Play Mobile [889]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Cloe

Proszę o kontakt wszystkich oszukanych przez firmę Play! Razem możemy coś z tym zrobić!

28 stycznia doładowałam tel kwotą 10zł niestety pieniądze nie znalazły się na koncie. Następnego dnia doładowałam znów kwotą 10zł tylko po to, aby dodzwonić się do Obsługi Klienta, powiodło się, jednak pan powiedział że moje zgłoszenie zostanie poddane analizie. 1 lutego, jako że nie dostałam odpowiedzi, zgłosiłam sprawę przez Play24, dostałam odpowiedź, że nie stwierdzono nieścisłości. Spreparowano zapis na moim koncie, że rzekomo te 10zł zostało zaksięgowane i zmyślam, co jest bzdurą! Dzień wcześniej tego zapisu jeszcze nie było, dopiero zostało "dopisane" po moim zgłoszeniu. Pomijam fakt, że pan, z którym rozmawiałam przez telefon zaglądał mi do całego billingu głupio komentując ile to ja dzwonię itd.

Powiecie, 10zł? o co tyle zamieszania? Ale jeśli oszukają tak na 10zł tysiące osób, kilkakrotnie, uzbiera się niezła suma. Pomijam już fakt, że dla niektórych i 10zł to dużo. Wiem, że jest nas więcej!

Jeszcze raz proszę o kontakt!
  • Anonim

myślisz że firma która ma 3 miliony klientów płacących regularnie za usługi, chce oszukać tysiąc osób na 10 zł ??
    Ja myślę że więcej wydają na nagrody/ prezenty/ rekompensaty dla swoich klientów..

więc jeśli uważasz że PLAY cię okradł zgłoś się do UOK, jeśli jesteś w stanie dowieść swojej racji to możesz dostać spore odszkodowanie, jeżeli nie to o.c.b. ??
  • ...

play jest coraz śmieszniejszy....
    mam abonament w promocji 3 miesiące wakacji od abonamentu i 6 miesięcy 50% abonamentu. Minęło pół roku więc się zadzwoniłem skąd normalny abonament, więc zadzwoniłem do nich dziś żeby się dowiedzieć i powiedzieli mi że obje zniżki się nakładają na siebie i tak naprawdę przez pierwsze 3 miesiące mam jednocześnie darmowy abonament i 50% abonamentu....
    kończy mi się umowa i rezygnuje z usług tej złodziejskiej firmy
  • Cloe

>Artur napisał
    >myślisz że firma która ma 3 miliony klientów płacących
    >regularnie za usługi, chce oszukać tysiąc osób na 10 zł
    >??

Nie. Myślę że chce oszukać więcej osób na 10zł. Gdyby oszukiwali na więcej, to by się szybko zrobiła afera, 10zł każdy sobie odpuści i sprawa ucicha. Nie znasz tej strategii?

>Ja myślę że więcej wydają na nagrody/ prezenty/
    >rekompensaty dla swoich klientów..

Haha!! Na co? Ty nawet nie wiesz, ile płacisz za te "nagrody" i "prezenty" rzekomo darmowe... :/

>więc jeśli uważasz że PLAY cię okradł zgłoś się do
    >UOK, jeśli jesteś w stanie dowieść swojej racji to
    >możesz dostać spore odszkodowanie,

Tak też zrobię. Proszę o kontakt innych oszukanych.

>jeżeli nie to o.c.b.??

?...
  • Anonim

ile PLAY wydaje na marketing wiem doskonale...
    ile rozdaje swoim klientom też wiem..

A tak na serio, moim zdaniem po prostu nie potrafisz udowodnić swojej racji..
    Masz nadzieje że zgłosi się 200 osób i zrobicie awanturę, powodzenia, wiem że trochę inaczej to działa..

Zgłaszając się do UOK każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie, więc jaka jest różnica ?

Polacy charakteryzują się tym że mruczą pod nosem i nic z tym nie robią..

aa; ) http://www.miejski.pl/slowo-OCB

A tak na serio jestem pracownikiem tej potwornej sieci Telefonii komórkowej, więc jeśli chcesz wiedzieć jak to wygląda ze strony PLAY napisz mi na privie twój nr tel w poniedziałek sprawdze twoje konto (doładowania).

