Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wilku

Jako pierwszoroczniak wydziału mechatroniki staję przed takim wyborem. No i nie wiem, poradźcie. :P
    Powiem tylko, że z programowania jestem noga i już Pascala szczerze nie znosiłem. Co tu wybrać? Czy te języki różnią się trudnością, czy też struktury są takie same? Bo tak na chłopski rozum jeśli wszystkie struktury(petle, funkcje, biblioteki) w zasadzie wyglądają tak samo, tylko są inaczej zapisane, to różnicy w trudności być nie powinno...

Chodzi mi o to, gdzie łatwiej wymyslić i napisać rozwiązanie, przy założeniu że składnie zna się tak samo. Gadałem z kumplem programistą, to mi powiedział, ze niektóre problemy w C rozwiązuje się nawet łatwiej, bo nie trzeba sie tak rozdrabniać. Nie wiem co o tym mysleć.
  • Anonim

Delphi == object pascal wiec jezeli mialesz stycznosc z pascalem to powinno Ci byc ciut latwiej
    C++ jest na pewno duzo bardziej zlozony, ma duzo wieksze mozliwosci, ale co za tym idzie jest trudniejszy
    na pewno nie pozostaniesz na samym C++, prawdopodobnie bedziesz sie uczyl programowania w okienkach, wiec winapi albo - co jest bardziej prawdopodobne - .NET
    jezeli to drugie to jest prostsze
  • Anonim

Gdzie jeszcze umiescisz ten post?; )
  • Wilku

Już wystarczy :p

P.S. Ej no, są tylko dwa. :D
  • PJ

Weź se assemblera x86. Zobaczysz co to znaczy prawdziwe programowanie :P.
  • →Anusia←

W z80pio jeszcze trudniej sie programuje :)
  • chotnikus

Jak sie uczyc to C/C++
    To byla w zasadzie podstawa do wszystkich obecnie uzywanych jezykow programowania.

Delphi/Pascal to w chyba umiera smiercia naturalna od jakiegos czasu juz :)
    Osobiscie uzywalem Delphi do robienia aplikacji w 10 minut, np. jesli mi byl potrzebny program- kalkulator co liczyl jakas prosta funkcje... 2 pola textowe, 1 button, 1 funkcja w kodzie i gotowe :) Choc pewnie obecnie Borland C++ builder dzialal by na podobnej zasadzie :)
  • Anonim

proponuję brainfucka.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Brainf...
  • Anonim

>chotnikus napisał
    > Choc pewnie obecnie Borland C++ builder
    >dzialal by na podobnej zasadzie :)

Dokladnie, na identycznej:) Daruj sobie pascala, nie ma sensu uczyc sie zanikajacego jezyka.
  • Ania

| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)