Politechnika Śląska [417]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • agNIEsia

z czystej ciekawosci pytam czy jakas zablakana duszyczka z makro jest;P
  • ..::fasola::..

Hej, ja zdaje na makro w tym roku. Ciezko tam jest?
  • Anonim

hehe, to może się spotkamy :) ja zdaję wprawdzie na infę, ale jeżeli nie starczy punktów to na makro pójdę... ( w sumie na początku chciałem iść na makro, ale słyszałem trochę niepochlebnych opinii...)
  • agNIEsia

do Fasoli:
    hmmm...czy jest ciezko...??
    to zalezy;P

Ja jestem na makro na wydziale chemicznym - to nie ten gdzie Mauser chce zdawac ale ogolne zalozenie jest identyczne

Nie jest trudno sie dostac bo co za *@$%$ chcialby w ten sposob studiowac;) ogolnie to ludzie sie troszke boja zmiany jezyka (tez sie balam ale co nas nie zabije...:))

Na poczatku byl szok ze wszystko-lacznie z rysunkiem technicznym-mielismy po angielsku i trzeba bylo zapoznac sie z tajnikami nomenklatury i jezykiem typowo technicznym
    Pozniej juz 'prawie' z gorki

Prawda jest taka ze wiele zalezy od wykladowcy na ktorego trafisz Moja grupa na pierwzym roku przezywala traume z powodu 'profesora z wiezy' Ale jak jestes inteligentny to sobie poradzisz i w koncu zaliczysz egzaminy bo nie jest tak strasznie a wykladowcy to tez ludzie

jak chcesz sie dowiedziec czegos wiecej i bardziej konkretnie to daj znac

do Mausera:
    co Ty slyszales o makro??bo to- ze wzgledow czysto informacyjnych-jest naprawde bardzo interesujace:)

Jak zdajesz na infe to przygotuj sie baaardzo pozadnie Mata w jednym paluszku bo samo szescie to tu nie wystarcza...ale znajomi bardzo sobie chwala informatyke na Politechnice takze zycze powodzenia i trzymam kciuki;)

Dzięki Agniesia za informacje :-)

Będe zdawał na makro ale ten elektorniczny, ten sam co Mauser. Boję się o ten angielski troche bo świetnie tego języka nie umiem.

I mam jeszcze jedno pytanko.
    Nie wiesz może ile osób na miejsce było w zeszłym roku albo skad można wziąść takie informacje?
  • Anonim

Np. że angielski wykładowców nie jest zbytnio dobry i zdarzają się numery typu, że pyta czy ktoś nie umie po polsku i potem resztę wykładu daje po polsku :)

Czy też, że po prostu infa jest lepsza, bo bardziej idzie się w kierunku specjalizacji, co się liczy najbardziej.

Oraz, że sami wykładowcy mają ciężko, bo na wykładach jest brak aktywności studentów... bo nie mogą przełamać tej bariery językowej :P

Osobiście to z angielskim jakoś nie mam problemów (FCE i CAE mam), informatycznych terminów też się trochę zna jak się w tym siedzi... chociaż całe studia w ang. to też byłaby ciekawa sprawa; )
  • prezes_g_sz

hmm ja niby jestem na makro (no aktualnie na urlopie :D) i generalnie angielski w ogole nie jest problemem. Dostac sie wbrew pozorom tez jest w miare latwo (jak ja zdawalem to bylo 1,5 osoby na miejsce z czego czesc i tak poszla na infe...). A co do wykladow to sa one tak jak i cwiczenia po angielsku praktycznie cale (czasem wstep niezwiazany z przedmiotem jak na przyklad ustalanie terminu kolokwium to po polsku jest)
  • prezes_g_sz

no i zeby nie bylo to jestem na makro na wydziale AEiI :D

spoko, to może się dostane :P
  • Anonim

ja tez jestem na makro (AEiI) i tez na urlopie. Pozdrawiam
  • prezes_g_sz

i chyba nawet uwalilismy to samo :D
  • Anonim

Co jak nie "CoTo"???????:))))))))
  • prezes_g_sz

no ja osobiscie uwalilem troche wiecej niz tylko CoTo :) w sumie to bedzie 4 albo 5 przedmiotow, wole nie liczyc :D

Co to jest CoTo ??
  • Anonim

Circuit Theory. Przedmiot nie jest w sumie trudny...wystarczy sie troche przylozyc..:)))
  • Anonim

@ momo: no ja tez uwalilem wiecej. CT bylo bezposrednim powodem...:)
  • agNIEsia

na chemicznym sie NIE zdarzylo zeby jakis wykladowca nam po polsku przeprowadzal wyklad
    owszem czasami tlumacza po polsku jak po angielsku nie zrozumiemy;)ale to czesto nie jest wina jezyka:D

powiem Ci Mauser ze na wykladach aktywni jestesmy czego nas nauczyl chyba 'profesor z wiezy' bo na wykladach chodzil po auli i pytal...:P i tak nam zostalo ze sie czepiamy jak czegos sie chcemy dowiedziec czy nie rozumiemy:)

co do angielskiego to rzeczywiscie niektorzy wykladowcy wladaja nim lepiej niektorzy gorzej:D ale to zupelnie jak studenci-niektorzy lepiej niektorzy gorzej wiec tu sie nie czepiam
    i tak ich podziwiam bo ja nigdy w zyciu bym nie weszla do auli pelnej studentow i nie przeprowadzila wykladu a tym bardziej w innym jezyku!:)

co do informatyki to masz racje ze im wczesniej zaczynasz specjalizacje tym lepiej dla Ciebie:) dlatego infa jest tak oblegana:]

pozdrowionka a dla wszystkich zdajacych na PSl POWODZENIA!!
  • Anonim

a w sumie to ostatnio jeszcze zacząłem się zastanawiać nad kierunkiem informatyka w wydaniu uniwersyteckim... oczywiście nie śląski, bo to śmiech na sali raczej jest. Myślę bardziej o Wrocławskim, bądź Jagiellonce...

A tymczasem w poniedziałek mam ustnę maturę z polskiego; ] choć w sumie jakoś w ogóle nie czuję tej "maturalnej" atmosfery tudzież stresu :) i chyba dobrze...

Mauser,, szczerze odradzam Informatyke na uniwersytecie, byłem na UJ i zrezygnowałem, wole politechnike, przynajmniej ja.
    Na uniwerku masz przesraną matematyke we wszystkich odmianach. Jeśli nie lubisz przeprowadzać dowodów matematycznych to odradzam.
  • Anonim

Generalnie rzecz biorąc to wolę matmę od fizyki :) której dość sporo jest na polibudzie... :P szczególnie na kierunkach elektronika, informatyka... itd.
| |

Politechnika Śląska w Gliwicach Jedna z największych uczelni technicznych w Polsce, a jednocześ...

Politechnika Śląska (Gliwice)

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)