PKP [385]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Stoje na śródmieściu a tam jakiś pantofelek do panny - Ty, te pociągi to jak metro chodzą, co 10 minut...

Qwa, taa, jasne, żeby tak było. Chodzą co 10 minut ale na różnych liniach a na wybranej co godzine i jeszcze mają czelność usuwać kolejne połączenia.

Dlaczego zlikwidowali większość pociągów z Sochaczewa do Warszawy po 21stej???

Niech ktoś wkońcu zreformuje ten syf!
  • Anonim

taa... ja sie zgadzam. a już jak jadę na szopin to konretna załamka bo albo te pociągi wcześnie rano gdzie do otwarcia butików mi półtorej godziny zostaje (chyba powinnam na dworcu warować :/) albo już mi kilka godzin ucieka a zakupowanie do całodzienne zajęcie zdecydowanie.
    i te beznadziejnie denne przesiadki bleeeh :/
  • Anonim

Dlatego zbieram na samochód :)

Bo na zmiany w PKP nie ma co liczyć. Stworzyli koleje Mazowieckie i napisali w jednej z gazet, że kupili nowe składy, ale prawda jest taka, że przemalowali stare i zamiast pomarańczowych to jeżdzą żółto-niebieskie :-)
  • Anonim

dlatego ja wyjeżdżam z kraju na wyspy gdzie wszystkie środki komunikacji miejskiej "chodzą co dziesięć minut" :]
  • PioTTr

>>>Dlaczego zlikwidowali większość pociągów z Sochaczewa do Warszawy po 21stej??? <<<

Bo nikt nimi nie jeżdził - czytaj - nikt nie kupował biletów a swoją drogą konduktor bał się chodzić po składzie, żeby nie dostać wp...dol. Poważnie.

ZTCW nowo zamówione pociągi mają być przegubowe, tzn bez ścianek działowych, co moim zdaniem znacznie poprawi w nich bezpieczeństwo. Pozatym mają mieć monitoring. Kiedy jednak będą nie wiadomo, bo przetarg został oprotestowany...
  • Tomasz

Przeważnie większość pociagów była nieopłacalna. najlepiej jeździć WKD, moim zdaniem bezpieczeństwo duże. O wiele większe niż na PKP.
  • PioTTr

Bezpieczeństwo na WKD wzrosło o 90% od czasu zamontowania kamer i współpracy z agencją ochrony, która wywleka awanturujących się klientów z kolejki na następnej stacji.
  • Anonim

ja nie lubie wkd. moze i jest bezpieczniejsze i czysciejsze, ale za to bilet jest drozszy, kolejak wolniej jedzie, glupio wyglada, a i bilet jest relatywnie drozszy
  • Tomasz

Moim zdaniem WKD nie jest bardzo droższe od PKP. Za pkp z Pruszkowa do wawy śródmieście płace 2,90, a za Wkd 3zł. Różnica 10 groszy. A po drugie Wkd jest bardziej punktualniejsze.
  • Anonim

tak, ale juz np. do milanowka albo do grodziska ta roznica jest spora. WKD cos z 5zl a PKP 3,90, o ile dobrze pamietam. pewnie, ze 1,10zl to nie jest fortuna :) ale na procenty to to to jest duza roznica
  • Anonim

ja z przymusu wole pkp. chociaz wkur*** mnie jak musze czekac godzine na pociag bo poprzedni wlasnie odjechal a niby po co dawac wiecej pociagow na linii w-wa zachodnia - sochaczew (łowicz). tak smao po co dawac czesciej niz ok godziny pociagi w soboty juz nie mowiac o niedzieli kiedy mozna czekac i korzenie zapuscic na peronie zanim sie do czegos wsiadzie.
    pociag co 10 minut - moje marzenie
  • PioTTr

Kate: Twoje marzenie spełni się połowicznie już w grudniu (będą co 20 minut a nie co 10)!
  • Anonim

WOW no to podziwiam bo jak na razie to tylko an naerwy dzialaja (dzis siedzialam 25 minut na peronie). to jesczez powiedz ze kazdy bedzie sie zatrzymywal w Płochocinie to Cie ozloce :]
  • Anonim

A ja jechałem ostatnio nieco "odważniej" zmodernizowanym EN57. Okna supernówki na miarę pociągu Ex, drzwi z przyciskami elektronicznymi do otwierania, ścianki działowe zamienione na szyby i w pełni oszklone dzwi pomiędzy przedziałami. Przed zamknięciem drzwi dali teraz sygnał łudząco podobny do przychodzącej wiadomości SMS. Wszyscy ludzie łapali się za komórki. Bueheheh. Warszawa-Mińsk Maz. oczywiście.
  • Anonim

tez kiedys mialam przyejmnosc takim czyms jechac (lowicz glowny-warszawa). eleganckie glosniki, pan maszynista oglaszal nawet ze z powodu strajku pociag nie dojedzie do zachodu i od polowy drogi wlochy-zachodni szlam na pieszo razem z innymi ludzmi z pociagu :] ale mowi sie truno - to jets pociag nie dla zwyklych smiertelnikow i teraz zrobili do niego doplate...jezdze 9 minut wczesniej....
  • Anonim

"...dlatego ja wyjeżdżam z kraju na wyspy gdzie wszystkie środki komunikacji miejskiej "chodzą co dziesięć minut" :] "

a gdzie na wsypach wszytkie srodki komunikacji jezdza co 10 minut????????????bo kuzwa nie wiem
    owszem niemcy tak, szwajcaria tak, ale wyspy?
  • PioTTr

To może na Wyspach Bergamutach jest; -)
  • Anonim

o tak, tam moze i faktycznie buha.
  • Miszael

Sensacja: Pociągi KM w dniu 1. listopada jeżdżą wg rozkładu dni roboczych!!
  • Anonim

Sensacja? Tak jest wpisane w rozkładzie od grudnia zeszłego roku przy wszystkich kursujacych tylko w dni robocze - "kursuje w (D) i 1 XI".
  • 1
  • 2
| |

Grono o kolei, a zwłaszcza o PKP. Prosimy o wypowiadanie się z sensem. Osoby nie potrafiące z...

Fotki

Miejsca grona (0)