-
Raku
Jest prosba!!! Gdyby ktos mial jakies pytania rozwalone z wydymaly na teorie do Golosia to niech wrzuci gdzies do netu, na grono albo na mojego maila: tomek.rakowiecki@wp.pl. Z gory dzieki. -
Tomek Turski
-
Raku
Widze ze kolega to bardzo madry jest i nie znizy sie zeby komus pomoc; p Ale za to zeby komus dosrac to od razu... Normalnie mnie zagiales, chyba przestane studiowac tak mi sie glupio zrobilo <lol> Jak masz pisac takie rzeczy to juz lepiej sobie daruj. Rece opadaja. -
jacek
>Tomek Rakowiecki CC(Bizooon)C P napisał
>Widze ze kolega to bardzo madry jest i nie znizy sie zeby
>komus pomoc; p Ale za to zeby komus dosrac to od razu...
>Normalnie mnie zagiales, chyba przestane studiowac tak mi
>sie glupio zrobilo <lol> Jak masz pisac takie rzeczy to juz
>lepiej sobie daruj. Rece opadaja.
lool
chyba ktos nie zrozumial
-
-
Raku
Dobra spokoj juz; ] Trzeba sobie pomagac. W koncu jestesmy na SiMRze a nie na jakiejs Turystyce czy innym syfie; ] -
Sanchedryn
to moze podzielimy sie tymi pytaniami jak na elektrze i bedzie szybciej niz jak kazdy z osobna bedzie sie z tym pierniczyl -
Tomek Turski
> Widze ze kolega to bardzo madry jest i nie znizy sie zeby komus pomoc; p Ale za to zeby komus dosrac to od razu... Normalnie mnie zagiales, chyba przestane studiowac tak mi sie glupio zrobilo <lol> Jak masz pisac takie rzeczy to juz lepiej sobie daruj. Rece opadaja.
To ja moge powiedziec <lol> i DOKLADNIE to co Ty napisales. Przeczytaj jak pasuje. Nawet Ciebie nie znam, wiec nie mam powodu ani Ciebie obsmiewac , ani kpic i tego nie robie. Pozatym jak sam napisales, studiujemy na SiMRze a tu bez pomocy nie pojedziesz. No i poczekaj 10s zanim cos odpiszesz to emocje opadna i bedziesz mogl poznac sens wypowiedzi. A byl taki, ze tez nie chodzilem na wyklady i chetnie dostalbym jakies info na temat egzamu i pytan. To tyle w tej materii, pozdrawiam i powodzenia. -
Raku
Wybacz moj blad. Przyznaje sie do winy. Zrozumialem Twoja wypowiedz w troche inny sposob wiec przepraszam i cofam to co napisalem. Rowniez pozdro i powodzenia na egzamie. -
Tomek Turski
no to super. Teraz konkrety jak w temacie- jakies info na temat pewniakow na wydymy I? zarowno zadania jak i teoria i wogole czy sa jakies pytania opracowane w xerze? -
Jaro
-
Shawshank
Takie pytanka gdzieś znalazłem:
1. Wyznaczyć wpływ siły poprzecznej na stany naprężenia belki zginanej.
2. Definicja funkcji relaksacji naprężeń. Narysować wykres funkcji relaksacji naprężeń modelu Maxwella
3. Podać założenia i wyprowadzić wzór określający siłę krytyczną w pręcie prostym.
4. Wymienić założenia i ograniczenia teorii skręcania wałów prostych.
5. Wyprowadzić wzór określający naprężenia zredukowane według hipotezy Hubera w belce o przekroju kołowym o promieniu r, obciążonej momentem skręcającym M0, momentem gnącym Mg i siłą osiową N.
6. Narysować koło Mohra σx = -80 MPa, σy = 0, τxy = 30 MPa. Wyznaczyć kierunki główne i wartości naprężeń głównych.
przy czym drugiego to nie było, bo już 60% notatek z wykładu do dziś przeczytałem. I wszystko prawie co jest w tych pytaniach teoretycznych jest w notatkach z wykładu.
Zadania mnie co prawda nie interesują, ale przypuszczam, że coś w stylu tych z wykładów i ze zbioru zadań muszą być, no i takie żeby się nie za sługo liczyło. -
,
moglby ktos napisac po kolei co bylo poruszane na wykladach? na czesci zadaniowej beda tylko zadania z rozciagania sciskania zginania i skrecania czy jeszcze cos o czym nie wie? -
Tomek Turski
no wlasnie czy mozna pojechac zdanka tylko na podstawie zeszytu z cwiczen czy cos innego moze dowalic? -
Shawshank
Lista pytań na teorie, to (nawet chronologicznie) dokładnie to co najważniejsze było na wykładach. Wiec jak ktoś nie chodził, to książka Gołosia i po kolei lecieć po pytankach z listy. Przyznam, że jeśli nieoczekiwałby wyprowadzeń, to nawet nie takie to by było trudne... -
,
-
Shawshank
no dawał listę na ostatnim wykładzie i ktoś to zaniósł od razu do ksero wiec tam musi być; ] -
,
-
Jaro
Wie ktoś może jaki będzie zakres zadań na części zadaniowej z WM
Czy będzie rozciąganie, ściskanie , zginanie i skręcanie , czy coś wiecej ? -
Wi$nia
raczej nic więcej nie będzie
ma ktos może te pytania gdzieś opracowane?? -
Tomek Turski
jutro siadamy z kumplami do tego (teorii) powinna byc zrobiona popoludniu jakos kolo 15-16. Bedzie wrzucona do ksera
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne