-
A.sieńka
Słuchajcie!
Na pewno każdy z nas pije wodę mineralną, mleko, kawę; smaruje się kremami i nie tylko. Akcja ma na celu zebranie wszystkich korków od butelek(z wodą, mlekiem, itd.), zakrętek np. od kaw sprzedawanych w szklanych słoikach, zakrętek od kremow do rąk, nawet takie zatyczki od mleka, soku...wszystko co zrobione z PET.
Czemu o tym piszę? Bo liczę, że każdy włączy się w tą akcję. Za te uzbierane korki biedne, niepełnosprawne dzieci dostaną np. wózek albo inny potrzebny do życia codziennego sprzęt. Główna akcja to taka, że zbieramy na wózek inwalidzki, ale w między czasie wychodzą jakieś różne potrzeby.
Moja kumpela zaczęła tę akcję wśród swoich znajomych, u siebie w pracy, w domu i udało jej się zebrać na 2 chodziki dla dwójki biednych dzieci.
Nic Nas..Was to nie kosztuje, bo każdy codziennie wyrzuca te PETy do śmietnika. W takim razie czemu by ich nie zbierać??
Proponuję zbieranie np. u siebie w domu, a potem przekazanie mi tego w jakiejś torebce.
Pozdrawiam i liczę, że ktoś się włączy w taką akcję...WARTO, bo to na szczytny cel! -
Anonim
Witam mam cała torbę korków coca coli z zapunktowanych komu można to oddać by pomóc? -
Krzysiek
-
Nie znasz Tusi->Nie zapraszaj!:P
-
-
Gagata
Ja niestety już zbieram od jakiś 2 lat do przedszkola dla moich siostrzenic :) za korki kupiliśmy już 6 wózków inwalidzkich, a za baterie dzieciaki dostają gry interaktywne do przedszkola :)
gorąco popieram! -
A.sieńka
haha, niedługo minie dwa lata od założenia posta a dopiero teraz jest odzew;) -
Gagata
-
Marlenka
ja mam dwie reklamówki już uzbieranych, bo wcześniej włączyłam się w taką akcję, jednak teraz nie mam możliwości kontaktu z tamtą osobą i nie mam co zrobić z nakrętkami. chętnie bym przekazała komuś te korki :) może to nie wiele ale zawsze coś :) wiecie coś o jakichś akcjach w województwie mazowieckim???:) -
Ewelina Mróz
Witam, już w jednej takiej akcji brałam udział. W ciągu miesiąca nazbieraliśmy ze znajomymi ponad 10 tys korków. Bardzo chętnie włączę się znów w tą akcje, ale muszę wiedziec, gdzie je potem wysyłac. pozdrawiam