Play Mobile [889]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

bardzo dobra wiadomość

PLAY uwalnia telefony WSZYSTKIE - akcja cicha ale fajna :)

więcej info :

http://www.blogplay.eu/2009/02/27/p...

moim zdaniem super; )
  • Anonim

Z tego co zrozumialem, to od 23.02br mozna isc do salonu i poprosic o zdjecie simlocka, nawet jezeli umowa jeszcze trwa, tak? i nie chodzi tu tylko o telefony kupione po 23.02 ale o wszystkie w Play, tak? :) Dziekuje za odp :)
  • Anonim

tak, dokładnie o to b..
  • Anonim

jakie dokumenty musze posiadać żeby zdjąc Sim Lock w salonie Play?
  • Anonim

moi drodzy

małe sprostowanie...

owszem play ściąga za darmo simlocka ale tylko z telefonu na który umowa już się skończyła. jeżeli podpisaliście umowę np.: 15 stycznia 2009 i zgłosicie się do play o zdjęcie blokady będziecie zmuszeni zapłacić 500zł za to by nie stracić gwarancji na zakupiony aparat.

WIADOMOŚĆ DLA PRZYSZŁYCH ABONENTÓW PLAY!
    jeśli chcecie zakupić u tego operatora telefon bez blokady simlock to od bodajże 9 lutego istnieje cennik telefonów na życzenie. modele telefonów zawarte w tym cenniku nie posiadają locka, są najnowszymi modelami komórek na rynku, ale jednocześnie pozostają bardzo drogie (nawet w najwyższych abonamentach przy umowach zawieranych na 3 lata!)

Pozdrawiam
  • Anonim

zakład że nie ??
    W każdym salonie ściąga się simloki za darmo, warunek to odpowiednie dokumenty..
  • Anonim

a czytałeś choć raz regulamin świadczenia usług oraz to co jest maczkiem napisane w cenniku???
  • Grzywa

No to w końcu jak jest? Bo wiecie, jakiś koleś na Allegro sprzedaje telefon (nowy, z Play) i dodał do opisu, że właśnie ściągnęli mu kodem simlocka w salonie :/ To był jakiś Samsung.
  • Anonim

>Grzywa napisał
    >No to w końcu jak jest? Bo wiecie, jakiś koleś na Allegro
    >sprzedaje telefon (nowy, z Play) i dodał do opisu, że
    >właśnie ściągnęli mu kodem simlocka w salonie :/ To
    >był jakiś Samsung.

to że sprzedaje samsunga kupionego w play bez simlocka jest możliwe. prawdopodobnie kupił go ze specjalnego cennika tzw.: cennika telefonów na życzenie, a w tym cenniku modele nie posiadają blokady.

Do Artur jestem =)
    Oto fragment punktu 2 standardowego cennika telefonów:

"Abonent może żądać usunięcia blokady SIM Lock w Punktach Sprzedaży P4 po upływie okresu zastrzeżonego."

Nie sądzę, a wręcz jestem pewien w 100% że Play nie ściąga simlocka za darmo z telefonów, które zostały zakupione, a na które nie skończył się okres zastrzeżony (nie nastąpił koniec umowy), bo taka polityka mija się z celem i byłaby dla nich całkowicie nieopłacalna.
  • Asia:)

ale ściąga :)
    to, że taki zapis był w regulaminie to nie znaczy, że nie może się to zmienić; )

tu między innymi jest o tym napisane...
    http://www.blogplay.eu/2009/02/27/p...

i na jakichś innych stronach również takie informacje widziałam.
  • Anonim

“W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informujemy, iż istnieje możliwość zdjęcia z telefonu blokady SIM Lock. W tym celu należy udać się do dowolnego Punktu Obsługi Klienta. Usługa ta jest płatna i jej koszt wynosi 500 zł. Warto przy tym zaznaczyć, iż po upływie 24 miesięcy od zakupu telefonu, usługa staje się bezpłatna. ”
  • Anonim

Słuchaj nie muszę Ci tu wszystkiego tłumaczyć bo nie mam na to ochoty.. Jako pracownik Zdejmuje Sim locki z telefonów i wiem że nie musi się kończyć żadna umowa...

Wpadnij do jakiegoś salonu z kartą gwarancyjną i umową to sam się przekonasz :P

A co do regulaminu to prawda 500 PLN za zdjęcie, tylko że do 23.02.2009 r. bo od tej daty zdejmujemy sim locki za darmo

I czy to do Ciebie dociera czy nie to mnie to ryba!
  • Anonim

Artur, a ile to trwa? Trzeba oddawać telefon, czy robicie to na m-cu?
  • Anonim

teoretycznie do 48 h

ale max co się czeka to 20 min
  • Anonim

Dzięki; )
  • Anonim

Zaniosłem do PlayZone w Złotych Tarasach, miałobyć 20 minut, w końcu minął już tydzień. I nikt się nie odezwał. A następnego dnia ich odwiedziłem ponownie i też jeszcze nie mieli kodu. Ehhh wkur**** jestem trochę na Obsługę Klienta w Play...
  • Anonim

Ja dziś zaniosłam, powiedzieli, że zadzwonią pewnie w poniedziałek, więc czekam.
  • Anonim

Dziś mi zdjęli :)
  • Marek

Też przeżyłem to z autopsji :) W czwartek przedłużałem umowę i wziąłem nowy tel. O zdjęcie sim-locka trzeba samemu się upomnieć. Wysłali "zapytanie do centrali" i miałem czekać max do soboty. Nie zdążyłem jeszcze wrócić na chatę, a już miałem tel z prośbą o powrót do salonu. Sim-lock zdjęty w niecałą godzinę. Po powrocie musiałem pokazać jedynie kartę gwarancyjną. Dopisali mi tam datę zdjęcia. To wszystko.
  • Marek

>UnzipMyBody napisał
    >Zaniosłem do PlayZone w Złotych Tarasach, miałobyć 20
    >minut, w końcu minął już tydzień. I nikt się nie
    >odezwał. A następnego dnia ich odwiedziłem ponownie i
    >też jeszcze nie mieli kodu. Ehhh wkur**** jestem trochę na
    >Obsługę Klienta w Play...

Złote tarasy omijaj, wisi nad nimi jakieś fatum. Przy wielu próbach nic nie udało mi się tam załatwić. Nawet uszkodzonego tel nie chcieli przyjąć i grozili jeszcze obowiązkiem pokrycia kosztów przesyłki :) W innych salonach nie miałem żadnych problemów. Po prostu spróbuj gdzie indziej :)
  • 1
  • 2
| |

Playmobile. Dawniej "P4". Grono pracowników, użytkowników i sympatyków nadchodzi4.com i "czwarte...

Fotki

Miejsca grona (0)