PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • <---- Pani Mgr inż. :D

Spóźniłem się z zapłatą miesięczną z 20 parę dni i mi konto zablokowali do edu.
    A ja musiałem chodzić, dzwonić, prosić, dopytywać się, kiedy łaskawie dostane od nich dokumenty.
    I to jest nieporozumienie, ja jako student nie mam żadnej formy skutecznego nacisku na dziekanat i wymuszenia w rozsądnym terminie otrzymania tego co mi się należy. Wkurzyłem się, bo nie powiadomiono mnie że tak to się skończy.

Czy postawienie sprawy "ostro" w dziekanacie przynosi jakieś rezultaty czy raczej przysparza kłopotów. Jest sens wykłócania się z tymi babkami?

• Taz

Ten dziekanat i księgowość nadają się do d.... Kiedyś czekałem na fakturę przeszło miesiąc. Pisałem maile, dzwoniłem, nawet osobiście byłem. Nic nie przynosiło skutku do póki ostrej zjebki przez telefon i zagrożenia, że dalej płacić nie mam zamiaru (do czasu otrzymania FV). Przecież oni są dla nas, a nie my dla nich. Jakby nie było to MY ich utrzymujemy.
    Wniosek z mojego doświadczenia: Chamstwo traktuj chamstwem (jak inaczej się nie da).
    Płacę - RZĄDAM !!!
  • JabLuszko

Ale jakie dokumenty Ty miałeś od nich dostać?
    Nie bardzo rozumiem.

Jeśli pieniądze dostajesz dopiero w późniejszym terminie niż piąty każdego miesiąca, można napisać podanie do pani Drabik, aby przesunąć Twoje płatności na np. dwudziestego. Tylko potem trzeba w Kwesturze o tym 'przypomnieć', bo panią czasami się zapomina.

Polityka blokowania kont jest wprowadzona od dość dawna, niby podstawy do tego mają (zobowiązałeś się do płacenia za miesiąc z góry - do piątego każdego miesiąca), ale czasem przeginają:)
    Gonią o 10 czy 20 złotych, jakby nie mogli poczekać z tym do następnej wpłaty.
  • Mariusz

informacje o blokadzie konta dostales na maila, wiec nie miej pretensji ze nie zostales o tym poinformowany.

z reguly klocenie sie gowno daje, lepiej byc milym w ten sposob mozna duzo wiecej zalatawic.
  • Gierappa2

dokładnie. będąc niemiłym dużo nie zyskasz a możesz stracić tym bardziej że z tymi paniami naprawdę da się dogadać a poza tym w większości przypadków są niczemu nie winne. np sprawy finansowe to nie one tylko panie z księgowości. dziekanat jest tylko pośrednikiem..

A Ty sprawdzałeś mojego maila że jesteś taki pewien? Bo jakoś nie przypominam sobie żebym otrzymał taką informację, przecież nie wkurzyłbym się gdybym wiedział wcześniej.

>JabLuszko napisał
    >Ale jakie dokumenty Ty miałeś od nich dostać?
    >Nie bardzo rozumiem.

Index, legitymację i umowę, na PW dostałem ładnie w terminie, nikogo nie trzeba było poganiać ani dopytywać. Może nie potrzebnie stamtąd uciekłem; ).

• Mariusz

>greg is back napisał
    >A Ty sprawdzałeś mojego maila że jesteś taki pewien? Bo
    >jakoś nie przypominam sobie żebym otrzymał taką
    >informację, przecież nie wkurzyłbym się gdybym wiedział
    >wcześniej.
    >
    >

a po co?
    ja dostalem takiego ladnego maila 18.11 i pare dni pozniej juz nie moglem sie zalogowac.
  • Taz

>Gierappa2 napisał
    >będąc niemiłym dużo nie zyskasz a możesz stracić

Kwestia cierpliwości. W końcu jak długo można być miłym dla kogoś o przeciwnym nastawieniu?

• Anonim

konta blokujemy jesli ktos ma juz na prawde duze zaleglosci. 500PLN to byla tym razem chyba dolna granica...
  • Mariusz

o matko... mamy admina 31337 :(

ja mialem chyba cos kolo 1400pln :D
    kto mial wiecej? :)
  • Lucas

1755 :]
  • JabLuszko

>Mariusz napisał
    >o matko... mamy admina 31337 :(
    >
    >ja mialem chyba cos kolo 1400pln :D
    >kto mial wiecej? :)

Na upartego ja nie miałem zapłaconych za dwa miesiące... 2 * 1080 = 2160 pln.
    Kto miał więcej? ^^
  • Architekt

ode mnie kumpel, oprócz wpisowego nie ma wcale :D
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)