Pozdrawiam
  • Cloe

>Artur napisał
    >ile PLAY wydaje na marketing wiem doskonale...
    >ile rozdaje swoim klientom też wiem..
    Klienci wiedzą lepiej.
    >
    >A tak na serio, moim zdaniem po prostu nie potrafisz
    >udowodnić swojej racji..
    Sorry, ale mam twarde dowody i BOK Play o tym wie :]

>(...)

>Polacy charakteryzują się tym że mruczą pod nosem i nic
    >z tym nie robią..
    >
    Dlatego proszę o kontakt innych oszukanych, bo CHCĘ COŚ Z TYM ZROBIĆ!!!
    >
    >
    >A tak na serio jestem pracownikiem tej potwornej sieci
    >Telefonii komórkowej, więc jeśli chcesz wiedzieć jak to
    >wygląda ze strony PLAY napisz mi na privie twój nr tel w
    >poniedziałek sprawdze twoje konto (doładowania).
    >
    >Pozdrawiam

Haha! No to już wszystko jasne... a co masz mówić/pisać skoro tam pracujesz?

Aha i sorry ale moje doładowania już były sprawdzane, po moim zgłoszeniu już zdążyli spreparować wpis, że doładowanie rzekomo doszło... Tylko że ja pieniędzy do tej pory nie otrzymałam. (mam screen sprzed mojego zgłoszenia, na którym tego wpisu nie ma, pojawiło się później, zresztą doładowania to pic na wodę- co z tego że cośtam sobie napiszecie, skoro JA NIE MAM PIENIĘDZY, które wydałam na doładowanie?)

PS. z tym linkiem to jakiś żart?
  • Anonim

nie to nie żart =)

spoko nie chcesz pomocy - to nie pozdrawiam; )
  • matig

>... napisał
    >play jest coraz śmieszniejszy....
    >mam abonament w promocji 3 miesiące wakacji od abonamentu i
    >6 miesięcy 50% abonamentu. Minęło pół roku więc się
    >zadzwoniłem skąd normalny abonament, więc zadzwoniłem do
    >nich dziś żeby się dowiedzieć i powiedzieli mi że obje
    >zniżki się nakładają na siebie i tak naprawdę przez
    >pierwsze 3 miesiące mam jednocześnie darmowy abonament i
    >50% abonamentu....
    >kończy mi się umowa i rezygnuje z usług tej
    >złodziejskiej firmy

akurat jesli chodzi o Twoj przypadek to normalne... 50% zniski przez 6 m-cy i wakacje od abonamentu dzialaly razem od poczatku umowy... tylko zapewne nie zostales o tym poinformowany przez osobe z ktora podpisywales umowe... powinien Cie poinformowac ze tak to sie skonczy :)
  • Micha$

Wielu ludzi ma taki problem że częsciej słyszy to co chce usłyszeć niż to co sprzedawca mówi naprawdę.
    Pamiętajcie że nie jesteście jedynymi klientami i ten sam sprzedawca mówił dokładnie to samo słowo w słowo 100 osobą przed wami i po was. Gdyby okłamywała wszystkich razem z Tobą stały by tłumy klientów którzy tego samego dnia otrzymali faktury :)

Swoją drogą, podpisywałeś coś czego nie przeczytałeś? W każdym momencie masz przecież dostępny regulamin promocji.
  • Anonim

Witam,
    Chyba trafiłem na odpowiedni wątek.

Mianowicie,

Kupiłem sobie poza abonamentem telefon Samsung Galaxy, który śmiga na Androidzie, a co za tym idzie, potrzebuje duuużo internetu. Mam abonament w Playu, taryfa One Play 65.

Wszystko cacy, ściągnąłem sobie program, który liczy mi ściągnięte i wysłane megabajty w wybranych jednostkach czasu. W dniu zakupu telefonu uruchomiłem ten program i działa do dziś. Naliczył mi dokładnie 101,54 MB pobranych i około 6MB odebranych.

I dochodzimy od sedna: Wykupiłem pakiet PlayOnline w telefonie, 100 MB za 5zł , wyłączyłem używanie internetu poza abonamentem (w module play24, zgodnie z zaleceniami), używałem, ściągałem, oglądałem internet z dużym umiarem (nie wchodziłem na yt.com, nie pobierałem .mp3 itd), licznik wskazywał około 100MB pobranych danych.

