-
Michał
http://media.wp.pl/kat,38202,wid,98...
co kryje się pod hasłami tolerancji wygłaszanymi przez lewicę -
Michał
"W krakowskim urzędzie miasta na warsztatach tolerancji młodzież dostała od gejów ulotki o higienie w kontakcie z odchodami w ramach pieszczot homoseksualnych." -
Tiwanick
Piękny artykuł Zwłaszcza podobają mi się 'obiektywne i niestronnicze' sformułowania jak "radosny pochód ku chwale dewiacji", "odmieńcy". Pełen profesjonalizm, jak widzę.
Rozśmieszyło mnie, że przypisanie komuś homofobii wyklucza z debaty publicznej. Gdyby było tak, jak pisze ta dziennikarzyna, to połowa obecnych polityków nie byłaby obecna w tej debacie - od Niesioła przez Kamińskiego, po Kurskiego. A jakoś są i cholera dobrze się mają.
Porównanie homofobii do 'schizofrenii bezobiawowej' to kolejna manipulacja. Może ta dziennikarzyna sądzi, że zaraz lewica zacznie pakować ją i jej podobnych do psychuszek, ale bez obaw - prawica ma w tym kraju tak silną władzę, że jeszcze wiele lat dyskryminacja homoseksualistów będzie kwitła i prosperowała. A dziennikarzyna będzie mogła opowiadać o tym, jak to jej 'granice tolerancji są ograniczone do płota jest domu'.
A najbardziej podoba mi się zdanie:
"Co istotne, podstawy prawne tych represji pojawiły się na Zachodzie niezauważenie, z pominięciem mechanizmów demokracji."
Rozumiem, że z pominięciem referendów, bo przecież parlament musiał takie prawa przegłosować. Nie wiem, gdzie tu pominięta demokracja (przecież parlament w demokracji przedstawicielskiej jest ciałem powołanym do tego, by uchwalać prawa), ale skoro ta dziennikarzyna tak dba o 'mechanizmy demokracji' (jak rozumiem bezpośredniej) to czekam, aż zaangażuje się w Polsce w walkę o referendum w sprawie liberalizacji ustawy aborcyjnej. Przecież nasz rzekomy 'kompromis' tez pojawił się z pominięciem społeczeństwa! Podpisały go między sobą - rząd i Kościół. Bez oglądania się na społeczeństwo, które w początkach lat 90-tych popierało prawo kobiety do usunięcia niechcianej ciąży. -
-
Niewidzialna Ręka Rynku
" Czy w Polsce jesteśmy skazani na ten sam proces? Obawiam się, że tak."
chyba jednak nie.
W Polsce, póki co, takie poglądy nie mają szans na większość w parlamencie. Jedynie nasze parlamentarne lewactwo może próbować stać się gejowską tubą propagandową, ale nawet chyba oni wiedzą, że z tego będą mieli więcej szkód, niż zysku. Chyba też z tego powodu wielu lewackich LiDerów znalazło się na tzw "czarnej liście", którą ogłosiły środowiska gejowskie przed ostatnimi wyborami.
i wygląda na to, że ten układ nie zmieni się w najbliższym czasie.
"Postępowej" młodzieży, mogącej poprzeć takie postulaty, jest tak na lekarstwo, jak środowisk gejowskich, natomiast nasze społeczeństwo jest co prawda przeżarte lewactwem, ale w kwestii roszczeń i wymagań, natomiast w kwestii światopoglądu jest konserwatywne.
Dlatego zalew "gejostwa" nam nie grozi. -
ah+
Społeczeństwo jest raczej konserwatywne i niezbyt lubi skrajności. dlatego ani dziwactwa w rodzaju amerykańskiego zabraniania nauczania Darwina w szkołach, ani nadmierne prawa gejów nam raczej nie grożą - przynajmniej nie w perspektywie dekady.
Ostatnie 20 lat pokazuje, że polskie partie są karane za zbyt radykalne ekscesy. LPR nawet nie wszedł do Sejmu, bo Giertych sobie zaszalał w MEN, SLD nic nie ugrało na wystąpieniach Senyszyn, o takich radykalnie narodowych tworach jak ROP i KPN mogliśmy zapomnieć po kilku latach ich istnienia, Partia Kobiet nie uzyskała nawet ćwierć procent, etc.
