- 1
- 2
-
agat a
-
Hayato
-
Stokrotka
Zależy czym chciałabyś się zajmowac w przyszłości, to znaczy co sprawiałoby Ci największą przyjemność. -
Phoenix
Obydwa kierunki są ciekawe i mają swoje za. Przemyśl tak aby nie żałować. Największą karą w życiu jest robić coś czego sie nie lubi... Życzę dobrego wyboru; ) Pozdro! -
-
agat a
Chciałabym i to i to. Ale nie mogę, o niesprawiedliwości:). Pytanie, czy w ogóle sie dostanę. Na wszelki wypadek pytam,może ktoś ma jakieś doświadczenie.
Mam nadzieje, że politechnika mnie zechce:) -
agat a
-
marcinek
zawsze mozna zaczac to co sie bardziej lubi .. a po 2 latach zaczac 2 kierunek :> -
agat a
-
marcinek
-
smola
konserwacja zabytkow to tak jak architektura tylko troszke innych przedmiotow i papier po ukonczeniu mgr inz arch.
jesli chodzi o urbanistyke (mniemam ze masz na mysli planowanie przestrzenne) to zupelnie cos innego. duzo w mapach sie siedzi, duze skale, malo architektury.no i konczy sie papierem mgr inz planista co daje mozliwosc pracvy w urzedzie,katastrze miejskim i takie inne.
z mojej strony (koncze arch na pwr) to chyba na konserwacje lepiej. twoj warsztat bedzie bogatszy i jak nie bedzie roboty w architekturze to wiele innych rzeczy bedziesz mogla robic.
natomiast mam kilku znajomych z planowania i tam znowu popularnym rozwiazaniem jest od 3 roku robic dodatkowo arch jesio (troche przedmiotow bedziesz mogla sobie przepisac -
agat a
Po pierwsze dziękuję za odpowiedź, po drugie to mi przykro że dopiero teraz ją zauważyłam. Pomijając fakt, iż już papiery złożone
(i tu uwaga dla wszystkich, którzy jeszcze tego nie zrobili - teczka ma być wiązana a nie na gumkę;)
, jak się decydowałam to nie miałam z kim o tym pogadać. niedopsz.
oczywiscie troche zamieszałam niepotrzebnie, bo nie o planowaniu mówiłam a właśnie o architekturze architekturze kontra architekturze ochronie zabytków.
Suma sumarum złożyłam na architekturę z jakimś oświadczeniem iż w razie czego przepisują mnie na zabytki. Co z tego wyjdzie nie wiem, za niecałe dwa tygodnie egzamin z rysunku, za trzy wyniki z matury ( :-) ) itd itd.
Im blizej tym bardziej mi zależy i jednocześnie utwierdzam się w przekonaniu ze się nie nadaję. otco.
ps. Szukam pokoju do wynajęcia :-)
-
agat a
I jeszcze kurde powiem, ze mnie ta konserwacja tak kusiła i kusiła niezmiernie ale dałam się namówić a raczej niewiadomo dlaczego doszłam o winosku że jak sobie nie postawię wyższego progu to będę żałować (ykh).
Już po ptokoch.
niech sie dzieje co ma
idę spać
-
smola
-
agat a
-
Anonim
hej ho,
przy zdawaniu na architekture trzeba zlozyc papiery osobiscie? ktos moze wie?
no i co oznacza "dobrowolny egzamin z matmy"? jesli zdawalo sie ten przedmiot na maturze to mimo to nalezy pisac go na PWr? -
agat a
osobiście chyba nie, ale byłam świadkiem jak pani w dziekanacie objeżdzała jakąś kobite przez telefon, że córka powinna do nich sama przyjść a nie wyreczać się rodzicami:) oczywiście to ma mało wspólnego z Twoim pytaniem bo na 90% jestem przekonana, że można.
a dobrowolny oznacza róznie dla różnych matur, w skrócie:
dla Nowej, jeśli pisałaś to na maturze (to czyli fizyke lub matematyke) to NIE możesz podejść do egzaminu;
dla Starej bodajże mozesz w każdym przypadku po to właśnie by podnieść sobie ocenę
(no i kto ma gorzej hm?;)
-
Anonim
wielkie dzieki za odpowiedz, wszystko mi sie podoba :D
teraz pozostaje mi odnowic kontakty z ludzmi mieszkajacymi we Wrocławiu, ktoś przeciez musi zlozyc te papiery; ) -
agat a
-
agat a
-
Anonim
troche mi się nudzi, więc odświeżę stronkę...
tak na przyszłość piszę, może ktoś to odkopie i się przyda.
Ja dokumenty wysłałam pocztą, bo mam daleko do Wroclawia i dodarły z małyym wyjątkiem...
Na stronie internetowej była lista dokumentów:
1, Świadectwo maturalne *
2. Zdjęcia
3. Oświadczenie laekarskie....
Nie zauważylam gwiazdki, a że rekrutacja była przed wynikami z matury to nie wysłałam świadectwa...
Uprzejma pani z dziekanatu zadzwonila w dzień kiedy kończyli rekrutację o 9 rano i mnie raczyla poinformować, chociaż dokumenty przyszły wcześniej, więc jechaliśmy z ojcem na łeb na szyję żeby zdążyć przed 15 ze świadectwem UKOŃCZENIA SZKOŁY, radzę dobrze wszystko czytać :) ale jestem na architekturze :)
- 1
- 2