-
Tiwanick
>Alec Pure II napisał
>Moze jeszcze obozy koncentracyjne dla kibicow, co? Zeby bola
>jak sie czyta wypociny niektorych wynalazkow. A milicja sie
>cieszy bo spoleczne pozwolenie na wyzycie sie ma.
Łukasz zgrzeszył brakiem umiaru. Ty nie jedź lepiej po drugiej bandzie.
>Wszystkim
>zachwyconym milicyjnymi dzialaniami serdecznie zycze aby
>mieli kiedys przyjemnosc uczestniczenia w "nielegalnym
>zbiegowisku o charakterze chuliganskim", no i przypadkiem
>nie miejcie ze soba widelca bo to ciezkie przestepstwo jest
>i mozecie sie do konca zycia z tego nie wybronic.
Oj, jak mi po prostu żal tych biednych chuliganów, którzy na mecze chodzą z widelcami, nie po to, by obejrzeć grę, tylko po to, by tymi widelcami komuś krzywdę zrobić. Jeśli potem będą mieć problemy z prawem to jest to tylko ich problem. Akurat osoby niewinne raczej mają niewielki problem z udowodnieniem swojej niewinności. Sam gdy pracowałem w prokuraturze pisałem wnioski o umorzenie spraw wobec osób bezpodstawnie oskarżonych. Tyle, że przy nich nie znajdowano widelców.
>Wszystkim
>madralom, ktorym sie wydaje, ze wiedza ocb polecam co
>nastepuje:
>a) baranek w sciane ( w zaleznosci od poziomu nasaczenia
>GazWybem i TVNTusk, 3x dziennie jeden baranek, w ciezkich
>przypadkach 3x dziennie 3 baranki)
>b) wybrac sie na mecz
>c) mniej GazWybu i TVNTusk
Jakieś kompleksy pod względem Gazety Wyborczej i TVN? To jakie media proponujesz? A jakie gazety (jeśli w ogóle) czytają kibole?
>d) zyczylbym sobie, zeby osoby wyglaszajace sady o
>bandtytach (zbrodniarzach niemal) zadaly sobie minimum trudu
>(w czasach powszechnego internetu to naprawde az tak
>skomplikowane nie jest) i dotarly do relacji takze drugiej
>strony, a nie tylko do tej oficjalnej "prawdy".
Mało mnie interesuje wersja tych 700 zatrzymanych przez policję. Naprawdę. Policja bez powodu nie zatrzymuje, zwłaszcza kibiców, którzy uczestnicząc w nielegalnym zgromadzeniu demolują miasto.
>Jeszcze jedna kwestia do przemyslenia dla fanow milicji:
>tvn, onet sa wlasnocia iti, Legia Warszawa jest wlasnoscia
>iti. KP Legia ma konflikt z kibicami, czy myslicie, ze tvn
>pokaze material, ktory jest nie pomysli swojego wlasciciela?
Co znaczy, że Legia ma konflikt z kibicami? Kibice nie są żadnym partnerem dla Legii. Chyba kibicom się w dupach poprzewracało, jeśli myślą, że mogą wywierać jakiś wpływ na klub sportowy. Jak im się nie podoba , to niech nie przychodzą na mecze i tyle. -
Niewidzialna Ręka Rynku
Była kiedyś taka sytuacja w latach 90tych, nie pamiętam gdzie, chyba w Płocku. Po tym jak w wyniku chuligańskich wybryków kiboli zginał młody chłopak (głośna sprawa, rzekomo stuknięty przez policjanta) w mieście przez trzy dni wrzało a policja w ogóle sobie nie radziła z zadymami. Antyglobaliści to pikuś przy tym co tam się działo.
Warszawa to drugi taki dość jaskrawy przykład niemocy policji, tym gorzej że współczesny. Nasza dzisiejsza prewencja to nie to samo co niegdysiejsze ZOMO.
Dlatego jestem za radykalniejszymi rozwiązaniami. Też kiedyś chodziłem na mecze i wiem, jaki "element" na nie chodzi. Przytłaczająca większość to bezwartościowi społecznie zadymiarze, także jeśli miałyby wystąpić pośród nich jakieś straty, to bez strat dla społeczeństwa.