Wbrew pozorom wyborcy - choć można ich omamić na kilka lat, to w długiej perspektywie są dość racjonalni. -
>Niewidzialna Ręka Rynku napisał
>Dlatego zalew "gejostwa" nam nie grozi.
bo mam nadzieje, ze sprawa znormalnieje i za niedlugo byciem gejem albo lesbijka nie bedzie wzbudzalo takich emocji... -
Iselor
>Michał napisał
>"W krakowskim urzędzie miasta na warsztatach tolerancji
>młodzież dostała od gejów ulotki o higienie w kontakcie
>z odchodami w ramach pieszczot homoseksualnych."
Akurat jadłem kanapkę jak to czytałem i zepsułeś mi śniadanie:P
Nie będzie w Polsce tolerancji dla tego typu oszołomów jeszcze długo. Ja mam swoje poglądy, nie lubię pedalstwa i się z tym nie kryje. Wkuriwa mnie tylko że ostatnio bycie tolerancyjnym wobec homoseksualistów jest "trendy i nowoczesne". Ale ja nigdy nie podążałem ta trendami i nowoczesnością:D -
Anonim
>Świstak napisał
>Społeczeństwo jest raczej konserwatywne i niezbyt lubi
>skrajności. dlatego ani dziwactwa w rodzaju amerykańskiego
>zabraniania nauczania Darwina w szkołach, ani nadmierne
>prawa gejów nam raczej nie grożą - przynajmniej nie w
>perspektywie dekady.
Mylisz sie mlody kolego tak bardzo, ze az mnie to dziwi.
Polska juz za dwa czy trzy lata bedzie miala wielkie szczescie posiadac kilkanascie milionow obywateli, ktorzy urodzili sie, wychowali i wyksztalcili w wolnej Polsce. Juz dzis ludzie iurodznie w 1990 roku wchodza w wiek dajacy im czynne prawo wyborcze co mozna bylo zaobserwowac w ostatnich wyborach do Sejmu kiedy to wlasnie mlode pokolenie dalo gigantycznego kopa kato-narodowemu szambu pt. PiS.
W nastepnych wyborach PiS przestanie istniec. Mlodzi Polacy sa coraz bradziej wyzwoleni i nie daja sie polskiemu zasciankowi.
Geje w Polsce zdobeda swoje prawa juz w najbizyszm piecioleciu.
A o znisienie nauczania teorii Darwina walczyc bedzie napewno Rydzyk i jego horda pajacow. Takie sa wymogi polityki, niestety. Powody walki z Darwinem w USA byly podobne.
>Wbrew pozorom wyborcy - choć można ich omamić na kilka
>lat, to w długiej perspektywie są dość racjonalni.
No wlasnie. Jako gej i obywatel licze na racjonalnosc mlodego pokolenia Polakow, ktore dojdzie do glosu juz niedlugo.
-
284561
>Iselor wrote:
>>Michał napisał
>>"W krakowskim urzędzie miasta na warsztatach tolerancji
>>młodzież dostała od gejów ulotki o higienie w
>kontakcie
>>z odchodami w ramach pieszczot homoseksualnych."
>
>Akurat jadłem kanapkę jak to czytałem i zepsułeś mi śniadanie:P
jesli ponizsze Ciebie tez brzydzi, to zastanow sie, jak przyszedles na swiat..
http://www.babyboom.pl/ciaza/porod_... -
Iselor
A czemuż ma mnie to brzydzić? Ciąża? Naturalna czynność, następstwo kontaktu płciowego mężczyzny i kobiety mamne brzydzić? I ty porównujesz to do walenia się nawzajem w dupe dwóch pedałów? -
-
284561
>Iselor wrote:
>A czemuż ma mnie to brzydzić? Ciąża? Naturalna
>czynność, następstwo kontaktu płciowego mężczyzny i
>kobiety mamne brzydzić?
raczej chodzilo mi o porod. przeczytaj najpierw artykul, a pozniej glosuj.
