Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://wiadomosci.onet.pl/1496171,1...

Wasze zdanie?
    Ja popieram tutaj Giertycha :P
  • Anonim

wystąpienie nie było złe, mnie natomiast zatkało jak usłyszałam niemiecką dziennikarkę porównująca Giertycha do Hitlera i mówiąca że sprzeciwianie się propagandzie homoseksualnej prowadzi do obozów koncentracyjnych. Ja tylko tak sobie myślę, co oznacza propaganda homoseksualna. Jeśli ma ona oznaczać zakaz mówienia w szpitalach o mamie i tacie, to też jestem przeciw. Natomiast to co mieści sie w wolności słowa, czyli pisma, kluby, opinie itd itp, to nie mam nic przeciw, nawet jak nie ze wszystkim sie zgadzam.
  • Anonim

ach, mój błąd, ja pisałam o konferencji prasowej która przed chwilą była transmitowana..
  • madzia

a ja nie:) to co palnął o zakazie aborcji w całej UE to żenada...ja się zgadzam z Jurkiem,że w Polsce już mamy kompromis w sprawie aborcji i zapis w Konstytucji nie jest potrzebny...a UE ma prawo jakie ma,ale tam bywa lepsza świadomość społeczeństwa...

co do promowania homoseksualizmu to oczywiście Giertych nadużył tego pojęcia,bo to że się mówi o homo to już znaczy,że to promowanie...on przegina w drugą stronę,twierdząc,że Europa upada,że grozi nam autodestrukcja...no żesz kurwa bądźmy poważni:)

jedynie gadka o wielkiej Karcie Narodów czy coś w tym guście nie wzbudziła u mnie jakichś odruchów wymiotnych...a tak w ogóle co za nazwa??:D człowiek chce się w historii zapisać czy co??? :P

byłam w Heidelbergu i teraz przeprazam to wspaniałe miasto za takiego palanta:P

• madzia

>Iskierka napisała:
    >wystąpienie nie było złe, mnie natomiast zatkało jak
    >usłyszałam niemiecką dziennikarkę porównująca
    >Giertycha do Hitlera i mówiąca że sprzeciwianie się
    >propagandzie homoseksualnej prowadzi do obozów
    >koncentracyjnych. Ja tylko tak sobie myślę, co oznacza
    >propaganda homoseksualna. Jeśli ma ona oznaczać zakaz
    >mówienia w szpitalach o mamie i tacie, to też jestem
    >przeciw.

to o czym mówisz to niestety przypadki przesady:] ale czemu one mają dowodzić?? niestety oba środowiska lubią sobie bzdury pogadać:) ale radykałowie mają to do siebie,właśnie:P
  • Anonim

>madzia napisała:
    >a ja nie:) to co palnął o zakazie aborcji w całej UE to
    >żenada...ja się zgadzam z Jurkiem,że w Polsce już mamy
    >kompromis w sprawie aborcji i zapis w Konstytucji nie jest
    >potrzebny...a UE ma prawo jakie ma,ale tam bywa lepsza
    >świadomość społeczeństwa...
    >
    Jurek właśnie chce zapisu w Konstytucji...A ostatniego zdania nie rozumiem, sugerujesz że zgoda na aborcję jest wyrazem lepszej świadomości społeczeństwa???
  • Anonim

Rodzinka Giertchów ostatnio ma u mnie duże plusy.hehe...
  • Anonim

>madzia napisała:
    >>Iskierka napisała:
    >>wystąpienie nie było złe, mnie natomiast zatkało jak
    >>usłyszałam niemiecką dziennikarkę porównująca
    >>Giertycha do Hitlera i mówiąca że sprzeciwianie się
    >>propagandzie homoseksualnej prowadzi do obozów
    >>koncentracyjnych. Ja tylko tak sobie myślę, co oznacza
    >>propaganda homoseksualna. Jeśli ma ona oznaczać zakaz
    >>mówienia w szpitalach o mamie i tacie, to też jestem
    >>przeciw.
    >
    >to o czym mówisz to niestety przypadki przesady:] ale czemu
    >one mają dowodzić?? niestety oba środowiska lubią sobie
    >bzdury pogadać:) ale radykałowie mają to do
    >siebie,właśnie:P

Mają dowodzić że wolność w Unii jest dość iluzoryczna. Chyba że się jest homoseksualistą..Co wspólnego z wolnością ma skazywanie w Szwecji księdza który nazywa homoseksualizm grzechem za "mowę nienawiści"? Albo te nieszczęsne szpitale w Irlandii. Jak dla mnie gej może powiedzieć że heterycy to dziwadła, ja tam się nie obrażę bo swoje wiem. Ciąganie za to do sądu to przesada. Po prostu nie lubię przegięć w obie strony. Jak pisałam, nie mam nic przeciwko pismom, klubom itd gejowskim(które dyskryminują przecież heteryków!). Jestem przeciwko ograniczaniu MOJEJ wolności, kiedy lekarz nie będzie mógł powiedzieć do mojego dziecka "Twoja mamusia".
  • Anonim

http://www.homoseksualizm.org
  • Anonim

acha, i oczywiście mam na myśli szpitale państwowe, na które płacą obywatele, z których większość jest heteroseksualna; ). Ja jestem za prywatną służbą zdrowia, i oczywiście gdyby taka była, to mogą powstawać szpitale tylko dla gejów, w których mogłyby obowiązywać takie zakazy, mi to ryba. byleby nie były opłacane z moich pieniędzy; )
  • madzia