Tiwanick napisał
>A gdy w 1% sytuacji to nie wystarcza, wprowadza się stan >wyjątkowy i wojsko.
A wojsko wychodzi i wszystkich głaszcze po głowach i mówi: "przestańcie". -
Niewidzialna Ręka Rynku
Z użyciem broni palnej jest taki problem, że można przypadkowo trafić w kogoś postronnego. Na tym co wydał rozkaz użycia, ciążyła by wielka odpowiedzialność obciążająca sumienie, także podejrzewam, że niewielu oficerów skłoniłoby się ku temu ostatecznemu rozwiązaniu, nie mniej jednak samą możliwość bym wprowadził, ku przestrodze. -
.
>Alec Pure II napisał
>Moze jeszcze obozy koncentracyjne dla kibicow, co? Zeby bola
>jak sie czyta wypociny niektorych wynalazkow. A milicja sie
>cieszy bo spoleczne pozwolenie na wyzycie sie ma. Wszystkim
>zachwyconym milicyjnymi dzialaniami serdecznie zycze aby
>mieli kiedys przyjemnosc uczestniczenia w "nielegalnym
>zbiegowisku o charakterze chuliganskim", no i przypadkiem
>nie miejcie ze soba widelca bo to ciezkie przestepstwo jest
>i mozecie sie do konca zycia z tego nie wybronic. Wszystkim
>madralom, ktorym sie wydaje, ze wiedza ocb polecam co
>nastepuje:
>a) baranek w sciane ( w zaleznosci od poziomu nasaczenia
>GazWybem i TVNTusk, 3x dziennie jeden baranek, w ciezkich
>przypadkach 3x dziennie 3 baranki)
>b) wybrac sie na mecz
>c) mniej GazWybu i TVNTusk
>d) zyczylbym sobie, zeby osoby wyglaszajace sady o
>bandtytach (zbrodniarzach niemal) zadaly sobie minimum trudu
>(w czasach powszechnego internetu to naprawde az tak
>skomplikowane nie jest) i dotarly do relacji takze drugiej
>strony, a nie tylko do tej oficjalnej "prawdy".
>
>Jeszcze jedna kwestia do przemyslenia dla fanow milicji:
>tvn, onet sa wlasnocia iti, Legia Warszawa jest wlasnoscia
>iti. KP Legia ma konflikt z kibicami, czy myslicie, ze tvn
>pokaze material, ktory jest nie pomysli swojego wlasciciela?
Wyobraź sobie ze swego czasu chodziłem na Legie i widziałem argumenty tej drugiej strony. Ci ludzie po prostu z zalozenia nie szanują policji i zawsze ja prowokują a potem maja pretensje ze dostali becki. Ja nie jestem tez specjalnie zakochany w policji ale nie przesadzajmy w druga stronę.
Myślę ze GW czy TVN nie maja nic do rzeczy bo wszystkie ogólnopolskie media potępiają tego typu wybryki. -
-
Anonim
>>> Mało mnie interesuje wersja tych 700 zatrzymanych przez policję. Naprawdę. Policja bez powodu nie zatrzymuje, zwłaszcza kibiców, którzy uczestnicząc w nielegalnym zgromadzeniu demolują miasto <<<
Powiedz mi dlaczego z tej wielkiej zadymy nie bylo nigdzie zadnych zdjec? Z niecierpliwoscia czekalem az na stronach gazety pokaza sie jakies foty jak to siedmiuset chuliganow demoluje miasto. Gdzie zdjecia niebezpiecznych przedmiotow znalezionych przy tych chuliganach. Ale rozumiem, ze wszystko gra. Od dzis oberwane lusterko w aucie = totalna demolka miasta, tak? Swoja droga dzisiaj wyborcza juz nieco zmienila ton i swoje ulubione kibole zamienila na kibice, widac rura zmiekla jak sad nie dal wiary panom milicjantom.
