PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

cholernie się boję tego kolokwium... niby na ćwiczeniach nie było nic trudnego, ale to co było na ćwiczeniach, a to co jest w podręczniku polecanym przez wykładowcę to jak różnica między niebem a ziemią...

widziałem dwa przykładowe kolokwia, te co były w folderze wykładowcy i to nie jest jakieś trudne... czy to rzeczywiście przykładowe kolokwia? czy na kolokwium dostaniemy po głowie jakimiś przykładami z kosmosu?
  • Anonim

Kolokwia to zaliczenia z ćwiczeń, więc z zasady nie powinny wykraczać poza to, co na nich robiliście. Tutaj gruntem jest znajomość podstaw.

Po kolei musisz wiedzieć, jak dodawać, mnożyć macieże, przeprowadzać transpozycję, rozwiązywać równania macieżowe z niewiadomą, potrafić przedstawić liczbę zespoloną w postaci trygonometrycznej, nanieść wynik jednego lub kilku nierówności/równości na układ, potrafić liczbę zespolona podnieść do dowolnej potęgi, rozwiązać np. z^2 - 4z + 13 = 0. Może będziesz mieć coś z wielomianów i postaci wykładniczej, ale prawie na pewno nie będą to żadne 'przykłady z kosmosu'. Jak już napisałem - podstawy. Tak wyglądało to przynajmniej na kolokwium z p. Zabierskim.
  • Anonim

no to dobrze. ale za to rozumiem że egzamin będzie bardziej wymagający?
  • Karolek

No i jak poszlo kolokwium? :)
  • Grzesiek Ra

chyba dopiero się okaże; ) w ten weekend będą wyniki (mam nadzieję), a tak to nie aż takie trudne to było; )
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)