Politechnika Warszawska [12213]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Julian Król

Witam, nie zaliczę w tym semestrze ćwiczeń z powodu nieobecności.
    1. Czy jest to takie samo niezaliczenie jak w przypadku niezdania kolokwiów itd.?
    2. Będę mógł poprawiać te ćwiczenia za rok razem z młodszym rocznikiem?
    3. Co i kiedy muszę zrobić by móc je poprawiać?

• koto

Będziesz miał po prostu warunek z tego przedmiotu (o ile uzyskasz wystarczająco ECTSów żeby przejść dalej) i musisz zapłacić i chodzić jeszcze raz na zajęcia. Czyli tak samo jak w przypadku niezaliczenia z powodu źle napisanych kolosów. Co do trzeciego pytania to zależnie od wydziału chyba, zazwyczaj musisz ten przedmiot po prostu zadeklarować w deklaracji na nastepny semestr
  • Lily.

W indeksie wpisujemy liczbę godzin ćwiczeń/wykładów w tygodniu czy w semestrze? (GP stacjonarne)
  • bartkiller

Z tego co pamiętam to chodzi o wymiar tygodniowy, co zwykle (ale nie zawsze) przelicza się na jednostki dydaktyczne (WEiTI).
  • jasiu

Witam, czy ktos mial juz ostani modulowy z language leadera?
  • Lily.

Do 13.02 mam złożyć w dziekanacie index i "ewentualne podanie o rejestrację", co to jest? i mogę gdzieś znaleźć takie podanie do wypełnienia, czy muszę sama wymyślić jego treść?
  • bartkiller

Mnie to się kojarzy z deklaracją przedmiotów na następny semestr, ale zapewne nasze wydziały bardzo się pod tym względem różnią :) Chyba najlepiej zasięgnąć informacji z pierwszej ręki i skontaktować się z dziekanatem :)
  • Lily.

też tak myślałam, ale nie muszę deklarować żadnych przedmiotów, cóż niestety będę musiała się wybrać do dziekanatu...
    dzięki;)
  • Kamil

Na GiKu jest tak, że jak masz zaliczone wszystkie przedmioty, to tylko oddajesz indeks.
    Jak jakichś przedmiotów brakuje, to bierze się z dziekanatu odpowiedni druczek (bez kolejki można wejść i wziąć go z takiej półeczki po prawej stronie) i na nim wypisuje to wszystko, co ma się w plecy.
    Na koniec druczek ten wkłada się w indeks i oddaje w dziekanacie.
  • Piotr .

Jak wygląda sprawa z niezaliczeniem samych wykładów? Czy muszę płacić za warunek za ćwiczenia i je także "poprawiać" (w praktyce- przepisać ocenę), czy po prostu przy najbliższej okazji (w kolejnej sesji) podchodzę do egzaminu? :) I jeszcze jedno- warunek nie wpływa w żaden sposób na stypendium socjalne, prawda?
  • Kamil

Musisz tylko zaliczyć wykład, ćwiczenia pozostają zaliczone.
    Co do stypendium socjalnego, to nie mam co prawda doświadczenia, ale praktycznie na 100% warunki nie mają nic do rzeczy.
  • Anon Anon

Witam! Jestem z wydziału elektrycznego, 3 sem. Z powodów rodzinnych i nieobecności przez kilka tygodni semestr mam już konkretnie uwalony.
    Według regulaminu rozliczani jesteśmy rocznie. Jak wygląda praktyczna realizacja regulaminów? Kontynuuję na czwartym semestrze i jeśli na koniec roku wyjdzie że i tak mam za mało ECTSów to powtarzam rok lub mnie skreślają? Czy teraz stwierdzają że mam za słabe wyniki i mnie skreślają. Wolę wiedzieć wcześniej czego mam się spodziewać.
  • koto

>Anon Anon napisał
    >Witam! Jestem z wydziału elektrycznego, 3 sem. Z powodów
    >rodzinnych i nieobecności przez kilka tygodni semestr mam
    >już konkretnie uwalony.
    >Według regulaminu rozliczani jesteśmy rocznie. Jak
    >wygląda praktyczna realizacja regulaminów? Kontynuuję na
    >czwartym semestrze i jeśli na koniec roku wyjdzie że i tak
    >mam za mało ECTSów to powtarzam rok lub mnie skreślają?
    >Czy teraz stwierdzają że mam za słabe wyniki i mnie
    >skreślają. Wolę wiedzieć wcześniej czego mam się
    >spodziewać.

Jeżeli wg regulaminu jest rozliczenie roczne to teraz możesz nie mieć zaliczonego żadnego przedmiotu, rozliczasz się dopiero w czerwcu i wtedy musisz spełnić wymagania rejestracyjne, sa na pewno w regulaminie podane progi punktowe (a potem od tych progów są jakieś ustępstwa, podania do dziekana itp ze jak niewiele brakuje to raczej przepusci:) ). Jeżeli uzyskasz próg to przechodzisz dalej, po prostu z niezaliczonych przedmiotów masz warunki które trzeba bedzie potem zaliczyc. Jak nie uzyskasz progu a chcesz dalej studiowac to musisz powtarzac rok. Wtedy znów chodzisz cały czas na 2, ale możesz robić też awansem zajęcia z 3 roku o ile dziekan wyda zgodę, ale raczej sie zgadzają myślę:)
    Jak dobrze Ci pójdzie i zaliczysz wiekszosc przedmiotów z 2 i tych awansem z 3 roku to sa szanse ze bedziesz potem zarejestrowany od razu na 4 rok.
    Zorientuj sie jak to jest z tymi przedmiotami z 3 sem, bo może jest jakas szansa zaliczyc to juz teraz w letnim.

Dodam że jestem z transportu wiec u Ciebie może być inaczej, ale grono wymiera więc chyba lepsza taka odpowiedź niż żadna. Pozdrawiam i powodzenia:)
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)