-
Tiwanick
>The Special One napisał
>Kiedy Ty skonczysz z tym kolektywnym "publicznie wysmiany".
>Jestes tutaj sam, i prezentujesz siebie. Ty sie smiejesz z
>kogos, a to jest malo wazne dla kogokolwiek
Publicznie wyśmiany nie znaczy 'wyśmiany przez jakąś nieokreśloną grupę' tylko 'wyśmiany na forum publicznym'. Oczywiście przeze mnie, bo przez kogo innego?
A tak w ogóle to czemu twierdzisz,że 'to jest mało ważne dla kogokolwiek'? Jesteś tu sam, wiec reprezentujesz siebie a nie 'kogokolwiek' innego.
-
Tiwanick
>MarcinK napisał
>Ja po prostu staram się być w ocenie obiektywny
Starasz się opisać organizacyjną kompromitację jako sukces. Gdzie tu choćby ślad obiektywizmu?
>nie
>krytykuję prezydenta swojego kraju za wygląd czy wadę
>wymowy
Ja też nie. Chyba, że dysponujesz cytatami. Mogę się czasem zżymać na to, że prezydent naszego kraju mówić wyraźnie nie potrafi (od czego ma speców od wizerunku - mogliby mu zorganizować kurs poprawnej wymowy u logopedy), ale bardziej obchodzi mnie to, że nie zna języków obcych, co utrudnia nawiązywanie dobrych stosunków z partnerami zagranicznymi.
>stwierdzam jedynie fakty dla mnie pomysł z galą
>był dobry tylko nie do końca przemyślany organizacyjnie
To właśnie napisałem - pomysł nawet niezły, ale wiadomo - za co się Kaczyński weźmie, to spartoli. Organizacyjnie spartolono sprawę, podobnie jak negocjacje Traktatu Lizbońskiego (najważniejszy postulat - system pierwiastkowy poddano po kilkunastu minutach negocjacji) czy próbę obrony emerytur pomostowych (ewentualne veto tylko pogorszy sytuację osób przed emeryturą).
>mam nadzieję że w przyszłym roku będzie lepiej..
Może jak zabiorą się za to wcześniej niż na 2 miesiące przed wydarzeniem... ale osobiście wątpię by zaplecze prezydenta uczyło się na błędach. Nic na to jak na razie nie wskazuje.
>I przypominam że dyskusja nie jest na temat Kaczyńskiego
>tylko tego czy gala ma sens...
Sens miałaby, gdyby zorganizował ją prezydent o lepszym wizerunku poza granicami kraju (więcej polityków by przyjechało, może wreszcie jakieś duże nazwiska), a także gdyby stroną techniczną zajęli się bardziej zdolni urzędnicy (a tych Kaczyńskiemu desperacko brakuje).
Niestety w wykonaniu Kaczyńskiego skończyło się tak, jak skończyło. Przyjechał prezydent Litwy z prezydentem Czarnogóry. A Juszczenko i Saakaszwili, planowane gwiazdy wieczora nawet nie zaszczyciły gali swoją obecnością.
-
BARTEZ
The Special One i MarcinK dajcie sobie spokój i nie polemizujcie z idiotą!
Chłopaczyna siedzi sobie gdzieś daleko stąd a jego jedyna pasją jest temat polityka przy tym bardzo się nakręca, pewnie go to kręci:-)
Przestańmy zwracać uwagę na pseudointelektualistę i hipokrytę...
by żyło się lepiej..wszystkim!!!
-
Tiwanick
Czy na sali jest moderator? Trzeba pomóc jednemu pajacowi z rakietą :-) -
-
Tiwanick
A tymczasem okazuje się, że gala była nie tylko organizacyjną katastrofą. Była też porażką w telewizji:
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/a...
Wielka gala, którą na Święto Niepodległości przygotował prezydent Lech Kaczyński, znudziła Polaków - wynika z badań, do których dotarł DZIENNIK. Ogladał ją ledwie co piąty widz. To najmniejsza oglądalność wśród czterech badanych w tym czasie programów telewizyjnych. Nie pomogło nawet to, że TVP 2 zrezygnowała z pokazania kolejnego odcinka popularnego "M jak miłość".
czytaj dalej...
