Politechnika SIMR [1532]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Raku

Jest prosba!!! Gdyby ktos mial jakies pytania rozwalone z wydymaly na teorie do Golosia to niech wrzuci gdzies do netu, na grono albo na mojego maila: tomek.rakowiecki@wp.pl. Z gory dzieki.
  • Tomek Turski

no no bo ja nie bylem obecny na wykladach i nic nie wiem:P
  • Raku

Widze ze kolega to bardzo madry jest i nie znizy sie zeby komus pomoc; p Ale za to zeby komus dosrac to od razu... Normalnie mnie zagiales, chyba przestane studiowac tak mi sie glupio zrobilo <lol> Jak masz pisac takie rzeczy to juz lepiej sobie daruj. Rece opadaja.
  • jacek

>Tomek Rakowiecki CC(Bizooon)C P napisał
    >Widze ze kolega to bardzo madry jest i nie znizy sie zeby
    >komus pomoc; p Ale za to zeby komus dosrac to od razu...
    >Normalnie mnie zagiales, chyba przestane studiowac tak mi
    >sie glupio zrobilo <lol> Jak masz pisac takie rzeczy to juz
    >lepiej sobie daruj. Rece opadaja.

lool
    chyba ktos nie zrozumial
  • Raku

Dobra spokoj juz; ] Trzeba sobie pomagac. W koncu jestesmy na SiMRze a nie na jakiejs Turystyce czy innym syfie; ]
  • Sanchedryn

to moze podzielimy sie tymi pytaniami jak na elektrze i bedzie szybciej niz jak kazdy z osobna bedzie sie z tym pierniczyl
  • Tomek Turski

> Widze ze kolega to bardzo madry jest i nie znizy sie zeby komus pomoc; p Ale za to zeby komus dosrac to od razu... Normalnie mnie zagiales, chyba przestane studiowac tak mi sie glupio zrobilo <lol> Jak masz pisac takie rzeczy to juz lepiej sobie daruj. Rece opadaja.

To ja moge powiedziec <lol> i DOKLADNIE to co Ty napisales. Przeczytaj jak pasuje. Nawet Ciebie nie znam, wiec nie mam powodu ani Ciebie obsmiewac , ani kpic i tego nie robie. Pozatym jak sam napisales, studiujemy na SiMRze a tu bez pomocy nie pojedziesz. No i poczekaj 10s zanim cos odpiszesz to emocje opadna i bedziesz mogl poznac sens wypowiedzi. A byl taki, ze tez nie chodzilem na wyklady i chetnie dostalbym jakies info na temat egzamu i pytan. To tyle w tej materii, pozdrawiam i powodzenia.
  • Raku

Wybacz moj blad. Przyznaje sie do winy. Zrozumialem Twoja wypowiedz w troche inny sposob wiec przepraszam i cofam to co napisalem. Rowniez pozdro i powodzenia na egzamie.
  • Tomek Turski

no to super. Teraz konkrety jak w temacie- jakies info na temat pewniakow na wydymy I? zarowno zadania jak i teoria i wogole czy sa jakies pytania opracowane w xerze?
  • Jaro

Wie ktoś jakie może Gołoś dać zadania ? może coś mówił na wykładach?
  • Shawshank

Takie pytanka gdzieś znalazłem:

1. Wyznaczyć wpływ siły poprzecznej na stany naprężenia belki zginanej.
    2. Definicja funkcji relaksacji naprężeń. Narysować wykres funkcji relaksacji naprężeń modelu Maxwella
    3. Podać założenia i wyprowadzić wzór określający siłę krytyczną w pręcie prostym.
    4. Wymienić założenia i ograniczenia teorii skręcania wałów prostych.
    5. Wyprowadzić wzór określający naprężenia zredukowane według hipotezy Hubera w belce o przekroju kołowym o promieniu r, obciążonej momentem skręcającym M0, momentem gnącym Mg i siłą osiową N.
    6. Narysować koło Mohra σx = -80 MPa, σy = 0, τxy = 30 MPa. Wyznaczyć kierunki główne i wartości naprężeń głównych.

przy czym drugiego to nie było, bo już 60% notatek z wykładu do dziś przeczytałem. I wszystko prawie co jest w tych pytaniach teoretycznych jest w notatkach z wykładu.

Zadania mnie co prawda nie interesują, ale przypuszczam, że coś w stylu tych z wykładów i ze zbioru zadań muszą być, no i takie żeby się nie za sługo liczyło.
  • ,

moglby ktos napisac po kolei co bylo poruszane na wykladach? na czesci zadaniowej beda tylko zadania z rozciagania sciskania zginania i skrecania czy jeszcze cos o czym nie wie?
  • Tomek Turski

no wlasnie czy mozna pojechac zdanka tylko na podstawie zeszytu z cwiczen czy cos innego moze dowalic?
  • Shawshank

Lista pytań na teorie, to (nawet chronologicznie) dokładnie to co najważniejsze było na wykładach. Wiec jak ktoś nie chodził, to książka Gołosia i po kolei lecieć po pytankach z listy. Przyznam, że jeśli nieoczekiwałby wyprowadzeń, to nawet nie takie to by było trudne...
  • ,

rozumiem ze ta lista w xero jest?
  • Shawshank

no dawał listę na ostatnim wykładzie i ktoś to zaniósł od razu do ksero wiec tam musi być; ]
  • ,

a nie ma ktos tego na kompie?? bo troche nie po drodze mi na wydzial
  • Jaro

Wie ktoś może jaki będzie zakres zadań na części zadaniowej z WM
    Czy będzie rozciąganie, ściskanie , zginanie i skręcanie , czy coś wiecej ?
  • Wi$nia

raczej nic więcej nie będzie
    ma ktos może te pytania gdzieś opracowane??
  • Tomek Turski

jutro siadamy z kumplami do tego (teorii) powinna byc zrobiona popoludniu jakos kolo 15-16. Bedzie wrzucona do ksera
| |

Grono ludzi, którzy wiedzą coś o wydziale SIMR co rzecz jasna warto przekazać dalej :) SIMR,...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)