>I ty porównujesz to do walenia
>się nawzajem w dupe dwóch pedałów?
d..a jak d..a. kazdy ma jedna i wie, czego sie moze po niej spodziewac.. nie chcesz, to tego nie rob. nie zmuszaj sie. -
Anonim
>Iselor wrote:
>A czemuż ma mnie to brzydzić? Ciąża? Naturalna
>czynność, następstwo kontaktu płciowego mężczyzny i
>kobiety mamne brzydzić? I ty porównujesz to do walenia
>się nawzajem w dupe dwóch pedałów?
a brzydzi Cię anal w wykonaniu pary heteroseksualnej ?; >
rozumiem, że można nie lubić jak ktoś się obnosi ze swoim homoseksualizmem, ale obnoszenie się ze swoim obrzydzeniem do tego jest nie lepsze
i deczko podejrzane; ) -
-
Anonim
>Michał napisał
>"W krakowskim urzędzie miasta na warsztatach tolerancji
>młodzież dostała od gejów ulotki o higienie w kontakcie
>z odchodami w ramach pieszczot homoseksualnych."
W jakim kontekscie wyciagnales te inforamcje na swiatlo dzienne?
Domyslac sie jedynie moge, ze chciales wykazac conajmniej kuriozalnosc zachowan homoseksualnych.
Powyzej MISERY dal znakomity przyklad dotyczacy osob heteroseksualnych.
Ja moglbym rowniez dodac informacje dotyczaca uprawiania stosunku plciowego z miesiaczkujaca kobieta, ktora krwawi, a zapach jaki wydziela sie z jej vaginy nalezy do jednych z najbardziej odrazajacych...
Obawiam sie ze mlodziezy w szkolach nie mowi sie o tym tylko dlatego aby pozniej mlodzi chlopcy rozpoczynajacy zycie plciowe mieli same niespodzianki, ktore nierzadko prowadza do dysfunkcji seksualnych.
Odchody te czy inne? Ktore odchody nalezy uznac za dobre, a ktore za godne potepienia?
Jestem starzejacym sie gejem i bylem, na moje nieszczescie, wychowany w rodzinie rzymskokatolickiej wysoce praktykujacej chociaz nie zdewocialej. Wystraczylo to jednak aby na lata mojej mlodosci bac sie samego siebie i bac sie moich naturalnych uczuc, ktore odkrylem w wieku 13 lat.
Przez lata, kiedy dorastalem, musialem walczyc ze soba i ukrywac sie przed ludzka nienawiscia. Chowac swoja milosc przed innymi ludzmi. Chowac swoja milosc przed tym w ktorym bylem zakochany.
Na cale szczescie, kiedy 30 lat temu opuscilem Polske i wyjechalem do USA gdzie poznalem mojego przyszlego partnera z ktorym spedzilem prawie 20 lat w monogmicznym zwiazku, zaczalem sie oczyszczac z trucizny, ktora zaszczepiono mi na sile w Polsce.
Trwalo to dlugo bowiem musialem calkowicie wyzbyc sie polskiego myslenia, ktore tak bardzo przeszkadzalo mi pojac czym jest czlowieczenstwo, wolnosc myslenia i swiadomosc ze moge naprawde byc soba.
Opadlo wiec ze mnie wszelkie lajno i trucizna ktore do mnie przylepiono w Polsce i wreszcie poczulem, ze wolnosc myslenia, odwazne dotykanie spraw, ktore w Polsce wydawac sie moga niemozliwe nawet do wyszeptania, daja mi prawo do mowienia z pewnoscia siebie o tym co mysle i mozliwosci oraz prawo, osadzenia mojej ojczyzny, ktora wciaz jest zapyzialym, ciemnym rogiem Europy.
Dziwi mnie to, bo przeciez na zachod od Polski zanjduje sie narod racjonalny o bardzo wysokiej kulturze. Na poludnie znajduja sie nawet dwa narody o wysokiej kulturze i sposobie myslenia zupelnie nieslowianskiego.
Nie widze aby Polacy chcieli sie od tych narodow czegos nauczyc.
Zalosne to i smutne.