>Iskierka napisała:

>Jurek właśnie chce zapisu w Konstytucji...A ostatniego
    >zdania nie rozumiem, sugerujesz że zgoda na aborcję jest
    >wyrazem lepszej świadomości społeczeństwa???

nie nie:) chodzi mi o to,że gdy jest wyższa świadomość i porządna edukacja seksualna to ryzyko aborcji może się obniżyć,a więc mam wielką nadzieję,że jeśli już aborcja na własne życzenie została dopuszczona to nie będzie fal bezmyślnych aborcji...choć szczerze mówiąc dla mnie aborcja na życzenie jest bardzo trudna do zaakceptowania,już wolę zdecydowanie prawo polskie,choć jak mówię wielokrotnie świadomość w Polsce jest żenująca,a edukacja seksualna na niskim poziomie
  • madzia

>Iskierka napisała:

>Mają dowodzić że wolność w Unii jest dość
    >iluzoryczna. Chyba że się jest homoseksualistą..Co
    >wspólnego z wolnością ma skazywanie w Szwecji księdza
    >który nazywa homoseksualizm grzechem za "mowę
    >nienawiści"? Albo te nieszczęsne szpitale w Irlandii. Jak
    >dla mnie gej może powiedzieć że heterycy to dziwadła, ja
    >tam się nie obrażę bo swoje wiem. Ciąganie za to do
    >sądu to przesada. Po prostu nie lubię przegięć w obie
    >strony. Jak pisałam, nie mam nic przeciwko pismom, klubom
    >itd gejowskim(które dyskryminują przecież heteryków!).
    >Jestem przeciwko ograniczaniu MOJEJ wolności, kiedy lekarz
    >nie będzie mógł powiedzieć do mojego dziecka "Twoja
    >mamusia".

ja Cię doskonale rozumiem i masz prawo się wkurzać jak takie sytuacje mają miejsce,ale na ich podstawie nie można sobie wyrabiać generalnej opinii i za wszelką cenę twierdzić,że w Europie panuje wręcz moda na propagowanie/promowanie homoseksualizmu:] to że gazety o tym piszą to wcale nie świadczy,że owe sytuacje są większością:)
  • Anonim

Szwecja,Anglia,Szkocja,Holandi a,Belgia,Hiszpania....tam powiedzenie zle o homoseksualizmie jest zakazane...poczekamy aż dołączą do tego grona następne państwa...
  • Anonim

Kogo znasz znanego w świecie kto otwarcie neguje homoseksualizm? Poza Papieżem to nikogo...
    A Ile znanych osób propaguje homoseksualizm?Elton John,Georg Michael, Burmistrzowie Londynu,Paryża,Berlina,Hamburg a...,
  • Anonim

Oni powinni mieć prawo promowania homoseksualizmu tak jak inni negowania go...
  • madzia

>.:Mike:. napisał

>A ile znanych osób propaguje homoseksualizm?Elton
    >John,Georg Michael, Burmistrzowie
    >Londynu,Paryża,Berlina ,Hamburga...,

a co mają się do szafy schować??? co złego,że obnoszą się ze swoją orientacją?? znam wielu heteroseksualnych,którz y bardzo specyficznie mówią cały czas dookoła jak uwielbiają przeciwną płeć...i jakich górnolotnych słów do tego używają:)
  • Anonim

Tylko, ze za negatywne wypowiadanie się o homoseksualizmie można wylądować w kiciu.To jest wolność słowa? Lepiej mieć prawicową dyktature niż zlewaczałą d***kracje.Ot co
  • Anonim

Mike, czyli chcesz żeby było na odwrót? Można negować i zwalczać kulturę homoseksualną, ale oni mają mieć zakaz jej promocji? To też nie fair.
  • Anonim

Skoro nie podoba Ci sie że za negacje homo można wylądować w kiciu czemu chcesz odwrócić tą sytuację? Czyli teraz jest źle, bo niezgodnie z Twoimi poglądami, ale jakbyś Ty miał wziąć za mordę i karać tych co myślą inaczej to już dobrze?
  • madzia

och żesz żadna dyktatura:P nawet prawicowa:] wtedy będą wsadzać "lewaków" do pierdla,tak?? genialnie:/ demokracja wcale nie musi być "zlewaczała":)
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)