-
nobi
Właśnie chodzi o to że nikt nie ma sprawdzonych informacji i wy też gówno wiecie. Gdyby wersja podawana przez uczelnie była jedna, to nie było by w ogóle tego tematu, ale skoro Ciebie to nie interesuje i traktujesz swoje informacje jako jedyne słuszne to ok, ale niektórzy nie chcą ryzykować i wolą się dokładnie dowiedzieć co ich czeka na danym kierunku. Mi człowiek od rekrutacji powiedział że NIE MA MOŻLIWOŚCI WZIĄĆ OBIERKÓW Z POLIGRAFII NA KIERUNKU ZARZĄDZANIE. Dla mnie to duża różnica i nawet jeśli nie jest to prawda to forum jest od tego żeby o tym pogadać. Po za tym nikt tutaj nie pyta się "na co mam pójść?", a już na pewno nie ciebie. A gdyby Zarządzanie nas nie interesowało to chyba byśmy o nim nie pisali, LOGICZNE? A jeśli męczy cie odpowiadanie na pytania to po prostu się nie udzielaj.
A co do pisania ważnych informacji, to Adrian zadał pytanie na początku tematu, a zamiast odpowiedzieć to tylko spamujecie. -
Myszamandolina
Wykaże się kultura Stelma w przeciwieństwie do Ciebie i nie będę roztrząsać dalej tematu na forum.. publicznym. Ale bardzo Ci dZIĘKUJE za tak koleżeńską postawę. Kto pyta nie błądzi…. -
Anonim
hmmm no tak zapomniałam, że wy wszystko wiecie.. co do sprawdzonych informacji to napisałam o tym czego się dowiedziałam odnośnie kierunku, który ja wybrałam - przy wybieraniu też musiałam się dowiedzieć wielu rzeczy i jakoś potrafiłam od razu zadzwonić na uczelnie.
Magda - koleżeńska postawa?? a Ty czegoś się dowiedziałaś przed rozpoczęciem rekrutacji?? bo jakoś nie zauważyłam, żebyś podzieliła się owymi informacjami przed rekrutacją... skoro jakieś informacje są dla was głupotami to po co odpowiadacie na posty? nie lepiej było się samemu dowiedzieć???
skoro wy możecie wszystko tu pisać to chyba mi też kurwa wolno!!!!!
-
Anonim
może i spamujemy, za to co ty robisz??? chyba nic ...
odezwać się na komentarz do Twoje dziewczyny to potrafisz ale dowiedzieć się czegoś o studiach i jak to podobno wy robicie podzielić się to już nie!!! nara -
-
Anonim
a jeśli coś ci nie pasuje w tym co ja piszę to po prostu tego nie czytaj, albo nie bierz pod uwagę i polegaj na swojej wiedzy.. LOGICZNE??????? -
nobi
Stelma, chyba nie rozumiesz o czym piszemy i przypieprzasz się bez powodu.
Nikt nie kwestionuje że się dowiadywałaś. My też się dowiadywaliśmy i uzyskaliśmy różne informacje, ale Ty chyba tego problemu nie widzisz. Nie mówię że nie masz racji, ale że nie wiemy na pewno jak jest, ale widocznie dla Ciebie rozmawianie o tym to głupota, bo przecież wystarczy "zadzwonić i się zapytać". -
Anonim
ja nie napisałam, że Wy nie macie racji - to Ty pierwszy skomentowałeś, że moje i Asi informacje są nieprawidłowe. ja piszę w swoim imieniu a nie w innych, każdy może się tu podzielić swoją wiedzą i dlatego ja też tak zrobiłam - skoro miałeś info ode mnie, od Asi i od uczelni czy od innych i dodałeś swoje info to ja nie napisałam, że pieprzysz głupoty. tylko nie rozumiem po co pytać się po kilka razy o jedną rzecz - nie mówię tu tylko o pisaniu na gronie.. dlatego napisałam tak a nie inaczej.. a poza tym ja też nie napisałam że będzie to na 100% taki kierunek z takimi a nie innymi przedmiotami - składałam dokumenty i mi powiedzieli, że taki obierak z poligrafii może być jeśli będzie odpowiednia ilość osób aby przedmiot ruszył tak jak było to u nas na ostatnim semestrze - teraz uwaga!! nie mówię, że to jest na 100% pewna informacja, żeby później nie było, że piszę głupoty!!!
widzę problem, ale ja się zdecydowałam na taki kierunek nawet jeśli nie będzie przedmiotu z poligrafii... -
Anonim
dobra ja tam kończę tą dyskusję, chyba jasno wyjaśniłam już teraz co miałam do przekazania i życzę powodzenia z obronami i późniejszą magisterką. trzymajcie się -
nobi
Nie miałem na myśli konkretnie Ciebie i Asi, chodziło mi o ogół, wliczając swoja osobę. Co do drugiej połowy wiadomości to takich informacji oczekiwałem. -
A.sieńka
DO WIADOMOŚCI:
- ZARZĄDZANIA W POLIGRAFII ..... NIE MA I W TYM ROKU NA PEWNO NIE BĘDZIE - o tym było już wiadomo kilka miesięcy temu. CZEMU NIE BĘDZIE? W czerwcu tego roku WIP dostał akredytację na inżynierkę i dopiero potem może składać podanie o akredytację na studia magisterskie. Procedura trwa ok. rok, więc będzie w przyszłym roku albo za dwa lata...o ile...
- tak jak mówiłam wcześniej Norbertowi przez tel. Jeśli będzie czas wyboru przedmiotów obieralnych, to na ZARZĄDZANIU I INŻYNIERII PRODUKCJI można wybrać sobie poligraficzne obieraki (nie jest to równe specjalizacji), pod warunkiem, że te przedmioty zostaną utworzone, czyli przejdą 3 etapy (jak to było z Grafiką, czy AutoCADem, na którego chodziłam z Julką, Słoniem i Jurkiem). [ sprawdzone info na wydziale - w WKRze]
-
Julka
ale czy to nie będzie tak, że mimo utworzenia tych naszych poligraficznych przedmiotów obieralnych, ze względu na to ze jesteś na ZARZĄDZANIU I INŻYNIERII PRODUKCJI ZGLOBALIZOWANEJ będziesz musiała wybrać obieraki kierunkowe ( czyli tak jak u nas na inż wybieraliśmy planowanie produkcji i grafikę) a dopiero później będziesz mogła sobie dobrać obieraki poligraficzne. Których jak wiadomo nie wybierzesz za dużo żeby mieć choć trochę czasu wolnego w tyg i które nie będą sie oczywiście liczyły do punktów ETCS (czy jakoś tak.. :P) -
A.sieńka
Na dobrą sprawę nie musieliśmy brać obieraków poligraficznych, ale taka była nasza wola. Pytałam i nie ma przymusu brania obieraków kierunkowych.
Na więcej obieraków niż 2-3 trzeba mieć zgodę od dziekana, a minimum to chyba 2 (oczywiście jeśli w siatce programowej tak założyli).