Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

No wlasnie na 6tym semestrze zaczales, poniewaz liczba zajec na uczelni jest znacznie mniejsza.
    Mi chodzilo o nizsze semestry na których jest naprawde sporo zajec i nauki.
  • frytol

Ja zaczalem na drugim, i jezeli masz elastycznego pracodawce, ktory nie kaze Ci siedziec w robocie 8-16 bez mozliwosci wyskoczenia na zajecia to praca na dziennych jest jak najbardziej realna.

Oczywiscie trzeba miec bardzo duzo samozaparcia, zrezygnowac z chodzenia na wyklady i robic duzo na wlasna reke, ale sie da.
  • Anonim

hehe @frytol, a powiedz mi to sa tacy co w ogole chodza na wyklady??;-)Wiadomo z kazdym sie mozna dogadac to nie podstawowka, tylko trzeba chciec.
  • Adam

Jestem na zaocznych i nie zamieniłbym ich na dzienne. Materiał ten sam, troche trzeba sie przyłozyć, bo wiadomo : Praca + studia, ale da sie wyrobić.
    Wiec naprawde polecam. Aktualnie jestem na 2 semetrze i już pracuje jako programista :)
  • Michał

>Adam napisał
    >Jestem na zaocznych i nie zamieniłbym ich na dzienne.
    >Materiał ten sam, troche trzeba sie
    >przyłozyć, bo wiadomo : Praca + studia, ale da sie
    >wyrobić.
    >Wiec naprawde polecam. Aktualnie jestem na 2 semetrze i
    >już pracuje jako programista :)

powiedz cos wiecej o tej pracy, co musiales umiec i ile da sie zarobic, ja zaczynam sie rozgladac za czyms nowym bo na razie to od 8 mies. pracuje w sklepie komputerowym :/
  • Anonim

>powiedz cos wiecej o tej pracy, co musiales umiec i ile da
    >sie zarobic, ja zaczynam sie rozgladac za czyms nowym bo na
    >razie to od 8 mies. pracuje w sklepie komputerowym :/

LOL, HAHA pękłem skoro pracuje jako programista to pewnie umiał ugniatać pierogi lub lepić garnki z gliny zarobisz tyle ile są warte Twoje umiejętności (no przesadam dużo mniej bo jesteś tylko studentem)
  • Adam

Ugniatać pierogi też :)) LOL
  • Anonim

Wszystko zależy od tego jakiej pracy szukasz. Jeśli jako programista lub coś ambitnego to pewnie nie będzie łatwo wyrobić czasowo. Jeśli coś lżejszego typu administracja serwerami, pisanie skrypcików w bashu, siedzenie na ircu i robienie apt-get update w systemie to można już od 1 semestru próbować; ]
  • Michał

>JAKUB napisał
    >>powiedz cos wiecej o tej pracy, co musiales umiec i ile da
    >>sie zarobic, ja zaczynam sie rozgladac za czyms nowym bo
    >na
    >>razie to od 8 mies. pracuje w sklepie komputerowym :/
    >
    >LOL, HAHA pękłem skoro pracuje jako programista to
    >pewnie umiał ugniatać pierogi lub lepić
    >garnki z gliny zarobisz tyle ile są warte Twoje
    >umiejętności (no przesadam dużo mniej bo
    >jesteś tylko studentem)

-_-
    nie pytam sie o pierogi, bo to przeciez oczywiste ze trzeba umiec! na jakim poziomie byles jak pierwsza prace z java dostales, albo ktokolwiek tutaj jesli pracuje jako programista to jakie mial umiejetnosci jak zaczynal...? np. ze wystarczy na poczatek material z pierwszego/drugiego semestru itp.
  • Adam

Spokojnie wystarrczy materiał z drugiego semestru -czyli całość Javy:) do tego wiedza na temat baz danych (Sql i i Jdbc), chęć nauki w pracy, no i na początek powinno wystarczyć :) Przynajmniej w moim przypadku też było.

Chociaż testem z Javy na rozmowie kwalifikacyjnej to mnie zaskoczyli :)
    Ale jak mówie większkość pytań - 1 + 2 semestr z PJWSTK
  • Anonim

Od II roku inż. pracowałem jako programista (nie dżawaja, lecz x++). Co się tyczy samej jawy - 2 semestr może nie wystarczyć (kończy się to bodajże po WPR), więc nawet specjalnie JSP nie lizniesz. MPR i podstawy J2EE bardzo się przydają, a potem już tylko doświadczenie ...
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)