-
Magda G.
Jestem studentką IŚ studiów magisterskich. Zaczęłam je od października (w drugiej turze, bo pierwsza ruszyła w styczniu). Robiłam najpierw II semestr potem I a teraz został mi III. Jednak dziekan naszego wydziału nie chce utworzyć nam tego trzeciego semestru, bo mówi, że nie ma na to pieniędzy i każe nam czekać pół roku, żeby dokończyć studia. W takiej sytuacji jak ja jest około dwadzieścia parę osób (tej samej specjalności). Dziekan nie uprzedził nas wcześniej o tym że nie zamierza otworzyć od października III semestru, chociaż babki w dziekanacie twierdziły, że obowiązuje ciągłość kształcenia i na pewno ten semestr III ruszy. Czy taka sytuacja ma miejsce na innych kierunkach? I czy na innych wydziałach ruszył semestr III dla tych, którzy rozpoczęli studia magisterskie w październiku?
Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedzi -
inż. swu
Na SiMRze też nie ruszył. Ale od początku było wiadomo, że nie ruszy. Jeżeli przerwa jest dla Ciebie dużym kłopotem, to walcz, poskarż się do wyższych władz. Wydział MA OBOWIĄZEK zapewnić ciągłość kształcenia.