Pływanie [6793]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Agnesz

pływam dla siebie i trenera; P; D
    a poza tym pływanie = pasja; d!
  • o.

pływam sama dla siebie.
    bo lubię.od 5-6 roku życia chyba.
  • Margot

pływam bo umiem , lubię i nawet mi to wychodzi :]
    a poza tym dla sportu , zdrowia i zabawy :D

ah i czasami muszę , jak mama kupi mi karnet i każe pływać :D :D xD
  • Izówka

dla siebie, z pasji i dla zabawy :))
  • Kasia007

A ja pływam żeby sobie udowodnić że potrafię coś więcej niż siebie krytykować i mówić że nic nie potrafię tak najłatwiej; ) A po 2 fajna zabawa i fajni ludzie :D
  • Anonim

pływam.. dla kondycji napewno, wytrwałości, odprężenia się i z miłości :P
  • kovalrobert

ani pasja ani zabijanie nudy ani przekraczanie barier ale najlepszy sposób na utrzymywanie kondycji, sprężystości mięśni, elastyczności ścięgien, na leczenie bólu kręgosłupa. Systematyczne wizyty na basenie dobrze mi robią, fatalnie się czuję jeśli mam dłuższą przerwę. Kiedyś trenowałem a teraz staram się nie zapuścić. W moim wieku jakoś faceci obrastają zbędnym tłuszczem, coś okropnego:)
  • -

Ja pływam, bo lubię - 2x w tygodniu co prawda - na tyle pozwala mi czas, ale zawsze jest to mobilizujący do działania wysiłek :)
  • Don Księżyc

Pływac nauczylem sie w przedszkolu, ale dopiero trenowac zaczalem1,5 roku temu, napoczatku trenowalem tylko 3 razy w tygodniu, lecz stwierdzilem ze to jest jeszcze za malo i basen zaczalem odwiedzac 7 razy w tygodniu po 2.5 godziny dziennie.
    Teraz mysle ze plywam, bo kocham to robic i niewiem czy wytrzymal bym bez plywania.
    To juz jest swojego rodzaju uzaleznienie..;];]
  • Anonim

co tu duzo gadac... po prostu uwielbiam plywac od 2 roku zycia takie cos mam we krwi :) i sie z tego bardzo ciesze
  • Anonim

>Santa Claus napisał
    >ja od urodzenia mieszkam kolo basenow Warszawianka :-)
    >ojciec zawsze mnie zabieral,troche drastycznie bo mnie
    >wrzucal do wody i tak sie uczylam; p hehe przewaznie
    >skakalam z jego ramion do wody na glowke,mialam niezla
    >zabawe,plywanie samo przyszlo:-)) w wieku 10 lat chyba
    >mialam karte plywacka i tak zostalo,dalej mieszkam kolo
    >Warszawianki,troche ja przebudowali,ale baseny zostaly i to
    >jakie:-D plywam prawie codziennie,woda to moj zywiol i bez
    >niej nie potrafie juz zyc
    >pozdrawiam :-)

Wiesz, to zupełnie tak jak ja!!; ) Tyle, że ja trenuję w Ursusie.
  • tequilla

Ja co prawda już nie pływam niestety... Ale doskonale pamiętam początki mojej przygody z pływaniem...
    Pojechałam z naszym miejscowym klubem(Siódemka Brodnica, nie wiem czy ktoś słyszał :P) na obóz itrener mnie wyłapał, bo dość dobrze pływałam żabką... Zaczęłam późno, bo były to wakacje z 3 na 4 klasę... Pamiętam, ze jak zaczęłam trenować to strasznie paliłam się do delfina, a trener "Nie, żabką"...; P Byłam strasznie zawiedziona, ale później żabka przyniosła satysfakcję, a jednak później i tak i tak byłam delfinistką; P Więc, kto postawił na swoim :D
  • Anonim

początki nie zawsze muszą być gorzkie... chociaż często są... ile ciekawych historii można sobie przeczytać... ja to tam zaczelam plywac bo zmienilam szkole ale to pokochalam a teraz trenuje codziennie... :):):) Pływanie rządzi!!! :):)
  • zosia-to brzmi dumnie

Kiedyś pływałam dla sportu, teraz dla śmiechów, bo nie umiem być poważna w wodzie. Nie mogę pzreplynąć 100metrów, bo w połowie zaczynam sie dławić ze śmiechu.(ach te endorfiny)
  • ♀ rgm DoD

pływam bo japokiem jestem, a wiadomo, że japoki to oposy wodne:D i tylko pod wodą jest cisza, która zagłusza wszystkie troski :D
  • Anonim

Mnie do pływania skusił mój facet dla którego jest to najlepsza forma spędzania czasu aktywnie :)
    Przed tem nigdy nie chodziłam na basen a teraz nie wyobrażam sobie życia bez wody :)
    dzisiaj również też idziemy popływać
  • Anonim

Zaczęłam pływac jak miałam 7 lat. Lekcje pływania mnie wkurzały, więc rodzice szybko mnie z nich wypisali i dalej uczyłam się pływac na własną rękę; )
    Dla mnie pływanie jest sposobem na rozluźnienie, wyciszenie się, uspokojenie skołatanych nerwów albo też wyżycie się.
    Lubię pływac, bo to jedna z niewielu rzeczy, w których jestem dobra;)
  • Scarlet O"H

Bałam się wody jak ognia, ale któregoś pięknego zimowego dnia zobaczyłam w akcji (na basenie) mojego obecnego trenera i dech mi zaparło! Pływa cudnie, technicznie rewelacja i do tego ta elegancja ruchów!
    Wiedziałam, że ten facet jest w sanie przełamać mój lęk przed wodą i nauczyć mnie pływać i tak istotnie się stało, od roku trenuję się z nim 1-2 razy w tygodniu, natomiast sama ćwiczę codziennie. Teraz śmiało mogę powiedzieć, że pokochałam wodny świat!Dziękuję Ci za to H.
| |

Fanów tego sportu zapraszam do grona:) Nikt mi nie zaprzeczy, ze pływanie jest najlepsze na wszyst...

Fotki

Miejsca grona (5)