Dzisiaj jestem homoseksualista calkowicie jawnym. Wiem kim jestem. Wiem ze nie jestem przeklety ani chory. Wiem ze potrafie tyle samo, a nawet wiecej niz przecietny heteryk.
Wiem ze natura dala mi talent, dzieki ktoremu osiagnalem w zyciu to czego wielu nie osiagnie, uznanie i milosc do tego co robie.
Wiem, ze dzis w Polsce sa przynajmniej dwa miliony gejow i lesbijek i kilka procent biseksow. Wiem ze atmosfera w tym kraju jest dla nich podla. Wiem bo wlasnie przebywam w Polsce i mam zamiar tutaj pobyc dluzej.
Wiem, ze nie ma wielu heteroseksualnych prominentow w Polsce, ktorzy otwarcie i konsekwentnie stana po naszej stronie i zadeklaruja swoja zyczliwosc i pomoc.
To jest bardzo smutne i swiadczy o tym jak daleko od szosy znajduje sie dzisiejsza Polska chociaz stala sie czlonkiem EU.
Nie dajcie sie zwariowac mlodzi ludzie. Wasi gej koledzy sa takimi samymi ludzmi jak wy i potrafia byc wspanialymim wiernymi przyjaciolmi, znakomitymi sportowcami, wspanialymi artystami, wspanialymi Polakami.
Upublicznienie informacji o odchodach homo czy heterseksulanych nie moze chyba stanac na drodze przyjazni dwoch chlopakow z ktorych jeden jest homo a drugi heteroseksualista? Tym bardziej, ze owa informacja ma na celu przyczynic sie do edukacji obu mlodych ludzi. -
EBRU
>para_no_oír napisała:
>>Iselor wrote:
>>A czemuż ma mnie to brzydzić? Ciąża? Naturalna
>>czynność, następstwo kontaktu płciowego mężczyzny i
>>kobiety mamne brzydzić? I ty porównujesz to do walenia
>>się nawzajem w dupe dwóch pedałów?
>
>a brzydzi Cię anal w wykonaniu pary heteroseksualnej ?; >
dokladnie o to samo miałam zapyrac.
przeciez to tez "walenie w dupe"... <lol>
-
ENIGMA Chiffriergerat
>Iselor napisał
Wkuriwa mnie tylko że ostatnio
>bycie tolerancyjnym wobec homoseksualistów jest "trendy i
>nowoczesne". Ale ja nigdy nie podążałem ta trendami i
>nowoczesnością:D
Gratuluję oryginalności. Zostań Emo. -
Anonim
Kościół Katolicki jak i Katolicy najwyraźniej poszukują wroga przeciw któremu mogliby się zjednoczyć i wskazać jako źródło ich problemów[1]. Żydów już nie ma na ulicach, więc nasi dzisiejsi katoendecy muszą wymyślić kogoś innego. Ech, a podobno to jest religia miłości a nie dopierdzielania się do każdego kto nie przypomina katolika.
[1] bo jak wiadomo, środowiska te mają problemy z dostrzeżeniem własnych przyczyn tych problemów. -
Tiwanick
>ENIGMA Chiffriergerat napisał
>>Iselor napisał
> Wkuriwa mnie tylko że ostatnio
>>bycie tolerancyjnym wobec homoseksualistów jest "trendy i
>>nowoczesne". Ale ja nigdy nie podążałem ta trendami i
>>nowoczesnością:D
>
>Gratuluję oryginalności. Zostań Emo.
He,he, piątka :-) -
Iselor
>ENIGMA Chiffriergerat napisał
>>Iselor napisał
> Wkuriwa mnie tylko że ostatnio
>>bycie tolerancyjnym wobec homoseksualistów jest "trendy i
>>nowoczesne". Ale ja nigdy nie podążałem ta trendami i
>>nowoczesnością:D
>
>Gratuluję oryginalności. Zostań Emo.
Emo nienawidze jeszcze bardziej od homoseksualistów:-/ -
Tiwanick
>Iselor napisał
>Emo nienawidze jeszcze bardziej od homoseksualistów:-/
Strasznie nienawistny z Ciebie człowiek, Iselorze :-)