-
Anonim
cholernie się boję tego kolokwium... niby na ćwiczeniach nie było nic trudnego, ale to co było na ćwiczeniach, a to co jest w podręczniku polecanym przez wykładowcę to jak różnica między niebem a ziemią...
widziałem dwa przykładowe kolokwia, te co były w folderze wykładowcy i to nie jest jakieś trudne... czy to rzeczywiście przykładowe kolokwia? czy na kolokwium dostaniemy po głowie jakimiś przykładami z kosmosu? -
Anonim
Kolokwia to zaliczenia z ćwiczeń, więc z zasady nie powinny wykraczać poza to, co na nich robiliście. Tutaj gruntem jest znajomość podstaw.
Po kolei musisz wiedzieć, jak dodawać, mnożyć macieże, przeprowadzać transpozycję, rozwiązywać równania macieżowe z niewiadomą, potrafić przedstawić liczbę zespoloną w postaci trygonometrycznej, nanieść wynik jednego lub kilku nierówności/równości na układ, potrafić liczbę zespolona podnieść do dowolnej potęgi, rozwiązać np. z^2 - 4z + 13 = 0. Może będziesz mieć coś z wielomianów i postaci wykładniczej, ale prawie na pewno nie będą to żadne 'przykłady z kosmosu'. Jak już napisałem - podstawy. Tak wyglądało to przynajmniej na kolokwium z p. Zabierskim. -
Anonim
no to dobrze. ale za to rozumiem że egzamin będzie bardziej wymagający? -
-
Karolek
-
Grzesiek Ra
chyba dopiero się okaże; ) w ten weekend będą wyniki (mam nadzieję), a tak to nie aż takie trudne to było; )