>>> Co znaczy, że Legia ma konflikt z kibicami? Kibice nie są żadnym partnerem dla Legii. Chyba kibicom się w dupach poprzewracało, jeśli myślą, że mogą wywierać jakiś wpływ na klub sportowy. Jak im się nie podoba , to niech nie przychodzą na mecze i tyle. <<<
O konflikcie na lini zarzad - kibice niech pisza kibice L, ja takim na szczescie nie jestem; )
Wg Ciebie kibice nie sa partnerem? A czemuz to jesli moge zapytac. Wyobrazasz sobie jakiekolwiek widowisko bez publicznosci? Powiem Ci tak - polskiej ligi, gdyby nie kibice ich oprawy i doping, nie daloby sie ogladac bo poziom jest czasem bardziej niz zenujacy.
>>> Była kiedyś taka sytuacja w latach 90tych, nie pamiętam gdzie, chyba w Płocku. Po tym jak w wyniku chuligańskich wybryków kiboli zginał młody chłopak (głośna sprawa, rzekomo stuknięty przez policjanta) w mieście przez trzy dni wrzało a policja w ogóle sobie nie radziła z zadymami. <<<<
Zdaje sie, ze masz na mysli Slupsk, chociaz moze nie o to wydarzenie Ci chodzi. W Slupsku zginal trzynastoletni chlopak. Dostal policyjna pala. Brawo dla bohaterskiej milicji, udalo im sie spacyfikowac trzynastolatka. Postawa godna bohaterow, presidente powinien mu dac medal za zaslugi.
>>> Ci ludzie po prostu z zalozenia nie szanują policji i zawsze ja prowokują a potem maja pretensje ze dostali becki <<<
Policja tez prowokuje i to nie jest zadna tajemnica. Nie twierdze, ze kibice zawsze sa bez winy, bo ta jak zawsze lezy po srodku, ale robienie z kazdego kibica bandyty to jest skandal i grube przegiecie. Sytuacja pogorszyla sie kiedy przynano nam ogranizacje milicyjnego festiwalu pt euro2012.
>>> Myślę ze GW czy TVN nie maja nic do rzeczy bo wszystkie ogólnopolskie media potępiają tego typu wybryki. <<<
W tym konkretnym przypadku maja do rzeczy, zwlaszcza TVN. Pisalem o tym wczesniej.
>>> jak każdy też jesteś nietolerancyjny <<<
Prosze o cycat ze mnie gdzie pisze, ze jestem tolerancyjny. Nie, nie jestem i nie zamierzam byc.
>>> Jakieś kompleksy pod względem Gazety Wyborczej i TVN? To jakie media proponujesz? A jakie gazety (jeśli w ogóle) czytają kibole? <<<
Zadnych komplexow. Nie bardzo mi sie widzi ich wizja swiata i tyle. Aczkolwiek netowe wydanie przegladam. A kibole zapewne czytaja rozne gazety, bo kibole sa rozni; )
Tak na marginesie - u mnie okreslenie kibol nie ma zabarwienia negatywnego, nie wiem czemu gazeta sobie wymyslila, ze kibol to ten gorszy niz kibic.
pzdr! -
EBRU
>Alec Pure II napisał
>O konflikcie na lini zarzad - kibice niech pisza kibice L,
>ja takim na szczescie nie jestem; )
hahahahhahahahaha boś Poznaniak :P -
Tiwanick
>Alec Pure II napisał
>Powiedz mi dlaczego z tej wielkiej zadymy nie bylo nigdzie
>zadnych zdjec? Z niecierpliwoscia czekalem az na stronach
>gazety pokaza sie jakies foty jak to siedmiuset chuliganow
>demoluje miasto. Gdzie zdjecia niebezpiecznych przedmiotow
>znalezionych przy tych chuliganach. Ale rozumiem, ze
>wszystko gra. Od dzis oberwane lusterko w aucie = totalna
>demolka miasta, tak? Swoja droga dzisiaj wyborcza juz nieco
>zmienila ton i swoje ulubione kibole zamienila na kibice,
>widac rura zmiekla jak sad nie dal wiary panom milicjantom.
Po pierwsze, w Polsce jest POLICJA, nie MILICJA. Nazywanie naszych sił porządkowych milicją już jest obraźliwe, biorąc pod uwagę konotacje historyczne. Warto byłoby o tym pomyśleć.
