Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Pisze prace na temat współpracy policji z mieszkańcami w zapobieganiu przestępczości, jeżeli ktoś ma materiały lub dośwaidczenie :) w tej sprawie to piszcie, bardzo prosze :)
  • *Nikita*

Powiem Ci ,ze masz twardy orzech do zgryzienia z tą pracą...
    Przeważnie jest tak- jest wezwanie do bloku, w którym ktos zakłóca cisze i porzadek nocny mieszkańców...dzwonił ktoś spod 16 na policje prosząc o interwencję. Przyjezdza policja, ucisza, robi co trzeba...a jak puka sie do drzwi tych, co wzywali ,to nikt nie otwiera drzwi, albo jak przyjdzie, co do czego, to nie ma chetnych do skarżenia w sądzie....taka jest pomoc mieszkańców...znam z doświadczenia.
    Zycze powodzenia w pisaniu!
  • *Nikita*

A i jeszcze jedno....zazwyczaj nikt nic nie wie, boją sie mówić, ze względu na osiedlowych gówniarzy, co straszą starszych ludzi,albo na ze względu na podwórkowe bandy...tyle.
  • Anonim

dzięki, cieszy mnie tylko to że mam bezpośredni kontakt z moim dzielnicowym, ale w tym przypadku chodzi mi o opinie mieszkańców, no cóż, może mi się uda. Bardzo dziękuję :)
  • Grono.Net

nikita dobrze mowisz. Jak cos sie dzieje to wiedzą gdzie dzwonic, ale żeby potem w sądzie takich typów usadzic to juz nie ma chetnych.
    Pozdrawiam Nikitka
  • Anonim

racja :) ach ta nasza Policja :)
  • √℮gªS

Nie policji wina , tylko prawa .
    Gdyby taki przeciętny Kowalski miał świadomość że tak delikfent(jak to sie pisze?:P) pójdzie siedziec , a nie jak teraz jest że pójdzie do aresztu , po tygodniu wyjdzie i będzię zastraszał . prawo ....
  • Anonim

dostaje taki delikfent 15 lat a wychodzi po 3 za dobre sprawowanie! wrrrr.... prawo!!!! a raczej jego brak!
  • ღ҉ MANIUNIE ҉ღ

najlepiej byłoby skontaktować się z kimś z BIURA TAKTYKI ZWALCZANIA PRZESTĘPCZOŚCI KGP
  • Anonim

,,dostaje taki delikfent 15 lat a wychodzi po 3 za dobre sprawowanie! "

za dobre sprawowanie można wyjść dopiero po odsiedzeniu połwoy kary czyli po 7,5 roku więzienia.....
  • NIKA

to sie nazywa wolna amerykanka z naszym prawem.
  • Jac

>dejek napisał
    >,,dostaje taki delikfent 15 lat a wychodzi po 3 za dobre
    >sprawowanie! "
    >
    >za dobre sprawowanie można wyjść dopiero po odsiedzeniu
    >połwoy kary czyli po 7,5 roku więzienia.....

ja tylko dodam, że wspomniane rozwiązanie jest skuteczne tylko w przypadku wystąpienia pozytywnych przesłanek (postawa, właściwości, warunki osobiste uzasadniają...itd.) i jest możliwe tylko w przypadku orzeczenia bz pw do 15 lat. Skazani na 25- muszą odbyć już przynajmniej 15 lat bz pw, a misie z dożywociem- min. 25 lat; inaczej przedstawia się sytuacja recydywistów i wielokrotnych recydywistów...[art. 77 z pow 78 z pow. 79 kk].
  • Anonim

nom
  • NIKA

ale wreszcie pomysleli laskawie o ubraniach logicznych dla policji( ale czy tez takich logicznych to tez sie okaze). a jestem ciekawa jak bede te nowe wozy wygladac;)
  • I'm

Czytałam w jakiejś gazecie, że mają być srebrne. Polska ma się dopasować do europejskich standardów. No i ponoć nowy kolor ma być odcięciem się od milicyjnej przeszłości. Pożyjemy, zobaczymy.
  • Anonim

też o tym czytałam... wstyd się przyznać gdzie; ) - w Fakcie :D
  • NIKA

fakt zawsze na topie;p
  • I'm

Ja w super expresie :)
  • GOSIA

niestety to prawda widziałam nawet te srebne samochodziki, w nocy bedzie widać napis POLICJA jak neon na sklepie; )