-
Anielica
A czytasz to co podpisujesz? "Czesne nie obejmuje kosztów ubezpieczeń", 5 pkt kontraktu. -
Anonim
-
Anielica
Polecam wyrobienie sobie karty euro<26, masz ubezpieczenie plus zniżki w wielu miejscach, opłata zależna od rodzaju ubezpieczenia :
http://euro26.pl/pl/karty/euro_26_s... -
-
Anonim
Hmm, no opcja fajna. ALe jak pracuję, to mi odprowadzają już jakiś czas pełną składkę, i mam spokój :/ -
Szymon
Dzieki bardzo za przypomnienie o tej karcie. Dawno juz chcialem zamowic ale jak przychodziłem do domu to ciągle zapominałem.
Widzę, że obecnie karty dla studentów są w tej samej cenie co dla wszystkich innych. -
+Tomek+
Witam!!!
Jestem studentem drugiego roku elektroniki i telekomunikacji na WAT... Zastanawiam sie czy od przyszlego roku nie ruszyc tutaj na informatyce... Czy ktoś się możę orientuję jakie sa mozliwosci przepisywania przedmiotów np. Matematyki?? -
Szymon
^ Na Waszym wydziale macie takie ilości matmy, że spokojnie Ci większość poprzepisują. Przynajmniej analizy i algebra powinny być z głowy. Wystarczy żebyś miał zaliczone tyle samo lub więcej godzin podobnego materiału. -
+Tomek+
Mhm, w takim razie super, bez ponownej nauki matmy te studia mogą być naprawdę bardzo przyjemne... Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak wygląda ogólnie atmosfera na uczelni i jak wygląda stosunek przekazywanej wiedzy do praktyczności i tego czy będziemy póżniej tą wiedzę wykorzystywać w życiu?? -
Marcin .....
Witam
Chciałbym dowiedzieć się na jakim poziomie jest matma na zaocznych na informatyce? Jaki jest klimat uczelni?
-
Wojtek
-
Marcin .....
>Wojtek napisał
>Na zaocznych? Jak wiesz co to liczydło to dasz radę :D
Tak, chodzi mi o zaoczne -
Tomek
>+Tomek+ napisał
>Mhm, w takim razie super, bez ponownej nauki matmy te studia
>mogą być naprawdę bardzo przyjemne... Chciałbym się
>jeszcze dowiedzieć jak wygląda ogólnie atmosfera na
>uczelni i jak wygląda stosunek przekazywanej wiedzy do
>praktyczności i tego czy będziemy póżniej tą wiedzę
>wykorzystywać w życiu??
Jeśli wcześniej nie programowałeś to otrzymasz tutaj solidne podstawy. Jeśli już coś wiesz to raczej się rozczarujesz...
>tego czy będziemy póżniej tą wiedzę
>wykorzystywać w życiu??
Bodajże 1% z tego co się nauczysz
-
Allen-kun
Ogólnie nauczysz się podstaw na tej uczelni. Poziom jak na większości lepszych uczelni w wawie. Jestem po drugim roku i np. moja wiedza z JAVY to poziom SCJP (patrz: certyfikaty sun'a), bazę danych zrobię, parę zapytań SQL też znam, coś tam o sieci wiem, C++ też coś tam skrobie. W większości wygląda to tak, że dają Ci jakiś materiał i każą Ci się go nauczyć. Trzeba się samemu douczać, ale niby na tym studiowanie polega :). Na zaocznych w szczególności...
Co do podejścia do studentów to w większości dość przyjazne. Większość ćwiczeniowców spokojnie odpisuje na maile, niektórzy dość wyczerpująco (np. Smyk :) ). No i w dziekanacie jest dość przyjaźnie.
Jedyny minus to 800 zł za warunek, który relatywnie łatwo złapać. Ktoś kiedyś pisał, że przejść te studia prosto, ale żeby warunków nie złapać to już ciężej :).
Reasumując opłaca się jeśli chcesz mieć solidne podstawy z różnych dziedzin informatyki no i wyższe wykształcenie. Jak kolega wyżej wspomniał jeśli już jesteś informatykiem i w czymś się specjalizujesz ...to nie licz na wiele. Od tego masz podyplomówki i oczywiście wujka google :).
A co do poziomu na zaocznej informatyce, wcale tak łatwo nie jest. Mam znajomych którzy już pracują jako informatycy i nie mogli sobie poradzić z analizą, dyskretną i innymi takimi. Większość takich osób odleciała po roku (zostało tak mniej więcej połowa rocznika) Więc się zastanów, czy uda Ci się ogarnąć matę.
Ale ogólnie jakbym musiał jeszcze raz wybierać to i tak bym tu przyszedł, świetna uczelnia :). -