Pływanie [6793]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olek (aka Reynevan)

Hej!

Po porannych rozmowach o tym, co gronu jest potrzebne zagadałem do moderatora w tej sprawie. A tenże zrobił mi niespodziankę i uczynił moderatorem.

Wprawdzie jestem na gronie od dawna, ale nie udzielalem sie zbyt dużo, zatem nie czuje sie osobą, która może tu zacząc dyktowac warunki.

Mam więc prośbę do Was, abyscie wypowiedzieli sie, jakiego chcecie grona. Czy raczej takiego, ktore bogate jest w informacje o sprzęcie, treningach, cwiczeniach, technice, wiesci ze swiata plywackiego itp., czy tez takie jak jest teraz (zlaszcza ostatnia strona) jest jak najbardziej ok i trzeba tylko powycinac powtarzajace sie tematy?

Przyznam od razu, ze ja bym sklanial sie ku tej pierwszej wersji...
  • Anonim

hmm..moim zdaniem jedynie zabranie powtarzajacych sie watkow byloby bdb..:> rozmowy tocza sie na rozne tematy..od powaznych..do takich no glupotek..typu "agutka"..:P wszedzie sa jakies tam wypowiedzi..wiec jak pisalem na ktoryms tam watku nie jest tak zle..:>
    wiec..proponowalbym skupienie sie na powtarzajacych sie watkach..oraz w razie max gluposci..typu powstanie 3 Agusi..wyrzucic..;p
    pozdrawiam..;)
  • Anonim

dawno powinno juz sie usunac takie glupie tematy jak "agutka" itp. nie można robić "dziadostwa" z Grona, bo juz powoli zaczyna sie tak robic. W roznych gronach tematycznych w tym rowniez, coraz więcej tworzą ludzie (szczególnie małolaty taty) idotyczne tematy typu właśnie "agutka" czy " XYZ to spoko ziom?" co to ma być do cholery? kTOŚ wchodząc na grono tematyczne nie znajdzie niedlugo nic z nim związanego, tylko aguśki siuśki i inne dziadostwa....

Moderatorze w Tobie cała nadzieja...
  • =grzesiek=

Dobrze, że wreszcie zająłeś się tą sprawą bo już chciałem do Ciebie pisać Drogi Moderatorze.

Kiedyś to grono miało pewien poziom. Wypowiadali się na nim ludzie mniej lub bardziej związani z pływaniem ale można było pogadać, skomentować zawody itp.
    Ostatnio jednak należenie do grona "pływanie" stało się chyba jazzy/trendy (jak kto woli) bo widzę tu wysyp dzieciaków których kontakt z pływaniem ogranicza się do chodzenia na basen raz w tygodniu a w środowisku pływackim znają dwie osoby (Otylia, korzeń).
    Masa tematów typu: "Cześć jestem Marcelinka i lubię moczyć się w wodzie" lub kolejny temat "Co myślicie o Otylii. Czy powinni ją ukarać?" sprawia że jakoś coraz rzadziej piszą tu ludzie związani z pływaniem a coraz częściej dzieciaki chcące założyć jakiś temat lub powiedzieć komuś że lubią wodę (jakby kogoś to obchodziło).
    Żeby to grono dobrze wyglądało wystarczy żebyś poprostu je nadzorował: kasował idiotyczne tematy o "aguśi" i te gdzie dwóch użytkowników wyrzuca sobie zamiast pisać na privie.
    Dobre byłoby banowanie takich gronowiczów jak "Agnieszka k" - robi tylko bałagan na forum, a biorąc pod uwagę jej wiek, lepiej będzie dla niej, jeżeli zamiast udzielać się na gronie pobawi się lalkami lub pouczy tabliczki mnożenia.
  • Anonim

