-
Anonim
wejdź sobie w temat "oszukani przez Play - łączcie się" i zapoznaj się z moim problemem -
sKrzeK
masz na Play24 informacje o stanie pakietu...
tak samo możesz sprawdzić stan pakietu z poziomu telefonu *107#
więc nie rozumiem jak to ma się do wspomnianych "kruczków" i "haczyków" w umowie, których nie zrozumie przeciętny użytkownik???
-
Anonim
ano, choćby takie kruczki, jak ten, że pakiet playonline w telefonie działa tylko w zasięgu sieci play. a jak wiadomo play korzysta z zasięgu swojego u plus gsm. tylko SKĄD mam qrva wiedzieć z jakeigo zasiegu korzystam w danym momencie????? nie jest tak prosto to sprawdzic
a *107# działa tylko dla klientów na kartę... -
sKrzeK
to w takim razie kod na abo jest *108# - zawsze mi się mylą.
w play24 możesz zablokować korzystanie z innego zasięgu niż play i do tego także wymyślono krótki kod, który możesz wklepać z telefonu - wszystko jak wół jest na play24 nawet nie trzeba do regulaminów zaglądać
gdy aktywujesz pakiet z obsługi konta masz informację:
"Pakiet Play Online w telefonie 100 MB do wykorzystania w zasięgu sieci Play.
Aby swobodnie korzystać z pakietu zablokuj transfer danych poza strefą taniego internetu poprzez wybranie i zatwierdzenie kodu *111*51*1#"
więc do kogo masz pretensje??? sorry ale z doświadczenia powiem Ci że u innych operatorów masz te "kruczki" jeszcze bardziej ukryte. -
-
Anonim
-
.
nie wim czy ktos juz to pisal,mam bardzo malo czasu zeby zajac sie szukaniem odp na moje pyt,wiec bede bardzo wdzieczna jezeli ktos odp;
1. jak wylaczyc ta idiotyczna muzyke na czekanie?
2.i o co chodzi z tym one play 65?
z gory dziekuje ! -
Anonim
one play65 to taryfa abonamentowa. wybierasz ją sobie przed podpisaniem umowy. ja mam właśnie oneplay65, co oznacza że co miesiąc mam do dyspozycji 65zł w ramach abonamentu; ) -
sKrzeK
i możesz ja zawsze zminić na wyzsza w tym wypadku LongPlay69 - placisz 4 zł wiecej i chyba maszsporo wiecej minut - nie wiaze sie to z przedłuzeniem umowy.
granie na czekanie mozesz wyłączyc z poziomu play24 -
Anonim
>Rodrigo napisał
>ano, choćby takie kruczki, jak ten, że pakiet playonline w
>telefonie działa tylko w zasięgu sieci play. a jak wiadomo
>play korzysta z zasięgu swojego u plus gsm. tylko SKĄD mam
>qrva wiedzieć z jakeigo zasiegu korzystam w danym
>momencie????? nie jest tak prosto to sprawdzic
>
Ustawienia sieci: ręcznie. Najprościej :) I na pewno jak wchodziła opcja Play Online w telefonie to podano kody, które blokują net poza zasięgiem nadajników Play. Pamiętam.
-
Anonim
-
WiewiooorczY Niepokoooj
orientuje sie ktoś jak poprawnie skonfigurować samsunga monte żeby działał WAP i GPS
sytuacja jest taka ze działa mi internet działaja MMS a WAPu ni kuta nie moge ogarnąć wyskakuje mi bład autoryzacji przy próbie włączenia przeglądarki a jezeli chodzi o GPS to nieprawidłowa konfiguracja GPRS brak zasiegu lub inny program korzystajacy z GPRS
dodam że konfiguracja reczna ani za pomoca sms nie pomaga :] ustawienia fabryczne też lipa wtedy wogole nie działa internet ani MMS -
Davey
mam pytanie:
przy podpisywaniu umowy potrzebne są 2 dokumenty.
czy jako drugi może być książeczka wojskowa albo rachunek za elektryczność (na stronie Play jest tylko możliwość wyboru rachunku za telefon)?
z góry dzięki za odp;)