REKLAMA
Koncert "Nasza Niepodległa" oglądało wczoraj w TVP 1 średnio 3,1 mln widzów - to dane AGB Nielsen Media Research, które ujawnia DZIENNIK. Galę śledził mniej niż co piąty widz, który miał o tej porze włączony telewizor.
Koncert przegrał z serialem "Barwy szczęścia" Ilony Łepkowskiej, którego TVP 2 wyemitowała wczoraj wyjątkowo dwa odcinki. Serial przyciągnął przed telewizory 4 mln widzów. "Nasza Niepodległa" okazała się także gorsza od filmu "Wyznania gejszy" w Polsacie. Stację Zygmunta Solorza--Żaka oglądało o tej porze 3,7 mln widzów. Ciekawszy od gali okazał się także program TVN, która w tym czasie pokazywała serial "Na Wspólnej" i program "W11".
Gali prezydenckiej nie pomogło nawet, że Dwójka zrezygnowała z pokazania kolejnego odcinka "M jak miłość". Serial przyciąga przed telewizory nawet 8 mln widzów. Prawdopodobnie, gdyby serial pokazano, gala miałaby jeszcze niższą oglądalność.
Szefostwo Dwójki tłumaczy jednak, że decyzja o zdjęciu "M jak miłość" nie miała nic wspólnego z koncertem organizowanym przez kancelarię prezydenta. "Emisja drugiego odcinka <Barw szczęścia> zamiast "M jak miłość" była podyktowana chęcią wcześniejszego rozpoczęcia <Kabaretowej Nocy Listopadowej>, która okazała się największym przebojem telewizyjnym świątecznego wieczoru. Emisja "M jak Miłość" oznaczałaby start gali kaberetowej dopiero około 21.40, a tym samym obniżenie widowni programu" - tłumaczy w DZIENNIKU Wojciech Pawlak, dyrektor TVP 2.
-
..:Sanchezzo:..
>Tiwanick napisał
>A tymczasem okazuje się, że gala była nie tylko
>organizacyjną katastrofą.
A czemu organizacyjną ?? Chyba nie dotarłem do tego.. -
Tiwanick
>..:Sanchezzo:.. napisał
>>Tiwanick napisał
>>A tymczasem okazuje się, że gala była nie tylko
>>organizacyjną katastrofą.
>
>A czemu organizacyjną ?? Chyba nie dotarłem do tego..
Część gości nie przyjechała, bo za późno wysłano zaproszenia. Początkowo impreza miała być wykwintnym balem, ale w miarę jak się skurczyła listę gości (których już przedstawiono opinii publicznej, choć jeszcze nie potwierdzili zaproszeń) przemieniono ją w przaśną galę. Z planowanych 50 głów państw przyjechali prezydenci krajów bałtyckich i Czarnogóry. Ponoć część zaproszonych (w tym Angela Merkel) w ostatniej chwili odwołało swą obecność, gdy rozniosła się wieść, że Kaczyński nie zaprosił Lecha Wałęsy. I tak w koło Macieju.
-
Anonim
Ej klapą organizacyjną to raczej ta gala nie była... Wszystko chyba poszło tak jak miało być, jeśli chodzi o od naszej strony... Ale rzeczywiście była nudna jak flaki z olejem( nie dziwię się że nie ma już kawalerii, przy takiej aranżacji nie jedna szkapa by zdechła) goście nie dopisali, widać nikt nie chce mieć problemow z rosją nawet juszczenko powiedział "lechu, ja spie****, bo nudno" więc reasumując to rzeczywiście bylo do d*** -
Lulu_aga
hehe i jeszcze możecie sobie na tvn24 przeczytać, jak Jacykow ocenił ubiory przybyłych:] to już będzie chyba pełny, pluralistyczny obraz:P
aha, no i dorzucić do tego trzeba gazety ogólnoświatowe (zwłaszcza w Faktach eksponowano odezwę Rosji w tej sprawie);]