Politechnika Warszawska [12213]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jaaaa aaaaa

pewnie jeszcze wszyscy nie odebrali
  • Piotr .

Jak to jest z dochodem uzyskanym(umowa zlecenie) po złożeniu wniosku o stypendium (przed jego otrzymaniem- IŚ)? Rozumiem -zgodnie z załącznikiem 4- że należy go zgłosić jak najszybciej do dziekanatu?

W zeszłym roku studiowałem na innej uczelni i tam miałem podobną sytuację, jednak osoba odpowiedzialna za stypendia powiedziała mi wówczas że dochód uzyskany po złożeniu wniosku wykazuję dopiero w rozliczeniu podatkowym przy składaniu papierów w kolejnym roku.
  • Piotr .

WIŚ, macie już przelewy?
  • kawka

Wg dziekanatu wczoraj wysłali pieniądze.
  • obca666

Zgadzam się z tym, ze przesłali, ponieważ mam pieniądze już na koncie.
  • jaaaa aaaaa

dostal ktos juz z płocka przelew za grudzien ?
  • Chuck_Testa

z MELu dostał już ktoś jakiekolwiek stypendium???
    pzdr
  • P...

ktorego na wipie bedzie stypendium za grudzien
  • Karol

Na SIMRze już przelali za grudzien.
  • Krzysiek_

Hahahahaha, na MELu. Z takim dziekanatem to może na Wigilię to stypendium będzie, akurat prezent pod choinkę:stypendium za 3 miesiące. O ile dobrze pójdzie. A następna wypłata pewnie na Wielkanoc za kolejne trzy miesiące.
    Z tego co można tu przeczytać to wszędzie stypendia już dawno są, no ale MEL jest inny.
    Wiszą w gablotce kartki z listą osób które otrzymały socjalne: stan na 5 listopada. Miesiąc później kasy nadal nie ma. Już się wycwanili i wywiesili kartki, że będzie info w gablotce w sprawie podpisywania decyzji, także wchodzenie i pytanie kiedy w końcu będzie kasa kończy się fochem.
    To są po prostu jaja z pogrzebu co oni wyczyniają, i totalne lekceważenie studentów. Ty byś się spóźnił jeden dzień z wnioskiem to pożegnaj się z kasą za październik, ale oni mogą wszystko zlewać.
    Tak musiałem się wyżalić trochę, bo po prostu maksymalnie mnie już wkurzają, ileż można czekać.
  • Chuck_Testa

Rozumiem Cię bardzo dobrze. Raz byłem w dziekanacie zapytać się, to skończyło się właśnie fochem, więc uznałem że bezpieczniej jest się zapytać tutaj na gronie, niż wchodzić znowu do jaskini lwa :)
    I o co kaman z tymi decyzjami? Przez 3 lata pobierałem stypendium i jeszcze nigdy żadnej decyzji nie musiałem podpisywać, zawsze w połowie listopada była kasa za 2 miesiące na koncie
    pzdr
  • Michał Lasek

najlepsze jest to, że już w październiku dobrze wiedziały, że stypendium będzie w połowie grudnia, wiedzą doskonale jak sobie ułożyć czas, by się nie napracować.
  • bnk ic1

Niestety też jeszcze nie dostałem żadnego stypendium na melu. Jakby ktoś miał jakieś info, to proszę się podzielić. No i o o chodzi z tymi podpisami?
  • Ewelina

A wiecie może czy trzeba podpisać decyzję aby kasa została przelana na konto? Bo u nas niby decyzje są już podjęte i można je odebrać w dziekanacie, ale tam ich niestety nie ma. Mają być w drugim tygodniu do podpisania, a przelewy zgodnie z informacją na stronie powinny być robione w tym tygodniu...
  • Krzysiek_

Nie wiem jak to jest z podpisywaniem decyzji, do naukowego musiałem się podpisać na decyzji, to tak w ciemno założyłem że do socjalnego też, chociaż nie mam pojęcia, w sumie nie muszę nic podpisywać wystarczy mi przelew, byle szybko. Jutro jeszcze się przejdę do Dziekanatu po raz kolejny.
  • Ewelina

No ja też nie muszę podpisywać, ale nie wiem czy to nie jest przypadkiem konieczne. W każdym bądź razie dowiedzieć się czegokolwiek w dziekanacie graniczy z cudem...
  • mika

jest konieczne
  • Chuck_Testa

Jeżeli jest konieczne, to powinno być chyba jakieś info gdzieś wywieszone na ten temat, a takiego prozno doszukac sie u nasz w dziekanacie. W zeszłych latach nikt nic nie podpisywał i wszystko było ok, a teraz wymyślaja...
  • P...

na dziekanacie na wipie, jest informacja, ze jesli ktos nie odbierze decyzji to nie dostanie stypendium
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)