A co do tego, czy wydarzenia faktycznie miały miejsce - zdecyduje sąd. To,że nie zdecydował o aresztowaniu jeszcze nic nie znaczy - jest to przede wszystkim środek zapobiegawczy, by podejrzany nie mataczył, nie wywierał nacisku na świadków itd. Sąd mógł uznać, że takiego zagrożenia nie ma.
>Wg Ciebie kibice nie sa partnerem? A czemuz to jesli moge
>zapytac.
Na pewno nie są partnerem organizacje kiboli, którzy chcą dyktować klubowi swoje warunki. ITI chce zmienić profil osób, które przychodzą na mecze - mniej zadymiarzy, więcej rodzin z dziećmi.I chwała im za to. Może będzie można spokojnie chodzić na mecze.
>Tak na marginesie - u mnie okreslenie kibol nie ma
>zabarwienia negatywnego, nie wiem czemu gazeta sobie
>wymyslila, ze kibol to ten gorszy niz kibic.
Tak się przyjęło w języku potocznym, że kibol to zadymiarz, któremu mniej zależy na meczu, a bardziej na rozróbie. -
Anonim
>>> Po pierwsze, w Polsce jest POLICJA, nie MILICJA. <<<
Jeden pies;) nazwa sie zmienila metody te same.
>>> A co do tego, czy wydarzenia faktycznie miały miejsce - zdecyduje sąd. To,że nie zdecydował o aresztowaniu jeszcze nic nie znaczy - jest to przede wszystkim środek zapobiegawczy, by podejrzany nie mataczył, nie wywierał nacisku na świadków itd. Sąd mógł uznać, że takiego zagrożenia nie ma.<<<
Media wyrok wydaly. Dla spoleczenstwa to wystarczy bo w fuckcie napisali i w telewizji powiedzieli. Zyczylbym sobie, zeby wszystkie gazety i telewizje w momencie kiedy sad uniewinni tych tzw kiboli odszczekaly to co pisaly/mowily, ale pewnie sie nie doczekam.
>>> Na pewno nie są partnerem organizacje kiboli, którzy chcą dyktować klubowi swoje warunki. ITI chce zmienić profil osób, które przychodzą na mecze - mniej zadymiarzy, więcej rodzin z dziećmi.I chwała im za to. Może będzie można spokojnie chodzić na mecze. <<<
Dogadanie sie z kibicami jest bardzo dobrym posunieciem i nie wmowisz mi, ze jest inaczej. Mozna sie gogadac tylko trzeba chciec. To dotyczy obu stron.
Ciekawe jak Ty bys sie czul w momecie kiedy nie pozwolono by Ci wejsc do Twojego ulubionego kina/knajpy/czegokolwiek.
-
Tiwanick
>Alec Pure II napisał
>Jeden pies;) nazwa sie zmienila metody te same.
Mylisz się. Wobec normalnych, praworządnych obywateli policja zachowuje się znacznie lepiej niż milicja w czasach PRL. Ale bandzior wciąż może pałą po łbie zarobić.
>Media wyrok wydaly. Dla spoleczenstwa to wystarczy bo w
>fuckcie napisali i w telewizji powiedzieli. Zyczylbym sobie,
>zeby wszystkie gazety i telewizje w momencie kiedy sad
>uniewinni tych tzw kiboli odszczekaly to co pisaly/mowily,
>ale pewnie sie nie doczekam.
Media zawsze wydają sąd. Takie już są w epoce tabloidyzacji.
>Dogadanie sie z kibicami jest bardzo dobrym posunieciem i
>nie wmowisz mi, ze jest inaczej. Mozna sie gogadac tylko
>trzeba chciec. To dotyczy obu stron.
Ale najwyraźniej ITI nie chce się dogadywać ze stadionową chuliganerią! A najchętniej w ogóle by ją usunęła z ław stadionowych. Wtedy przyjdą po prostu normalni kibice, a nie fani ustawek.
>Ciekawe jak Ty bys sie czul w momecie kiedy nie pozwolono by
>Ci wejsc do Twojego ulubionego kina/knajpy/czegokolwiek.
