Politechnika Warszawska [12213]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marcin Zieliński

witam, mam otóż pytanie odnośnie egzaminów z fizyki, kiedy będą się odbywać, na stronie pw nie mogę znaleźć. A także jaką ilość punktów minimalną musze mieć z fizyki na egzaminie wstępnym żeby dostać się na inżynieria materiałowa, inżynieria produkcji ( zarządzanie i marketing, zarządzanie i inżynieria produkcji, papiernictwo i poligrafia), inżynieria środowiska a także transport. dzięki za wszystkie odpowiedzi

pozdrowienia
  • Marcin Zieliński

a i bym zapomniał, i ile mozna wybrać kierunków,specjalizacji na podaniu ?
  • r0b0c0p

A więc tak. Najpierw jest dwugodzinny egzamin z matmy a godzine po nim dwugodzinny egzamin z fizy.

Egzamin w zeszłym roku był jakoś na początku lipca.

Jesli chcesz sie konkretniej dowiedziec o punktach na inżynierie produkcji to wejdz na groono 'WIP' tam ci ludzie konkretnie napisza.

Jeszcze zalezy ile masz punktow z matury i czy pisales nowa czy stara, moze tak byc ze z samych punktow z matmy sie dostaniesz i nie bedziesz musial fizy pisac generalnie z tego co sobie przypominam na kierunki na wipie zeby sie dostac nie trzeba bylo miec jakiejs mega liczby punktow, ale im wiecej tym wieksza szansa na dostanie sie na ten co chcesz sie dostac.

Teraz dostajesz sie na studia 1 stopnia inzynierskie trwajace 3.5 roku na wybrany kierunek, dopiero jak masz inzyniera zdajesz czy przechodzisz jak masz punkty na magisterskie i wtedy wybierasz specjalizacje. A kierunków wybierasz 3. Z tym, że jesli zgromadzisz odpowiednia ilosc punktow na ten co wybrales pierwszy to tam idziesz. Np na pierwszym miejscu wybierzesz xxx na ktore wystarczy miec 60 a na yyy ktore jest na drugim bedzie trzeba miec ze 130 to pomimo tego ze zdobyles 150 dostaniesz sie na ten co wybrales na pierwszym miejscu

Chyba tak. Moglem cos popierniczyc niech ktos mnie poprawi jak co bo troche nabąblowany jestem :}
  • r0b0c0p

Jeszcze jedna sprawa, z tego gościa co masz we focie sie nie smiej bo nie chce cie kolego martwic ale jak pojdziesz na politechnike to bedziesz mial samych takich kolegow nie wspominajac o kolezankach. Takze powaznie sie zastanow!

;DD
  • Panda

Na jakim Ty wydziale studiujesz, że masz takich ludzi?!; )

A co do wątku: na IŚ się raczej dostaniesz nawet z samą dobrze zdana matmą a każde punkty z fizyki to tylko dodatek. Na transport też próg był niski.
  • Marcin Zieliński

dzięki wielkie za odp, odnośnie matury to jest dopiero przed mną , będę na niej zdawał rozszerzona matme . A co do kolesia w fotce to nie tyle się z niego śmieje co po prostu podziwiam :-).

pozdrowienia
  • Kłamliwa Świnia.

jestes 86 i mature teraz piszesz? hehe; ]

jakies widze opoznienia miales... mama cie bila, czy po prostu polmozg jestes?; ]

ale luuz. są lepsi na pw.
  • Anna

http://www.pw.edu.pl/portal/page/po...

tutaj masz wszystkie zasady przyjec na studia w tym roku
  • em.

ja mam pytanie czy trudno jest sie dostac na Architekture?? i jak trudno xD czy trzba tam mieć jakis niezwykły talent rysowania?? to moj wymarzony kierunek i uczelnia, ale cos mi sie wydaje ze to odeległe marzenia; p; >
  • Mączek

Jeśli chodzi o dostanie się na inżynierię materiałową to wątpię żebyś miał z tym jakiekolwiek problemy, ale mimo wszystko naprawdę polecam kierunek chociażby ze względu na dobrą atmosferę i sprzęt na wydziale.
    Co do architektury to nie studiuje tam ale z tego co słyszałem to dostać się tam jest baaaardzo trudno. Trzeba oczywiście pamiętać, że trudne nie znaczy niemożliwe :)
  • em.

cholera...., a na jakich uczelniach jest jeszcze Architektura i gdzie tak w miare łatwo sie dostać...
  • gufi

Architektura na PW wyglada tak - 1300 chetnych, miejsc 50, ale trzeba odjac jeszcze bo niektorzy na pewno dostana sie tam po znajomosci :P do tego trafiaja sie geniusze ktorzy ten egz artystyczny robia pieknie w 30-40 minut.. w rezultacie jest spora grupa osob, ktore od kilku lat chodza na kursy specjalistyczne a i tak sie nie dostaja :)
    ale i tak zycze powodzenia..
  • em.

aaa... to ja już podziekuje; )
    A gdzie mozna pozyskac, ze tak powiem takie znajomosci ?; D jezu juz gotowa jestem komus łapowe dac zeby tylko mnie przyjęli:P
  • em.

pozatym po co jest potrzebny ten WIELKI TALENT, przeciez to polega hcyba tylko na rysowaniu planów... ? :/
    moze nie rysuje jak kura pazurem;p ale uzdolniona nie wiadomo jak tez nie jestem....
  • em.

a na czym polega; >> i co to jest SGGW :>
    żarrtowalam z tą łapówką nawet mnie na nią nie stać; p ha
  • Panda

Yh no i usunęłam poprzedni wpis przez pomyłkę...

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego.
    Na czym polega architektura krajobrazu? Projektowanie ogrodów itp
  • em.

wiem na czym polega arhcitektura kajobrazu hcodzi mi o taką zwyklą architekture;p
  • MaCiUs

Politechnika Krakowska
    Politechnika Wrocławska
    jaka jeszcze to nie wiem ale szukaj po polibudach... na UMCSie jest jeszcze krajobrazu bodajze czy na KULu..
  • orzh

w tym roku na politechnice nie ma egzaminow wstepnych.
  • Piotrek

> w tym roku na politechnice nie ma egzaminow wstepnych.

Mówimy o tej samej politechnice?
    "Na kierunek Architektura i Urbanistyka przyjęcia odbędą się wyłącznie na podstawie wyników sprawdzianu predyspozycji do studiów architektonicznych."
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)