Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jaki wydział ma opinię najcięższego, najgorszego do przetrwania, gdzie każde zaliczenie graniczy z cudem a kończą go tylko weterani ???
  • Anonim

architektura? :| zero snu, odciski na palcach od nożyków introligatorskich, wymagania jak 150...i wiele wiele innych przeszkód...począwszy od wydruków o 5 rano...straconych kilogramach i długo by wymieniac....

• Anonim

Daga wszystkiego najlepszego :D Zapomniałęm dodać nie piszemy o swoich wydziałach bo wiadomo że każdy powie że ma najgorzej :P
  • Paszczak

MEiL ????
  • Anonim

jesli chodzi o MEL to tam trzeba miec 38/60 zeby zarejestrowac sie na 3 semestr....dodam, ze na chemii trzeba miec 60/60 czy jeszcze gdzies tak jest?
  • Tur

Mówi się, że MEL :) Co do tych kredytów i rejestracji to to wcale nie ułatwia mocno, tylko niektórym przedłuża agonię. Ale prawda taka, że u nas tak ciężko nie jest, wystarczy trochę się przyłożyć. Chociaż z drugiej strony bez tych ustępstw punktowych nikt by pewnie nie kończył, bo na niektórych egzaminach zdaje statystycznie po 10 procent, niezależnie który to termin.
  • Grono.Net

podobno:
    1 meil
    2 ??
    3 wil

o architekturze nie słyszałem, ale na prawde nei sądze, po nocach robia wszyscy, pytanie tylko co??

tur, dobrze poznaje warszawską nikę??
  • Anonim

no właśnie, stanan zaliczeń po 3 terminach z Podstaw projektowania jachtów:
    zdało: 0 (zero)
    no ale benda nastepne :)
  • basiek

Na Melu nie jest ciezko...az do mniej wiecej 5 semestru...wtedy zaczyna kredytow brakowac, zaliczalnosc przedmiotów to 10% itd., prosze nei rozsmieszajcie mnie architektura,mam tam znajoma...caly rok jest luz dopiero jak rpzychodzi do oddawania projektow jest hardcore, a jesli chdozi o chemie...coz mimo tych 60 kredytow jednak konczy ten kierunek 75%, których sie dostalo, a nie 7.5%...
  • Anonim

jak moze konczyc 75% ktorych sie dostalo, skoro po pierwszym semestrze wylecialo 50%??

A MEL to juz legenda jest :).
    Przynajmniej fajni ludzie tam studiuja :) Pozdro dla Andrzeja Kosiora, Reymonta i Buly.
  • Anonim

ahh dziekuje..;] Łukaszowi.;]
  • Anonim

ICHiP, podobno studia kończy się średnio po 7 latach
  • ツMoNiA ツ

Hmm no MEL...
    Poza tym na chemii dużo odpada zawsze po pierwszym roku...(ale wydaje mi sie ze nie jest tam tak źle - robicie chf na 2 czy 3 roku - a kinetykę i elektrchemie macie na całym sem - a ja na MCB tylko pół sem i to na 1 roku a robimy ten sam program[dodam ze tyle samo godzin w tygodniu])
    Wydaje mi sie że na moim MCB trudne są przede wszystkim chfy...przynajmniej tyle mogę powiedzieć po pierwszym roku...
    Poza tym na KNSiA może zaskoczyć mechanika i matereiały budowlane na administracjii...
    Także każdy wydział ma swe przedmioty na których dużo osób odpada...
  • rasz

ja standardowo mówie że IL
    1: męczą nas matematyką
    2: męczą nas rysowaniem
    3: męczą nas projektowaniem
    4: męcza bezsensownymi przedmiotami (choćby KWP które jest trudniej zaliczyć niż wy3małość materiałów)
    projekciki na 6 semestrze sa genialne
    do tego egzamin z w3m sie problematycznie zdaje ( no nie mówie o wyjątkach)
    do tego wkurzające jest to że wszystko zależy od prowdzacego: już na pierwszym roq z miernictwa mozna było trafić do dwóch wykladowców: u jednego zdawali wszyscy a u drugiego (mialem u niego) na pierwszym terminie zdały 4 osoby w tym ja :](z ok 150) a na drugim 5 osób.
    podobnie jest z wieloma przedmiotami: na 2gim roq moja grupa trafiła z wy3małości na rączkę (przeszło 7 osób) a na kolejnym semestrze z tego samego przedmiotu na Goszko i przeszły 4 osoby. teraz nasza grupe na mechanie porozdzielali do innych grup.

nasz wydzial też sie kończy po ok 7dmiu latach

w moim roczniku po pierwszym roku odpadło ok 150 osób. większość z mechaniki konstrukcji
    ilość osób z problemami stresowymi (wrzody itp) jest dość wysoka
  • ツMoNiA ツ

Ech to chyba u mnie nie jest tak źle...odpadło chyba z 16 osób po 1 sem. Nie wiem jak jest z kończeniem tego kierunku bo MCB istnieje dopiero od 2 lat...Ale mam nadzieje że damy radę:p
  • rasz

oj.... mały błąd... nie z mechaniki konstrukcji tylko mechaniki teoretycznej... mechanika konstrukcji (MK=mortal kombat) jest na 3cim roq
  • Anonim

SiMR ma opinie strasznego hardkoru; ]
    A na MEiLu ponoć sam dziekan 7lat studiował
  • Anonim

do tylu się przyznał :)
    a prof. Styczek (Mechanika Płynów) przyznał się do nagan w indeksie, wpisywanych przez ówczesnego dziekana :)
  • .

i Ci weterani nadal są z nami - początkującą armią mechatroniki:-)
  • Saimon

<<A na MEiLu ponoć sam dziekan 7lat studiował>>

no ba!... pewnie był i tak najmłodszy w grupie; P

A może z tymi pubnktami to jest odwrotenie? :)
    Im trudniejszy wydział...tym mniej punktów potrzeba by przejść na kolejny semestr?
    w myśl zasady: "no ktoś przecież musi zostać!"

No to jak...znacie jakiś wydział, gdzie potrzeba mniej niż 38 pkt. by przejść na drugi rok?; )

Z melem to jest tak:
    - słyszałeś ile średnio potrzeba lat...by ukończyć MEL?
    -siedem?
    -no właśnie...a o magisterskich lepiej nie wspominać !!!

Pewnei mało śmieszne...bo właśnie wymyśliłem..; P
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)