-
shysh
na rozmowie juz wiesz... chyba ze dostaniesz opcje przyjdz na poprawke bo cos takiego czasem sie zdarza ... generalnie zal mowic ale ciezko jest sie nie dostac; p -
Haushinka
-
Anonim
No siemanko. Co to są te mady całe o których wypisujecie miliardy postów?? Jak to jest z tą Matmą trudne nie trudne?? Ale niech na to pytanie odpowie mi ktoś kto nie zdał rozszerzonej matmy na maturce... A i powiedzcie mi jak to jest z integracją studencką...?? Imprezki trzea nakręcać czy ludzie są chętni sie pobawić?? No i moje najważniejsze pytanie... Da sie coś zrobić na tych studiach w strone akustyki bądź techniki dźwięku?? Pozdrawiam i czekam na info
Ps. Zapomniałem dopowiedzieć kierunek informatyka.... -
-
Wojtek
O cholera, kolejny przypadkowy informatyk/DeJot. Witamy/"Siemantero" czy jak tam
MADy do ogarnięcia, mój były współlokator miał amnestię z matmy, a zaliczył; )
Jakieś tam imprezki uczelniane się zdarzają, co widać po postach :) W grupach to już we własnym zakresie raczej, zależy na jaki "squad" trafisz.
Z dźwiękiem raczej mało co (to nie polibuda), ale zdarzają się różne akcje dążące w tym kierunku, uczelnia ma własne mini-studio nagraniowe i od niedawna paru "umuzycznionych" studentów nagrywa krótkie wstawki na cele projektu studenckiego - filmu (dobrze streściłem? jeśli nie to niech ktoś biorący w tym udział dopowie; ) ). Jednak nie wiem co ma DeJot do wiatraka; )
(wiem wiem, wredny ze mnie typ) -
Anonim
To że jestem Dj-em Nie znaczy że nie zajmuje sie komputerami... Interesuje sie wszystkim po trochu więc podejrzewam że mam takie same szanse jak inni na PJWSTK. Co prawda mam małe zaległości w programowaniu ale damy rade.. że tak powiem szybko sie ucze a dj-ka to sposób na zarabianie... Dlaczego?? Bo mało sie narobie dużo zarobie :P Więc nie rozumiem twojego podejścia do tego że dj i informatyk z przypadku...??
-
Wojtek
Spoko, pewno że DJ może być zarazem informatykiem, ja tego nie kwestionuję :D
Sorka za te głupie docinki, miałem średniawy dzień dzisiaj. Po prostu średnio lubię całą DJ'kę i większość DJ'ów :) A tzw. "przypadkowców" tym bardziej, no ale nic na to nie poradzę, że wszyscy chcą "zajmować się komputerami" :)
Każdy jest kowalem swojego losu wszak (ah jak to mądrze zabrzmiało, prawie jakbym sam mądry był :D) -
Anonim
No widzisz rozumiem ten problem; D Ale jak ja to mówie różni ludzie różne zainteresowania. W każdym bądź razie podoba mi sie to "mini-studio" A no i teraz mi sie przypomniało pytanie... Macie tu jakieś koła zainteresowań?? Pozalekcyjne dodatkowe wykłady czy jak to sie tam nazywa?? -
Wojtek
Hmm... z tych bardziej znanych to chyba Grupa .NET czy ultra-tajemnicze kółko fotograficzne :) Aha no i wydział Kultury Japonii ma swoje Koło Gier Japońskich. Wyżej wspomniane nowo-powstałe "koło" muzyczne :) Możliwe że o czymś zapomniałem; )
A czego szukasz? -
Wojtek
A co do studia to nie licz, że będziesz sobie miał do niego ot tak dostęp; ) Po szczegóły pytaj ludzi co poszli na specki multimedialne; ) -
Anonim
A może wiesz jaki mają tam sprżęt bo jak mają jednego majka pojemnościowego jakiś mixer behringera i jakąś maye 44 czy karte muzyczną pod firewire czy coś to to nie jest jakieś tam studio... Komory wyciszone czy nie bardzo xD No to koło muzyczne mi sie podoba byle nie granie na jakiś fletach obojach czy innych takich rzeczach... A o dostęp do studia sie jakoś tam postaram... A jeśli chodzi o takie projekty jak filmy i jeszcze inne rzeczy to tylko sztuka nowych mediów czy każdy może sie przyłączyć do projektu... A i jak jest z rozplanowaniem czasu tutaj :D Dziękówa z góry za odpowiedzi.... -
Wojtek
Nie wiem co tam mają za sprzęt, chyba w jakimś stopniu jest pomieszczenie wyciszone, ale raczej nie "komora" :)
No w kole to wiem że skład to raczej gitarka, klawisze, perkusja, te klimaty. Zresztą, tą tematykę na bieżąco omawia się na forum szkolnym, wpadnij i popytaj też tam.
