnym a propos Mariotta, Kaczmarka etc. Pamiętacie? Te same metody: trochę omamić ciemny lud obrazem, dźwiękiem, stronkami gazet (które pewnie PIS nie raz wyklina)..do tego zgadzam się z Waszymi wypowiedziami:co mają rządy PO do giełdy, inflacji, jeśli wpływa na to sytuacja międzynarodowa?

A poza tym zakładam, że cały PIS nie jest na tyle głupi, by wierzyć w tą ściemę, którą próbuje nam wcisnąć, że przez rok niby to miały być dane wszystkim podwyżki i miał już się wydarzyć ten cud gospodarczy....

nigdzie chyba na całym świecie żadna przemiana nie stała się odczuwalna po roku czasu.... :( gdyby panowała jakaś ciągłość ideowa w zmieniających się ekipach rządowych, to kolejna ekipa udoskonalałaby działania poprzednika. Niestety jest tak, że co rząd, to nowe pomysły, ciągłe przemianowywanie....może my nigdy nie doznamy żadnego cudu. Zobaczcie, jak to choćby z edukacją wygląda. Co rząd, to nowe pomysły i negacja tego, co poprzednicy wymyślili.
  • Lulu_aga

ojeju...no i ten kit o podwyżkach cen zwykłych produktów....

raz: jesteśmy w UE, to nie możemy nawet na zdrowy rozum mieć nie wiadomo, jak tanich produktów, bo nikomu z tej branży by się to nie opłacało..: ani rolnikom, ani dostawcom, ani sprzedawcom..:[ że co niby? wszyscy w Polsce mieliby kupować produkty żywnościowe za grosze? Za grosze mielibyśmy eksportować?

dwa: to jasne, że ceny zależą od różnych czynników-zarówno gosp jak i urodzaju np......

nio i w tle mądre niezwykle gazety opiniotwórcze, jak ekhm FAKT....no no no.... interesujące
  • Anonim

Że sparafrazuje Cymańskiego. Projekty, projekty - a gdzie ustawy?
  • Anonim

Nam nie trzeba cudu gospodarczego, bo generalnie kraj - ktory ma wzrost gospodarczy od 20 lat, jest swego rodzaju "cudem". Nam trzeba twardych zmian - reformowac/likwidowac ZUS, Krus, obnizyc drastycznie podatki, zlikwidowac NFZ i prywatyzowac szpitale/szkolnictwo i tak dalej.
    PiS nie chcial tego robic, PO nie chce tego robic.
  • Tiwanick

>LULU:D napisała:

>co mają rządy PO do giełdy, inflacji,
    >jeśli wpływa na to sytuacja międzynarodowa?

Rządy PO mają niewiele. Natomiast jeśli chodzi o inflację , to sporo do powiedzenia ma Rada Polityki Pieniężnej, której przewodzi... inżynier budownictwa (specjalność: mosty) Skrzypek, nominowany przez prezydenta Kaczyńskiego na szefa NBP. Pierwszego na tym stanowisku, który nie posiada wykształcenia ekonomicznego.
  • Tiwanick

>The Special One napisał
    >Że sparafrazuje Cymańskiego. Projekty, projekty - a gdzie
    >ustawy?
    >

Zdaję się,że parlament przyjął już ponad 60 ustaw. Fakt,że sporo z nich jest 'technicznych', ale przygotowanie całościowych reform TRWA. Może Cymański nie chce tego pamiętać, ale PiS w ciągu 2 lat rządów też wyprodukował jedynie projekty (ustaw o ratownictwie medycznym, reformy finansów publicznych, o sieci szpitali), ale nie udało mu się ich przekuć na obowiązujące prawo. A mieli lepszą sytuację, bo prezydenta po swej stronie.
  • Anonim

Smiejesz sie z niego, a przypomnij mi które kraje w Europie obeszły się z kryzysem lekko? Może Islandia ? może Węgry? A może jednak Polska??
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)