> Dobrze, że wreszcie zająłeś się tą sprawą bo już chciałem do Ciebie pisać Drogi Moderatorze.
    >
    > Kiedyś to grono miało pewien poziom. Wypowiadali się na nim ludzie mniej lub bardziej związani z pływaniem ale można było pogadać, skomentować zawody itp.
    > Ostatnio jednak należenie do grona "pływanie" stało się chyba jazzy/trendy (jak kto woli) bo widzę tu wysyp dzieciaków których kontakt z pływaniem ogranicza się do chodzenia na basen raz w tygodniu a w środowisku pływackim znają dwie osoby (Otylia, korzeń).
    > Masa tematów typu: "Cześć jestem Marcelinka i lubię moczyć się w wodzie" lub kolejny temat "Co myślicie o Otylii. Czy powinni ją ukarać?" sprawia że jakoś coraz rzadziej piszą tu ludzie związani z pływaniem a coraz częściej dzieciaki chcące założyć jakiś temat lub powiedzieć komuś że lubią wodę (jakby kogoś to obchodziło).
    > Żeby to grono dobrze wyglądało wystarczy żebyś poprostu je nadzorował: kasował idiotyczne tematy o "aguśi" i te gdzie dwóch użytkowników wyrzuca sobie zamiast pisać na privie.
    > Dobre byłoby banowanie takich gronowiczów jak "Agnieszka k" - robi tylko bałagan na forum, a biorąc pod uwagę jej wiek, lepiej będzie dla niej, jeżeli zamiast udzielać się na gronie pobawi się lalkami lub pouczy tabliczki mnożenia.

AMEN!
  • olek (aka Reynevan)

>Dobrze, że wreszcie zająłeś się tą sprawą bo już chciałem do Ciebie
    >pisać Drogi Moderatorze.

Drogo Grzegorzu!; )
    Jestem spolecznym moderatorem od jakichs 30 godzin, wiec nie wincie mnie za to, co sie dzieje. A zagadnąłem do Francuza, bo tez ten balagan mnie zmeczyl.

Przegladajac stare strony tez odnioslem wrazenie, ze kiedys wiecej bylo tu konkretow, a mniej "wyliczanek", ktore w praktyce zazwyczaj do niczego nie prowadzą.

W odroznieniu od Ciebie mam jednak wrazenie, ze jest tu mnostwo dziec.. bardzo mlodych uzytkownikow, ktorzy plywaja duzo, a na gronie chca dzielic sie swoimi sukcesami, osiagnieciami tudziez sa ciekawi osiagniec innych.
    I z takimi watkami mam problem.
    Bo o ile ciekawi mnie, np. "ile basenow 25 m. robi sie w ciagu 60 min" to jest tak, ze po 10 postach juz wiem, ile mniej-wiecej robia inni, po 20 wiem wystarczajaco, a po 30 juz mi sie nie chce czytac. A takich postow jest ponad 100. I czy do czegos to sluzy?

Podobnie jest z muzyka, o tym co sie mysli w trakcie plywania itp.
    Ale moze Wy sie wszyscy znacie wzajemnie i Was to po prostu interesuje? :)
    No, a takich watkow jest coraz wiecej (ile na 100 m, ile na 400, ile na 50 ale z rocznikow 91-93, ile ogolnie itp.) i nie wiem, czy takie kasowac? Zostawiac? A moze zostawic juz istniejace, a kasowac nowe?
    Co o tym myslicie?

Pilnowanie ogolnych zasad netykiety (wyzwiska, oftopy, ortografia itp.) to rzecz jasna i bede sie staral pilnowac w miare mozliwosci.

Dobra - przystepuje do pierwszej serii kasowania :)
  • =grzesiek=

>Reynevan napisał
    >Jestem spolecznym moderatorem od jakichs 30 godzin, wiec nie
    >wincie mnie za to, co sie dzieje.
    Spoko, nikogo nie winię zwłaszcza, że listę moderatorów sprawdziłem dopiero wczoraj otwierając to grono po raz kolejny i widząc jakieś tematy "aguśka" itp.