No filmy to to jest głównie robota SNM'u, ale nie wiem czy każdy mógłby się do takiego projektu dołączyć. Zależy od ludzi raczej.
O jakie rozplanowanie czasu Ci chodzi ? -
Anonim
jak chcesz sie zajmować muzyką to daruj sobie tą uczelnie i idź na inżynierią dźwięku... -
Wojtek
Też prawda :) Sam kiedyś o tym myślałem, ale pasja informatyczna zbyt mocna; ) -
-
Anonim
Jest mały problem... Nie umiem grać na instrumencie już brałem pod uwage taką opcje... ale skoro nie potrafie jednego wybrałem Informatyke i to już jest podjęta decyzja tylko patrze co dało by sie zrobić jeszcze w kierunku muzyki.... Jak ta szkołą nie da mi jakichś możliwości znajde sobie miejsce które mi da... Informatyka to ma być mój zawód natomiast muzyka hobby :D Więc napewno nie daruje sobie taj uczelni... -
Anonim
>GieeLACeHa napisał
>Jest mały problem... Nie umiem grać na instrumencie już
>brałem pod uwage taką opcje... ale skoro nie potrafie
>jednego wybrałem Informatyke i to już jest podjęta
>decyzja tylko patrze co dało by sie zrobić jeszcze w
>kierunku muzyki.... Jak ta szkołą nie da mi jakichś
>możliwości znajde sobie miejsce które mi da...
>Informatyka to ma być mój zawód natomiast muzyka hobby :D
>Więc napewno nie daruje sobie taj uczelni...
widzę, że dokładnie tak jak u mnie :) -
Patryk
cześć, a jak oceniacie studia zaoczne na kierunku informatyka?:) od razu dodam, że jestem pracowity (tzn zdolny do poświęcenia duuużo czasu na naukę poza uczelnią) :p mam już dobrą pracę nagraną, nie chciałbym z niej rezygnować (będę miał dużo czasu na naukę w tygodniu - praca wyjazdowa, gdzie będzie mało do robienia a dużo wolnego czasu w hotelu np. ) -
Anonim
rzecz się ma tak, że wszystko zależy od Twojego podejścia. Materiału trochę jest i wszystko zależy co z nim zrobisz. Jeśli tak jak piszesz, będziesz miał czas i chęci to generalnie to są najważniejsze elementy sukcesu. Wtedy możesz się nauczyć i umieć, a programowanie to trzeba przegryźć i wyćwiczyć, dokładnie jak z grą na instrumencie (można się nauczyć samych akordów, ale jak się nie ćwiczy to się człowiek cofa). Dlatego wiele przedmiotów można po prostu zaliczyć, ale można też się ich nauczyć z korzyścią dla siebie, jeszcze raz podkreślam wszystko zależy od podejścia.
A studia zaoczne to też z innej strony plus, zdobywasz jednocześnie wykształcenie i doświadczenie. -
Anonim
Nie nie ja jestem za dziennymi... A co do ćwiczeń itd to jak każdemu nie będzie mi sie chciało pewnie ale może uda sie zmobilizować... A jakie główne języki programowania są w tej szkole?? hmm...?? -
Patryk
ja o tyle dobrze mam, że w moim LO byłem w klasie informatycznej gdzie mieliśmy półtora roku algorytmy i podstawy programowania w C++, tak więc trochę wiem co i jak. A dużo jest okrojony program zaoczny w porównaniu do dziennego? W ogóle to słyszałem, że można robić dużo dodatkowych kursów i potem mieć certyfikaty, że ta uczelnia stwarza warunki do rozwoju (o ile się samemu chce rozwijać).
ja od dziś jestem przyjęty :p -
Wojtek
>GieeLACeHa napisał
>A co do ćwiczeń itd to jak każdemu nie będzie mi sie chciało pewnie
>ale może uda sie zmobilizować...
No tak, skąd ta pewność że każdemu? Eh przypadkowcy...
>A jakie główne języki programowania są w tej szkole?? hmm...??
Z obowiązkowych głównie klepanie Javy i szczypta C++
Że tak spytam GieeLACeHa, po co chcesz studiować informatykę? Tak z ciekawości.
A tak trochę offtopując co do inżynierii dźwięku jeszcze, nie zapominajmy że jest to też na polibudach, a tam raczej kwitów z akademii muzycznych nie sprawdzają? :) Wiadomo o co chodzi, nie ma co instrumentami się tłumaczyć; )