Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

mam male pytanie, ktore chce zadac w imieniu kolezanki:
    otoz sprawa wyglada tak, ze studiuje ona teraz na pw, ale ma wesola sytuacje we wrzesniu i w ramach zabezpieczenia sklada papiery na uw (zeby w sytuacji, gdy nie pojdzie jej we wrzesniu na polibudzie, nie musiala tracic roku, tylko mogla studiowac gdzie indziej).
    i teraz pytanie brzmi - czy w takiej sytuacji trzeba bawic sie w te wszystkie podania o studiowanie na drugim kierunku, czy tez mozna to sobie darowac?
    zaznaczam, ze ona nie ma zamiaru studiowac na dwoch uczelniach - to tylko zabezpieczenie; ]
    orientuje sie ktos w takich sytuacjach?
    z gory dzieki za pomoc; ]
  • Anonim

Przypuszczam, że na drugiej uczelni to jej w ogóle nie znajdą.
  • Anonim

Jak dala odpis na pw - to nie ma zadnego problemu

Slyszalem tylko o jednym przypadku ze sie po pol roku skapneli z jednej uczelni, za dana osoba studiuje na dwoch kierunkach jednoczesnie, ale dziekan od reki napisal zgode widzac ze sobie radzi.

Jest jakies zarzadzenie ze drugi kierunek mozna rozpoczac dopiero po 2 roku i ze srednia ponad 4.0 ( fajnie ze dla politechnik nie robia innych wymogow, gdzie takie srednie to ma co najwyzej 10% ).
    Ale dziekan moze wszystko, miedzy innymi, obejsc te bzdurne zarzadzenie
  • Stomil

Czy jeśli zaczyna się na pw od lutego, a od października chce sobie pół roku w innym miejscu postudiować to też takie przepisy mnie dotyczą?
  • Anonim

Oficjalnie do lutego nie jestes studentem

Ale to i tak pic na wode, znam pare osob ktore sobie studiuja dwa kierunki na innych uczelniach, tylko w jednym przypadku jak mowilem sie skapneli, ale to i tak szybkie, odreczne pismo do dziekana i po problemie. Uczelnie to nie nasze postkomunistyczne urzedy ala kaczynski ze wszystko zrobia by cie zgnoic.
  • Jarek

studiuje na uw, teraz dostalem sie na pw. złozylem dokumenty, przyjeli mnie, super. Ale czy musze miec zgody obydwu dziekanow teraz? czy to ich nie obchodzi ze mam 2gi kierunek?
  • Anonim

>Jarek napisał
    >studiuje na uw, teraz dostalem sie na pw. złozylem
    >dokumenty, przyjeli mnie, super. Ale czy musze miec zgody
    >obydwu dziekanow teraz? czy to ich nie obchodzi ze mam 2gi
    >kierunek?

zdecydowanie obchodzi, bo moga nie dostac na Ciebie dofinansowania (albo dostac czesciowe)

najlepiej poprosic dziekana macierzystego wydzialu o zgode
  • Anonim

>Pawlak napisał
    >Jak dala odpis na pw - to nie ma zadnego problemu
    >
    >Slyszalem tylko o jednym przypadku ze sie po pol roku
    >skapneli z jednej uczelni, za dana osoba studiuje na dwoch
    >kierunkach jednoczesnie, ale dziekan od reki napisal zgode
    >widzac ze sobie radzi.
    >
    >Jest jakies zarzadzenie ze drugi kierunek mozna rozpoczac
    >dopiero po 2 roku i ze srednia ponad 4.0 ( fajnie ze dla
    >politechnik nie robia innych wymogow, gdzie takie srednie to
    >ma co najwyzej 10% ).
    >Ale dziekan moze wszystko, miedzy innymi, obejsc te bzdurne
    >zarzadzenie

na uw chca 4,75 :)
  • Kari

A ja mam pytanie Jak teraz studiuje na pw i w przyszlosci chcialabym robi rownolegle magistra tez na innym wydziale na pw to musze miec pozwolenie dziekana albo wogole nie ma opcji I czy jakby co musze robic inzyniera??
  • Anonim

>Kari napisała:
    >A ja mam pytanie Jak teraz studiuje na pw i w przyszlosci
    >chcialabym robi rownolegle magistra tez na innym wydziale na
    >pw to musze miec pozwolenie dziekana albo wogole nie ma
    >opcji I czy jakby co musze robic inzyniera??

na pewno inzynier by Ci ulatwil sprawe...

ale nie jest to niezbedne:
    - mozesz poprosic na macierzystym wydziale o indywidualny tok studiow (jezeli te dwa kierunki sa jakos pokrewne) i pogadac na drugim wydziale jakie przedmioty musialabys dodatkowo zrobic, zeby moc startowac o dyplom rowniez tam lub
    - wyprosic, zeby Cie przyjeli na drugim wydziale na II stopnia bez inzyniera (ale to moze byc trudne)

tak jak mowilem: najprosciej w takim przypadku zrobic inzyniera, ale warto sie zastanowic czy potrzebny Ci jest drugi dyplom; jezeli sa to pokrewne kierunki i chcesz po prostu uzupelnic wiedze to wez sobie tak jak w pierwszym punkcie pisalem indywidualny tok, ale nie zawracaj im glowy z dyplomem (;

wedlug mnie jest sens robic dwa kierunki (i dostac dwa dyplomy), jezeli nie sa ze soba zwiazane, np. techniczne i ekonomiczne
  • tomchm

Ja w tej chwili jestem na UW (V rok) i na SiMrze (II rok). Nikomu nic nie mówiłem (znaczy się w dziekanacie) i nikt się do mnie nie przyczepiał (choć kierunki studiowania są do siebie równie pokrewne jak ogień i woda). Generalna zasada: nie obnoś się z tym, że ciągniesz dwa kierunki.
    Jak na razie, nie mam żadnych problemów. Aha, obydwa kierunki ciągnę dziennie.
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)