Przyszła faktura za miniony miesiąc. Uwaga: 167 zł !!!!! Nie mogę się nadziwić ZA CO te 167zł mi naliczyli... Dzwoniłem do BOK, odwiedizłem salon Play w okolicy, wszyscy rozkładają ręce. Jeśli zmieściłem się w tych 100MB w ciagu miesiąca, to skąd ten rachunek w wysokości prawie 170zł?

Dodam, iż zwykle mieszczę się w 70zł za miesiąc.

Sprawdzałem nawet na play24 za co naliczyli mi te opłaty... w statusie pakietu jest "WŁĄCZONY", a każde połączenie z netem naliczali mi osobno (czyli poza pakietem). CO JEST GRANE?

Miał już ktoś podobną sytuację? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź ze wskazówkami, co robić, by nie beknąć za coś, za co się nie powinno.

Jeśli nie mieliście takiej sytuacji, to chociaż doradźcie, co można zrobić w tej materii, by coś ugrać i nie być stratnym.

Pozdrawiam!
  • Anonim

napisałeś reklamacje ?

masz potwierdzenie włączenia pakietu ?
  • Anonim

jeszcze nic nie pisałem... a jak mam to zrobić i do kogo się z tym odwołać?

co do pakietu, to w internecie na play24 na moim profilu w ustawieniach pakietów było wyraźnie, że pakiet został włączony i będzie obowiązywał do końca bieżącego okresu rozliczeniowego..
  • Anonim

moje przypuszczenie: telefon laczyl sie przez nadajniki plusa, wtedy kazde 100 kb platne jest 12 gr. Pakiet dziala tylko w zasiegu wlasnej sieci Play, w internecie jest kod, ktory blokuje polaczenia inernetowe z poza nadajnikow play.
  • Anonim

przecież zaznaczyłem już w poprzednich postach, że wyłączyłem korzystanie z nadajników innych niż Play... i tak nadajnik Playa mam 200m od domu dosłownie.
  • Anonim

sorry, mój błąd, nie doczytałem
  • Anonim

Hmmm...
    dziwna sprawa,
    gdyby nie ten licznik danych powiedziałbym że Twój Galaxy łączył się z internetem kiedy chciał, lub wysyłał zapytania do bramki za które płaciłeś.
    Jedyna możliwość to konatkt z obsługą klienta,
    lub
    user playforyou1 lub play4you2 którzy są oficjalnymi pamaginierami z ramienia sieci Play. Działają na największych forach telekomowych - np. telepolis.pl , mojplay.pl. Zarejestruje się na jednym z for i prześlij im opis całej sprawy.

Pozdrawiam
  • Anonim

dzięki za cenne rady

do BOK dzwoniłęm, to twierdzą, że pakiet skończył mi się po 2 tygodniach, a potem ściągałem poza abonamentem. z tym, że po 2 tygodniach miałem pobrane jakieś 40 MB, wiec albo Play kręci z tym pakietem jakieś grubsze lody, albo nie wiem... nie wierzę że musiałem ściągnąć z marketu kilka tysięcy aplikacji ważących średnio po 400kb, żeby takie koszta ponieść... masakra..
  • Aneta Solarek

Takich oszustów jak w Play to nie spotkacie chyba nigdzie. Internet to szajs ostatni a jeszcze w dodatku sami dzwonią i proponują go przez 7 dni gratis na wypróbowanie to za miesiąc trzeba załacić 50zł za "użytkowanie". Porozmawiać tam z kimś kompetentnym graniczy z cudem.
    Przed zakupem internetu zastanówcie się dwa razy.Złodzieje i jeszcze raz złodzieje.
  • Ewa Płoska

Koniecznie chcę się skontaktować z osobami oszukanymi przez Play.Mój rachunek wynosi 999zł za jednodniowe użytkowanie internetu <zgodnie z sugestią konsultanta zamieniłam karty> .Obecnie jestem na etapie pisania do Zarządu.Jeżeli to nie pomoże będę sprawę nagłaśniać we wszystkich mediach .Po rozmowie z konsultantem sieci znalazłam się na pogotowiu
  • Ewa Płoska

.Zobacz mój wpis niżej .ewaploska8@wp.pl
  • 1
  • 2