-
Hellbike
Interesuja mnie wypowiedzi studentow 1-szego roku informatyki na PW, ew 2,3-go roku ktorzy pamietaja co bylo 1-2 lata temu :>
co obecnie przerabiacie? Na programowaniu, algorytmach, matematyce? Jestem ciekawy czy moj uniwersytet jest w duzym stopniu do tylu w stosunku do PW. -
Shrek!
zacznijmy od tego ze przede wszystkim UW ma inny materiał niz PW. UW z tego co kojarze nastawia sie bardzo na algorytmików i rozwiazywanie problemów natomiast PW jak to PW przyszli panowie i panie inżynier :)
na pierwszym roku z programowania było na elektrycznym strukturalne C oraz JAVA. Nic jakos super kosmicznego, zapoznanie sie z programowaniem. Algorytmy i struktury danych na EE sa dopiero na 3 semestrze i cos sie tam dzieje ale nie powiem Ci konkretnei co aktualnie, matma zalezy od prowadzacego... -
Hellbike
My narazie z matematyki mieliscmy tylko granice ciagu i teorie z granicy funkcji (ale nie zaczelismy jeszcze analizy matematycznej, tylko cos w rodzaju wstepu do niej).
Na programowaniu omawiamy c, aktualnie totalne podstawy, funkcje i wskazniki.
Na algorytmach mielismy sortowanie zewnetrzne i wewnetrzne, aktualnie wyszukiwanie wzorca.
np. logice mamy redukcje funkcji logicznych (siatka karnaugt'a), a na algebrze rozpoczelismy wlasnie dzial zwiazany z wektorami.
A co wy przerabiacie? -
Śledziunia
na Informatyce na Elce na pierwszym roku jest dużo matmy (w tym analiza w ekspresowym tempie), trochę programowania (w C na pierwszym semestrze i w C++ na drugim). Są też podstawy technik cyfrowych. -
-
Shrek!
powiem Ci tak zchilloutuj troche, dopiero miesiac minął a Ty juz nazekasz ze mało zorbiliscie. Uwierz jeszcze chwila i bedziesz mial dosc..
generalnie i tak macie chyba wiecej rzeczy zrobionych... aczkolwiek nie rozumiem calego Twojego problemu, wogole a wogole...:) -
Hellbike
??
bo niektorzy na studia ida sie uczyc : DDD
pozatym nie pisalem nigdzie ze mam jakis problem. -
Mariusz Jaczewski
Jeśliś taki niecierpliwy - sam to się nie możesz nauczyć? Wszystko musisz mieć podane na tacy? -
Maku
-
Gutek
-
Hellbike
pytanie dotyczylo roznic programowych pomiedzy moja a warszawska uczelnia, natomiast wy prowadzicie rozmowe o domniemanych problemach autora, o jego niecierpliwosci i braku checi samorozwoju.
-
PawsoN
-
Gutek
Piszesz o UW, wg mnie nie mogłeś wybrać lepiej w tej części świata. Natomiast możesz i na MIT pójść ale jeśli nie masz pojęciu o rozwoju własnym tylko liczysz na uczelnie to możesz sobie pogratulować dobrego samopoczucia i zawracania ludziom głowy. -
Śledziunia
Mam wrażenie, że kolega ma na myśli Uczelnię Warszawską a nie Uniwersytet Warszawski -
Shrek!
nie no w pierwszym poscie napisal wyraznie uniwersytet..
a tak naprawde przeciez u nas uczelnia daje podstawy podstaw, sporo stresu i papierek a wiedze i doswiadczenie zdobywaj sam... -
Śledziunia
>pytanie dotyczylo roznic programowych pomiedzy moja a >WARSZAWSKA UCZELNIA -
Hellbike
okreslenie uniwersytet dotyczylo mojej uczelni (jednak w praktyce blizej mu do politechniki - kiedys byla to politechnika, przejela nazwe po uniwersytecie z ktorym sie polaczyla).
Co do rozwoju i tego ze zalezy to przedewszystkim od nas -
Osoba ktora rozwija sie sama i jest na dobrej uczelni wyniesie z tego okresu wiecej, niz osoba ktora rozwija sie sama i jest na slabej uczelni, i o to glownie mi chodzi. Sam fakt zadawania pytania dot. poziomu uczelni nie oznacza, ze wykluczam mozliwosc indywidualnego rozwoju, po za uczelnia. Poprostu posiadam swiadomosc tego, co napisalem kilka linijek wyzej. -
olo
sugeruję wejść na stronę tych wydziałów, które oferują informatykę (np. http://www.mini.pw.edu.pl http://www.elka.pw.edu.pl ) i po prostu przejrzeć program studiów..