Życzę powodzenia w kasowaniu niepotrzebnych wątków.
  • Anonim

"Podobnie jest z muzyka, o tym co sie mysli w trakcie plywania itp.
    Ale moze Wy sie wszyscy znacie wzajemnie i Was to po prostu interesuje? :)
    No, a takich watkow jest coraz wiecej (ile na 100 m, ile na 400, ile na 50 ale z rocznikow 91-93, ile ogolnie itp.) i nie wiem, czy takie kasowac? Zostawiac? A moze zostawic juz istniejace, a kasowac nowe?
    Co o tym myslicie?" - wlasnie ostatnio zaczalem sie zastanawiac..poco komu takie wiadomosci..watki typu "jaki jest wasz ulubiony styl" badz tez naleze do grona Motorola i watek typu "jaki telefon posiadacie"..sa wrecz moim zdaniem idiotyczne..i tak nikt nie zapamieta ze ten uzytownik to a tamten tamto..nikt sie nie uczy nie recytuje..
    jak jest to robione dla rozrywki oderwania sie powyglupiania to jeszcze jeszcze..ale im wiecej takich stworow to tym bardziej zniecheca..:P
    ja bylbym raczej zza usuwaniem takich..tylko pytanie czy to byloby ok..bo skoro tyle ludzi sie wypowiada..to jednak cos w tym jest..proponuje glosowanie..haha:P
    pozdrawiam..;)
  • Anonim

witaj nowy moderatorze :]
  • Anonim

no prosze prosze..teraz bedziesz mial juz wziecie..masz czym zaimponowac..buhaha;)
    pozdrawiam..;)
  • Anonim

no to juz mozesz wywalic nastepna porcjetematow zwariowanych nastolatek
  • olek (aka Reynevan)

Tak jest! :)

Przeczyscilem w miare dokladnie 8 pierwszy stron i kilka ostatnich.
    Poszły do smieci watki nieaktualne i zarazem niewiele wnoszące, powtarzane, wielokrotne itp.
    Caly czas nie wiem, co sadzicie o "wyliczankach", a podpisuje sie pod dylematami Artura (ze wyliczanki absolutnie nic nie wnosza, po jakims czasie istnienia takiego tematu nikt juz nie czyta tego, co napisali inni, tylko wpisuje siebie itp., ale zarazem duzo osob jednak pisze...) i licze na Wasze opinie w tej sprawie.

Aha!
    Gdzies tam dalej, gleboko, w okilicach 6-10 strony jest sporo fajnych tematow. A to rozpisek treningow, a to porad dotyczacych techniki czy metedologii treningu czy t.p.
    Nie zaglebialem sie za bardzo w tresc, ale "brzmia obiecujaco" :)

Moze warto je wygrzebac i odswiezyc, i od tego zaczac zmiane dominujacych tresci? Licze na Was, a zwlaszcza ta zagldajacych tu instruktorow czy innych doswiadczonych plywakow. :)

pozdrawiam!
  • olek (aka Reynevan)

>Artur xxxxx napisał
    >no prosze prosze..teraz bedziesz mial juz wziecie..masz czym
    >zaimponowac..buhaha;)

Myslisz, ze dziala tu niesmiertelne powiedzenie, ze najlepiej dzialajacym na kobiety meskim afrodyzjakiem jest wladza?
    I ze ten ogrom wladzy, jaki daje mod jest bardziej pociagajacy niz zrobienie 50 metrow w 21.63? ; ))))

Obawiam sie, ze sie mylisz!
    Ja tam widze, ze Ola usmiecha sie do mnie zimnym usmiechem... A ten chłód to zapewne stad, ze - o ile pamietam - skasowalem jakis jej temat...; )))

