-
Anonim
Błędy Macierewicza i jego ekipy mogą mieć okropne konsekwencje w przyszłości. Oczywiście, że ten raport (do czasu opublikowania) był tajemnocą państwową i liczne przecieki oraz bezpodstawne oskarżenia człowieka, któy odpowiada za jego przygotowania już dodały kolejną ciekawą robotę dla np. Rosjan, Białorusinów (którzy mimo szystko mają kosmicznie skonstruowany aparat wywiadowczy) czy innych niekoniecznie przyjaznych nam państw.
Tak wogóle to wydaje mi się, że zadarty nos pana M i cała otoczka to jedna wielka fikcja. Ten raport to zwykła fuszerka -
Maciek Лапський
Kilka retorycznych pytań:
Jaki wywiad ujawnia swoich informatorów?
Jaki wywiad współpracuje z wywiadem kraju, w którym się tak postępuje?
Jakie państwo pogrąża swoich ambasadorów (Romański - Kuwejt, Jędrysa - Austria, Szumski - Chiny)?
W którym kraju giną z państwowego raportu nazwiska?
Dlaczego zawsze wtedy, gdy partia rządząca ma jakieś problemy pojawiają się takie rzeczy?
Kto jest kto? Kto jest postacią historyczną? Minister Szczygło czy prezydent Wałęsa? -
Anonim
W innych krajach jakoś nikt się nie kryje z tym, że takie tajne agentury mają duży wpływa na państwo. Choćby nasze kochane USA, ja nie mówię że to super, ale bez wywiadu i agentów to raczej niefajnie by nam było. A tymczasem tu, to zdrada narodu...
Inne faux pax to ci ambasadorowie.. -
Lemurek
Przypuszczam iz umyslnie sprowokowali cała ta sytuacje z WSI aby "zamydlić oczy Polakom" oraz odejsc od prawdziwie nurtujacych problemow z ktorymi sobie nie radzą...budżet,bezrobocie.
Całą ta sytuacja jest żenujaca oraz kompromitujaca nas-Polaków na arenie miedzynarodowej; /
-
-
Anonim
To co się dzieje z tym raportem to straszna sprawa! Do byle brukowców typu Gazeta Polska trafiają informacje największej wagi. Najlepsze w tym jest mimo wszystko postać p. Macierewicza, który zamist starać się naprawiać błędy idzie do Radia Maryja i mówi, że wszyscy ministrowie MSZ byli agentami! Jeszcze raz mówię. Ten raport to pic na wodę. Ludziom mydli się oczy, że oczyszczamy kraj...a to jest zwykła robota "na odwal się". Szczerze mówiąc najlepiej postąpił Wildstein - wszedł, zabrał, nic nie mówił, ujawinił. Tak to powinno wyglądać w dobrze prosperującym systemie wojskowo-informacyjnym na którym opiera się dyplomacja każdego liczącego się państwa, a Polska takim jest.
Boli mnie, że na tym szmatławcu, który Macierewicz chyba ściągał z internetu albo ze swoich snów (niedługo będzie mówił, że miał wizję Wałęsy jako agenta;)) i co najgorsze z tym człowiekiem na samym szczycie, budowane będą nowe służby! Pan Antoni z mundurem i konspiracją ma wspólnego tylko tyle, że działał w harcerstwie. Taki człowiek ma być w mojej ojczyźnie najwyżej stojącym wojskowym? -
Maciek Лапський
...a ja pytam; czy dla tego warto było zawiązywać koalicję z partiami Leppera i Giertycha? -
Anonim
Myślę, że koalicja nie ma tu większego znaczenia. Z kim by nie była i tak by było to samo. W końcu to premier wyznaczył Macierewicza a nie Giertych czy Lepper.