Jeżeli kilka dni wcześniej zrobiłbym tam rozróbę, to uznałbym zakaz wstępu za naturalną konsekwencję mojego czynu.
-
Anonim
>Tiwanick napisał
>A co do tego, czy wydarzenia faktycznie miały miejsce -
>zdecyduje sąd.
http://www.rp.pl/artykul/185361.htm...
(mam nadzieję że źródło jest wystarczająco oszołomskie)
„Policja nie podaje jeszcze, ilu podejrzanym zarzucono udział w zbiegowisku, ilu - zniszczenie mienia, a ilu napaść na policjanta. Poinformowano, że 189 zatrzymanych zadeklarowało chęć dobrowolnego poddania się karze.”
To oznacza że 189 już się przyznało, uznało się za winnych zarzucanych czynów i decyzja sądu w ich przypadku nie będzie już potrzebna? -
Tiwanick
>Zygzak napisał
>To oznacza że 189 już się przyznało, uznało się za
>winnych zarzucanych czynów i decyzja sądu w ich przypadku
>nie będzie już potrzebna?
To znaczy, że 189 już się przyznało, a sąd uzna, czy zgodzi się na dobrowolne poddanie się karze (która wtedy jest zazwyczaj niższa).
Ciekawe co powie na to nasz rozmówca. 189 osób przyznało się do stawianych im, sfingowanych zarzutów? -
Anonim
>>> To oznacza że 189 już się przyznało, uznało się za winnych zarzucanych czynów i decyzja sądu w ich przypadku nie będzie już potrzebna? <<<
To, ze sie przyznali slyszales, ale to, ze zeznania byly wymuszane to juz nie. Cale szczescie o tym czy ktos jest winny czy rozstrzyga sad a nie policja czy media.
>>> Media zawsze wydają sąd. Takie już są w epoce tabloidyzacji. <<<
Ale to nie znaczy, ze musimy lykac wszystko bez zastanowienia.
>>> Jeżeli kilka dni wcześniej zrobiłbym tam rozróbę, to uznałbym zakaz wstępu za naturalną konsekwencję mojego czynu <<<
A jesli nie zrobilbys rozroby, a zakaz bylby konsekwencja tego, ze zostala zastosowana odpowiedzialnosc zbiorowa? Ot znalazles sie w zlym miejscu o zlej porze, ktos w lokalu rozpetal rozrobe, zwineli wszystkich, wszyscy dostali zakaz wstepu. Pasuje Ci takie rozwiazanie? Bo mi nie bardzo.
I o to sie tez rozchodzi. Skonczmy z odpowiedzialnoscia zbiorowa. Podobno polska policja jest super i skuteczna i taka dobra, wiec zastanawia mnie dlaczego nie potrafi wylapac kilku - kilkunastu chuliganow z grupy, tylko musi zagazowywac wszystkich. Jestem przekonany, ze gdyby mieli do czynienia z siedmiuset chuliganami to by spieprzali tak, ze slad po nich znaczylyby zgubione kaski, a straty nie skonczylyby sie na oberwanym lusterku.
Inna kwestia to wniosek jaki mozna wyciagnac z tego co sie ostatnio stalo, czyli: moge nic nie zrobic i zarobic gazem i pala wylapac zakaz stadionowy, wiec lepiej cos rozpieprzyc, dolozyc gliniarzowi bo jesli juz mam miec jakies problemy to chociaz za cos. -
Niewidzialna Ręka Rynku
-
MisiaK
Murzyni się czasem przydają. I Ci z USA i Francji dobrze rapują raczej.
-
Anonim
Sieć komórkowa przeprasza za rasistowski "Dowcip dnia"
"Co powstanie po skrzyżowaniu murzyna z ośmiornicą? - Nie wiem, ale to musi szybko zbierać bawełnę."
http://wiadomosci.wp.pl/title,Siec-... -
Anonim
"Małe dzieci, które odmawiają jedzenia orientalnych potraw, mają uprzedzenia rasowe."
http://www.rp.pl/artykul/160245.htm... -
Artur
Mnie żart rozbawił, podobne jak niektóre kawały o Polakach czy Żydach.