• gozdal

Na poczatek wywal 3/4 tematow, ktore sa tu calkowicie zbedne. Poprzez zakladanie tematow, ktore nic tu nie wnosza grono to wyglada jak smietnik a nie grono poswiecone plywaniu.
  • Anonim

hmm..moze nie tyle co wladza..ale!! ALLEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!;p decyzje ktore podobaja sie Oli..a raczej je popiera..;) czy jest to jakis tam afrodyzjak..trza zapytac Oli..;p a czy gron jest pociagajacy dzieki Tobie..szczerze nie sadze..na mnie nie tak nie dziala haha:P a pociagajacy to ja jestem...nosem..:P mam dosc juz kataru..:/ ale to taka ciekawostka przyrodnicza..;p mozecie udac ze tego nie pisalem..;)

a Reynevan..skoro pamietasz ze jej watek zabrales..zniszczyles..to tez o czyms swiadczy..;) ciesz sie ze w ogole sie usmiecha..;p koniec o Oli jeszcze przyjdzie i zbeszta za mowienie na jej temat..;)
    pozdrawiam..

pSsSsSs..tamta kolejna mala dziewczynka ktora zalozyla watek..mysle ze jest z gangu Agi..pilnuj dobrze grona..bo takie naloty moga zle sie skonczyc..:P
  • gozdal

Dobrze, ze wreszcie znalazl sie ktos kompetentny, bo balem sie, ze moderatorem zostanie jakis 10-latek :)
  • Anonim

wiesz nigdy nc niewiadomo..kto wie moze moderator ma 10 lat..ale to ukrywa..:P zawsze zostaje mozliwosc..ze to jedna z osob Agi gangu..ukrywajaca sie jak na razie..aby zyskac respect..:P
  • olek (aka Reynevan)

Hej!

Rzeczywiscie, mam 10 lat.. a wlasciwie juz prawie jedenascie... rozszyfrowaliscie mnie... Ale za to powiem Wam, ze Doogie Howser to przy mnie dzieciak opozniony w rozwoju!; )

Ale do tematu:
    >Na poczatek wywal 3/4 tematow, ktore sa tu calkowicie
    >zbedne. Poprzez zakladanie tematow, ktore nic tu nie wnosza
    >grono to wyglada jak smietnik a nie grono poswiecone
    >plywaniu.

Ja tam jestem calkowicie otwarty na ten pomysl :)
    Jezeli takich glosow bedzie wiecej, to mozna wywalic jeszcze sporą grupę.
    Ale czy moglbys podac przyklady typow watkow, ktore uwazasz, ze nalezy wywalac? Aby nie bylo nieporozumieni...

• Anonim

juz 11?? no to stary..tzn mlody..WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!:P

jesli chodzi o propozycje usuniecia 3/4 tematow to ja zglaszam sprzeciw..jezeli ludziom sprawiaja przyjemnosci takie a nie inne watki..to co sie stanie gdy pozostana one??:> jezeli masz az taki problem z watkami ze az taka ilosc bys usuna to juz szybciej polecalbym Ci zalozyc nowe wlasne grono..bo takimi selekcjami..ktore jedynie maja na celu Twoje widzimisie mozesz sprawic ze ludzie beda odchodzic niz przychodzic..:>

pozdrawiam;)
  • A.

Witam,
    Moderatorze, nie miej oporów kasować tematu, który kiedyś założyłam (Co was denerwuje, kiedy pływacie), gdyż z perspektywy czasu oceniam go jako tak samo beznadziejny jak "który styl najbardziej lubicie". Nikt tego nie czyta, bo kogo to obchodzi. Niby jakieś pytanie do dyskusji zadałam, jak uświadamiać ludzi, że nie pływa się środkiem toru, jak zmienić sytuację, itp., ale nikt o tym nie pisał, zresztą i tak nic się nie da zmienić.
    Także proponuję wywalać takie tematy i zostawiać tylko te merytoryczne.
    Pozdrawiam!!
  • 1
  • 2
| |

Fanów tego sportu zapraszam do grona:) Nikt mi nie zaprzeczy, ze pływanie jest najlepsze na wszyst...

Fotki

Miejsca grona (5)