-
Anonim
wlasnie, moze ktos sie orientuje czy jest jakies zagrozenie wojskiem, jesli dostalem sie na studia od lutego?:)
pozdrawiam -
Dzieniu
jedynie status studenta powoduje czasowe odroczenie...czujesz sięjak student? złożyłeś ślubowanie, masz indeks i legitke?:) wtedy zostajesz studentem i idziesz do diakonatu i bierzesz kwita na kamasze -
-Folek-
zawsze możesz sobie załatwić żółte papiery, bądź zapisać się na pół roku na jakieś prywatnej szkoły czegoś tam, gdzie reklamują, że mają pierwszy semestr gratis, odiberasz papier i pojawiasz się tam już tylko by swoje dokumenty zabrać w lutym :P taki mały przekręcić :P Nie wiem jak to jest teraz z WKU i poborami, ale kumpla, który teraz zmieniał uczelnię, chcieli wziąć w kamasze i dostał bilecik... ale jakoś dało się to załatwić kolorowymi papierkami :p -
pajdżer
;) Jest sieć bezpłatnych szkół cosinus w warszawie :P reklamują sie tym że dają zaświadczenie do WKU i ze u nich nauka jest bezpłatna; ) w ostateczności możesz tego sie chwycić; ) głupia sprawa pójść do wojska z ostatnim poborem; ) -
-
Dzieniu
buhaha:) żółte papiery to nie najlepsze wyjście...taka sprawa-gościu sięwymiguje od wojska na żółte papiery-po paru latach dostaje zajebistą ofertę pracy...i go kwalifikuje sięale go jeszcze tam prześwietlają-i wychodzi że ma nasrane we łbie...i z pracy nici...
Poprostu jeśli złapią to trzeba jak mężczyzna spełnić obowiązek wobec ojczyzny... niestety martwi mnie szczerze mówiąc nasze wspaniałe wojsko-bo jest z nim dokądnie ak samo jak z murzynami w afryce-skąd siętam wzieli?czy tak łątwo złąpać dorodnego murzyna? poprostu oddali go za paczkęfajek albo dał sie złapać na własnym podwórku... Więc jak można żyć spokojnie jeśli naszych granic będą bronić ostatnie lebiegi które dały sie złapać? ale to tylko moje zdanie:)
mi wojsko już nie grozi-żeby nie było nie wymigiwałem się bo chciałem iść do wojskowej szkoły na nawigację -
Mariusz Jaczewski
-
Dzieniu
-
Anonim
a to nie jest tak ze uczelnia skoro ma mnie w swoim spisie studentow to wysyla sama papiery do WKU?
pzdr -
Dzieniu
i to jest pytanie które nurtuje wszystkich ale chyba nikt na nie nie zna odpowiedzi-bo po co zatem jeździmy do wku skłądać papier że studiujemy
a z drugiej strony jak to jest że jak kończysz uczelnie to Cięod razu chcą chapnąć? mnie tak dopadli miesiąc po obronie -
Krzychu
Ponieważ nie zauważyłem tu wypowiedzi bezpośrednio zainteresowanych tematem, sam zajmę głos. Otóż na ukochanym Wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych w magiczny sposób i przez wiele ludzi nie zrozumiały, połowa przyjętych zaczyna studia od lutego. Sprawa była banalnie prosta. Z chwilą zakończenia ważności legitki szkolnej o ile taką posiadasz powinieneś się wybrać sam do WKU i przedstawić papier o tym że dostałeś się na studia i oni powinni to uwzględnić. Tak było do tej pory. Aktualnie WP robi niezłą nagonkę i przyspieszają pobory więc nie bardzo wiadomo jak będą respektować że się dostałeś na studia ale od lutego. Proponuje przejść się do nich i zapytać czy takowy papier uwzględnią w twoim wypadku. Jeśli nie to biegnij do bezpłatnej jakieś szkoły puki są zapisy i organizuj papier do WKU. Powinno Cię pocieszyć że ilość osó z podobnym pytaniem na WEITI jest co roku około 200. -
-Folek-
no właśnie kumpel dostał się gdzie indziej od października i takiego kwitku nie uwzględnili i chcieli go teraz brać; >
-
Anonim
-
Anonim
Na gronie weiti byla juz ta sytuacja opisywana milion razy wraz z 2 milionami mozliwych rozwiazan. -
Rafał plej Sadkowski
ja dostałem kartkę do WKU pocztą.. (miłe zaskoczenie) ale i tak mi nie była potrzebna... odpowiednią ilość kartek zaniosłem wcześniej. Póki nie mamy wojny z Rosją mam spokój :)