-
Anonim
1) nie wiecie czy jeszcze mozna skladac wnioski we wszystkich bankach?
bo z tego co czytalem na necie to teoretycznie termin chyba byl do 15.11.06 ale na niektorych stronach bankow mozliwosc jeszcze jest...
2) w jakich bankach macie kredyty bo nie wiem gdzie najbardziej sie oplaca :P - tzn warunki wszedzie sa mniej wiecej te same, tyle ze jak nie ma sie w danym banku konta to trzeba je zalozyc a tu koszty juz sa rozne -
ciechan
pko bp konto studenckie albo inteligo... praktycznie zadnej oplaty za prowadzenie konta... -
Anonim
z tego co wiem, to jest chyba 8 banków, które udzialają kredytów studenckich, wnioski składa się mniej więcej do połowy listopada każdego roku, bo rozpatrywane są tylko raz w roku - w grudniu, czy styczniu, bo wszystkie banki muszą czekać na decyzję w sprawie wysokości raty kredytu i progu dochodu, od którego przyznawany jest kredyt; z reguły to wygląda wtedy tak, że dopiero w lutym wypłacają Ci całą kasę z wyrównaniem od października;
ja mam kredyt z wbk i jestem zadowolona, w tym banku mam też konto<30, na które też nie narzekam - wszystko w zasadzie za darmo i elegancko -
gotuwa
-
-
* cycu *
Ja też mam WBK... jest tam "Konto <30" gdzie nie są bobierane żadne opłaty za prowadzenie konta. Sam bank równiez zajmuje się kretytami studenckimi więc będą Ci przelewać pieniądze bez żadnych strat (na przelewy i takie tam).
Co do terminu (jeśli chodzi o WBK i pewnie resztę banków): do listopada zbierane są wnioski oraz zaświadczenia o zarobkach przypadających na jedną osobę w rodzinie (mniej niż 1600 na osobę). Na przełomie grudnia-stycznia dzwonią do Ciebie i mówią czy się zakwalifikowałeś. Następnie do 14 lutego masz czas na dostarczenie dokmentów 2 poręczycieli a do 28 lutego musi być podpisana umowa.
Dobrze że wspomniałeś... bo sam muszę do nich iść to zrobić.... bo koniec lutego się zbliża :/ -
Kuba
PKO BP + Inteligo - nie polecam, niby ten sam bank a 6zł za przelew pobierają.