Politechnika Warszawska [12280]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam. Dużo słyszałem i czytałem o Hot Spocie na terenie PW. Podobno w jednych miejscach działa lepiej, w innych gorzej, ale jest. Korzystał ktoś z tego? Można liczyć, że jak będzie trzeba szybko coś znaleźć, to nie wywali nagle neta w kosmos?
  • Pyziu

raczej nie, u nas w kawiarni w GE jest :D
  • .::MaZi::.

Naprzeciwko Placu PW jest "City Cafe" - jest to hot-spot lokal.
    Polecam :)
  • Anonim

z tego co sie orientuje, to hot-spot jakis jest, bo dzisiaj na luzaku kozystalem z wifi w telefonie :)
  • Anonim

hehehe :) Tylko się nie zdziw, jak potem rachunek przyjdzie za gprs :)
  • Anonim

ale mam wifi (wiec przez gprs sie nie lacze), stad wiem, ze jest hotspot :)
  • Tomasz Górnicki

To jeszcze mi powiedzcie, na których wydziałach jest? Np. na Inżynierii Produkcji? Na Narbutta? Coś przebąkiwali na inauguracji o 'zdalnym internecie', ale nie wiem czy dopiero będzie, czy jest, czy tylko sobie żartowali? <bezradny>
    !help!, tylko net mnie zbawi od nudów na prawie; ]
  • Radek

Na Wydziale Elektrycznym jest, Gmach Elektrotechniki; )

W planach ma być w czytelni BG ale kiedy to nie wiem :D
  • Anonim

odświeżam temat, a ten nowy do usunięcia
  • kuba

jak jestes studentem pw i zglosisz sie z odpowiednim podaniem o dopisanie twojego mac'u do odpowiedniej osoby to bedziesz mogl uzywac wifi w gg; -)

odpowiednie podanie = cos kiedys bylo na lab.mini.pw.edu.pl, ale czy jest jeszcze to niewiem; P
    odpowiednia osoba = Pan od ktorego bierze sie windowsy, visuale, klucze do sal laboratoryjnych, generalnie to ktorys pokoj na prawo od laboratoriow na 2 p. w gg; -) albo mozna bezposrednio do zrodla; -) czyli do p.Pilarskiego :-) nastepny pokoj za tymczasowym dziekanatem mini(chyba; P)
  • Piotrek

> bedziesz mogl uzywac wifi w gg; -)

A w których miejscach w gg jest zasięg? Bo próbowałem już kilka razy i się nie udało :)
  • ArteQ

Jak ja byłem ostatnio (na dużej auli na dole) to znalazło mi sieci MINI i 4**GG ale z beznadziejnym sygnałem. Więc wnosze, że na czwartym piętrze powinno być gites, tylko kwestia czy ta sieć jest dostępna dla wszystkich? Natomiast co do sieci MINI: na stronie nie ma żadnego regulaminu, żadnych warunków, nic... jest tylko wzorek tego podania z MAC adresem, ale też nie sprecyzowali czy ten ficzer dotyczy wszystkich studentów, czy tylko tych z MINI. Może jutro się przejde i zobacze co i jak :-)
  • Anonim

Jak już będziesz wiedział coś konkretnego to daj znać, proszę... :)
  • Eldar

Na EiTI jest; ) calkiem przyzwoity hot spot
    pzdr
  • ArteQ

Tak oczywiście dam znać jak się czegoś dowiem :-)

Na elke mam z Fizyki za daleko :-) Najbardziej optymalnym miejscem byłby GG, chociaż skądinąd wiem, że na Fizyce też mamy wifi tylko jeszcze nie badałem jak wygląda jego dostępność dla zwykłych szaraczków; -)
  • mag

jest napewno w bibliotece na narbutta.
  • ro

>ArteQ napisał
    >
    >chociaż skądinąd
    >wiem, że na Fizyce też mamy wifi

jest, modem stoi w bibliotece
  • ArteQ

Zgadza się - w bibliotece jest dostęp otwarty. Nie udało mi się połączyć ostatnio bo zasięg był słaby, ale nadrobie w tym tygodniu. Jest też kilka innych sieci, ale te wymagają kluczy (hirg i coś jeszcze).
  • ro

kumpel próbował, zasięg wynosił z pół metra, zresetowął modem i wszytsko w normie, pod główną aulą był net

w GG w pierszym tyg też mozna było się pobawić, ale zablokowali i o dostęp trzeba prosić via wspomniane powyżej podanie
  • Yahnoosh

W darmowej prasie studenckiej wyczytalem, że na placu GG jest jeden ze Spotow.
  • 1
  • 2
| |

1. Wszystkie tematy typu: "kto z Architektury", "ludzie z ee odezwijcie się" it...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (17)