Pływanie [6793]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • marcin.

co was motywuje do tego?
  • Anonim

poprostu uwielbiam to robić.. obojętnie gdzie i o której godzinie..
    nic mnie do tego nie motywuje, poprostu to uwielbiam.. podczas pływania nie myśle o różnych rzeczach, które mnie prześladują jak stąpam po ziemi.. odcinam się od świata.. czuje się jak rybka w wodzie, która nie ma zadnych problemów i o niczym nie musi myśleć i pamiętać..
  • Marianoitaliano

Lekkośc, szybkość, będąc w wodzie można robić rzeczy jakiś na lądzie nie zrobisz. To jest prawie tak jak by się latało :)) nakręciłem się ide dzisiaj popływać:))
  • Anonim

ja chyba też.. moim zdaniem to jest chyba lepsze niż latanie, chociaż nie próbowałam.. <lol>
  • Konrad

Zaczelo sie niewinei od podstawowki kilka razy na zajecia na basen , pozniej pszyszedel m na sekcje , poczulem ze zaczolem zyc , nic ci nic nie rozkazuje, wolnosc ,wszystko zalezy od ciebie , plywasz ile chcesz , w pewnym momencie usiwadomilem sobie ze nie moge bea tego zyc , basem mialem przy bloku i plywalem i plywalem , pozniej zawody na ktorych wygrywalem co raz , pomimio nie wyskooiego wzrostu 176 wygrywalem ito motywowalo mnie do dalszej pracy , plywalem wiecej i wiecej , szybiej dokldniej , myslem ze gdy pojde do liceum to przestane plywac jednak nadal plywalem , teraz na studiach plywam tylko jzi mniej bo serce siada , pozniej byl patent zeglarza super sa Mazury Uczcie sie plywac poki mozecie bo pozniej jest juz zapozno.

Plywanie to cos pieknego!!!
  • En

Mnie nie motywuje nic, już dawno skończyłam pływanie dla wyników i medali:/ Pływam, bo to kocham i tak jak już ktoś napisał, jak pływam zapominam o innych, przykrych sprawach:D Pływanie to najpiękniejszy sport!
  • Anonim

bo to kocham robic... uwielbiam .... nie potrafie tego opisac :)
  • o.

ja zaczęłam bo jak byłam w przedszkolu jeździłam z podstawówką...i tak to polubiłam i mi zostało:)
  • Anonim

Bo to kocham a ze przy okazji moge sie doskonalic i osiagac jakies wyniki to chodze na treningi
  • Ewe(L)ka

W podstawówce trafiłam do szkoł sportowej i tam zaczełam trenować na poważnie pływanie...Na początku trochę mnie to męczyło i wogóle :/ Potem po podstawówce przestałam trenować i w gimnazjum z klasą chodziłam na basenik w ramach wf-u :)) I potem traktowałam pływanie jak czystą przyjemność...Coraz bardziej mi się podobało...Jak wcześniej było wspominane mogę dzięki temu rozładować negatywne emocje i zapomnieć o złych rzeczach chociaż na chwile...Po prostu super się czuje w wodzie... :) I nie zamierzam zaprzestać pływać... Pozdrówka
  • Anonim

co mnie motywuje to sam nie wiem... ale plywam juz ponad 7 lat i jakos nie wyobrazam sobie teraz przestac:) oczywiscie czasem bywa ze mam juz dosyc wody ale i tak zawsze jestesm na treningu:D
  • Niedobry niedobrzyniec

Nic odac nic ująć , każdy z was napisał dokładnie to co sprawia że pływam. Pływanie mnie odpręża, uwalnia od myslenia i stresu dnia powszedniego. Sprawia że moge latać , bo tak sie czuje. Dodatkowo mozliwość spotkania sie z ludzmi o takich samych pogladach i mozliwość konkurowania z nimi dodtkowo mnie nakręca. A co jest najlepsze w tym wszytskim to toże zawsze można się doskonalić i stawać lepszym zgłebiając kolejne stopnie tajemenj wiedzy pływania.

Powiem tak- tydzien bez zapachu chloru i mozliwości pływania jest koszmarem.

Plywaj szybciej, lżej , dokładniej perfekcyjnie potem juz tylko lewitujesz nad wodą odcinając sie od świata. Poprostu jak to mówię " Szał synaps"
  • M.Sz.

Dla mnie pływanie jest czymś więcej niż tylko pływaniem samo w sobie. Pływanie to sposób na życie, ciągle jest w mojej głowie, kiedy wstaje czy kłade się spać. Nawet kiedy idę głupim chodnikiem to myśle o pływaniu... :D Każdy ruch staram się zapamiętywać i analizować przed i po treningu czy po obejrzeniu jakiegoś filmiku... Poza tym pływanie męczy w fajny sposób, bo po treningu chce sie żyć i oddycha się głębiej...

"Jeśli spróbujesz zapamiętać - przegrasz. Opróżnij umysł. Bądź giętki, bezkształtny - jak woda. Gdy wlejesz ją do filiżanki - staje się filiżanką. Wlewając do dzbanka - staje się dzbankiem. Woda potrafi spływać cicho lub uderzać z hukiem. Bądź jak woda, przyjacielu."

Bruce Lee "Longstreet"
  • M.Sz.

Dla mnie pływanie jest czymś więcej niż tylko pływanie samo w sobie. Pływanie to sposób na życie, ciągle jest w mojej głowie, kiedy wstaje czy kłade się spać. Nawet kiedy idę głupim chodnikiem to myśle o pływaniu... :D Każdy ruch staram się zapamiętywać i analizować przed i po treningu czy po obejrzeniu jakiegoś filmiku... Poza tym pływanie męczy w fajny sposób, bo po treningu chce sie żyć i oddycha się głębiej...

"Jeśli spróbujesz zapamiętać - przegrasz. Opróżnij umysł. Bądź giętki, bezkształtny - jak woda. Gdy wlejesz ją do filiżanki - staje się filiżanką. Wlewając do dzbanka - staje się dzbankiem. Woda potrafi spływać cicho lub uderzać z hukiem. Bądź jak woda, przyjacielu."

Bruce Lee "Longstreet"
  • Anonim

Pływanie dla przyjemności, a pływanie dla osiągnięć to moim zdaniem dwie zupełnie inne rzeczy. Technika ta sama ale psychika inna. Czy ktoś oprócz mnie ma jakieś urazy na psychice po trenerach, zawodach, stresie, presji itp? Ja chyba po prostu za miękka psychicznie jestem :] Ale fakt faktem, że mój trener był... nerwowy; )
  • En

Ja jak byłam młodsza, to okropnie przeżywałam zawody, a teraz już baaaaaardzo rzadko startuję. I żałuję, że przestałam trenować tak na serio. Chociaż, jakby mnie wozili teraz po zawodach też by mi pewnie nie pasowało:D
  • ☆☆☆ Don Pitek ☆☆☆

ja plywam sam dla siebie :D nie trenuje a na basenie siedze ok godzinki dziennie :P
  • (: DżoŁana :)

Nie Mam Żadnej Specjalnej Motywacji Ale Nigdzie Nie Czuje Się Tak Dobrze Jak w Wodze :))))
  • Anonim

ja tam kocham pływanie po za tym umiem nawet pływać(skromność , ach) no i to jest zdrowe i sie nie męcze.:*:*
  • Anonim

bo jestem wodnikiem!!! i tylko w wodzie czuję się prawdziwie wolna!!!yeah!!!!:)
| |

Fanów tego sportu zapraszam do grona:) Nikt mi nie zaprzeczy, ze pływanie jest najlepsze na wszyst...

Fotki

Miejsca grona (5)