PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kaspi

Witam

Jestem w trakcie tworzenia raportu dla uczelni co należy zmienić na uczelni w sprawie komfortu studiowania. Mam prośbę o wypisywanie propozycji zmian.

Propozycje proszę składać według schematu:

1. Krótki opis propozycji
    2. Proponowane rozwiązanie
    3. Uwagi i inne sugestie.

Proszę o zamieszczanie propozycji sensownych i rozważnych.

Zastrzegam sobie możliwość moderowana wątku.
  • Taz

To może ja zacznę. Co masz na myśli pisząc komfort, ponieważ to temat rzeka ...
    Poniżej krótkie przykłady jak ja rozumiem pojęcie komfortu na uczelni, będąc studentem 1-go roku na zaocznych.
    1. Montaż windy dla niepełnosprawnych w budynku C. Jest w moim ciągu dwóch niepełnosprawnych kolegów w tym jeden na wózku inwalidzkim. Zajęcia w auli A2 i innych salach w tym budynku są dla tego drugiego niemal niedostępne w momencie gdy nie ma przy nim w danej chwili przynajmniej 3-4 osób do pomocy.
    2. Materiał z wykładów powinien być rozwijany na ćwiczeniach (wg mnie). Niestety nie w przypadku przedmiotu SOP, gdzie wykład jest z hardware, a ćwiczenia z zupełnie czego innego, a mianowicie z Linuxa o którym słowa nie ma na wykładach. Proponuję porozumienie wykładowcy z prowadzącymi ćwiczenia odnośnie programu i zakresu nauczania.
    3. Kontakt mailowy z niektórymi nauczycielami za pomocą maili jest niemożliwy. Przynajmniej w moim przypadku nie odpisują :/

Ot, na razie wszystko. Resztę uaktualnię w trakcie studiowania :)
    Pzdr.
  • Architekt

4) przesunąć pracę wewnętrzą dziekanatu na czas kiedy trwają zajęcia np od 13.00 do 14.30 ... żeby po 14.30 nie trzeba bylo czekac do 15.30.
  • Mariusz

5) kazdy nauczyciel powinien uzupelnic siebie na wiki (co prowadzi, jaki jest do niego kontakt i kiedy ma konsultacje)
  • H4X

Rzecz przyziemna: więcej miejsc siedzących na uczelni :) Czasami na okienku nie ma gdzie usiąść
  • Anonim

...No i dla zmotoryzowanych studentów, niech coś się ruszy z tymi miejscami postojowymi, wkońcu nie jesteśmy najbiedniejszą uczelnia w Warszawie, teraz budują parkingi podziemne...
  • Arturo

Dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie tak jak w wypadku profesorów ankiety oceniającej, ale dla kadry pracującej w dziekanacie! 3 rok studiuje i bardzo często spotykam się można by powiedzieć, że prawie zawsze z niemiłym nastawieniem!! Już jak widzę niektóre Panie to mogę sie spodziewać, że załatwienie czegoś graniczy z cudem!! Może sie mylę, ale Panie są "dla nas", pomijając, iż płacimy niemałe kwoty, ale kultura i szacunek powinien być!!Dobrze byłoby, gdyby coś zmieniło się w tej kwestii!!
  • BorysR

6) Nowszy sprzet w szkole bo w niektorych salach to az strach wejsc.

7) Wiecej osob w dziekanacie bo ostatnio to sie niezle kolejki porobily.

8) Dla SNM zaocznych moze by cos szkola dala jak chocby glupie szafki by nie latac z arkuszami 100 na 70. :/
  • Witold Janik

Wypowiem się jako student zaoczny Kultury Japonii (kończący dziennie historię na UW):

Ad. 5.
    Może Wiki niekoniecznie, to raczej kiepski pomysł. Proponuję opracowanie odpowiedniej podstrony PJWSTK, może to wyglądać tak jak tu na przykład: http://www.ihuw.pl/biogramy/index.p...

Ad. 5.bis.
    "więcej miejsc siedzących na uczelni :)" POPIERAM!

Ad.6.
    A propos sprzętu - wandale niszczą wyposażenie sal, w sali 111B niektórych pulpitów po prostu nie ma, albo są poodkręcane śruby i nie da się korzystać. Komuś strasznie się k... nudziło.

9) Zastanawiam się czy dałoby się wprowadzić takie rozwiązanie (nie wiem czy systemowo (jakiś program który automatycznie wysyła maile do listy zainteresowanych, czy coś? to rozwiązanie preferowane), czy może indywidualnie (maile do grupy od prowadzących), ale marzy mi się, żebym dostawał powiadomienie, kiedy prowadzący wrzuci na ftp jakiś nowy materiał.

Pozdrawiam!
  • Anonim

::BUFET/SKLEPIK::

Zdecydowanie trzeba usprawnic dzialalnosc w podziemiach.
    Potrzeba dwoch/trzech osob do obslugi sklepiku w weekendy! a jest...

...jest tylko JEDNA pani do podgrzewania, podawania, wydawania, itd...! Kolejka wyszla za drzwi. 15minutowa przerwa stracza na obsluzenie 10 osob.

A jak wiadomo "zaoczni" to nie 10 osob..:)

Skoro przerwy zostaly skrocone to przydaloby sie podwoic personel bufetowy:)
  • Anonim

no i jakas lepsza wentylacja, jedno uchylone okienko nie wystarcza.. leje sie z ludzi pot strumieniami (nie tylko ze zlosci ze stoja juz 10minut:)

:D
  • <---- Pani Mgr inż. :D

Jestem za ankietą oceniającą pracowników dziekanatu i wykładowców, to co kolega napisał wyżej o kulturze pań z dziekanatu jest smutną prawdą, takiego lekceważącego traktowania to dawno nie doświadczyłem.

Co do odpowiedzi na maila przez wykładowców, na 5 wysłanych, odpowiedź przychodzi na jeden.

• mózg-wymienię na nowy...

ja jestem za winda w budynku C i żeby jakis bufet byl... wtedy by kolejki zniknely i nie trza by bylo zap... do A po durny sok
  • derek

Niech ktoś zrobi w końcu stronę internetową pjwstk. Ani wyszukiwarki nie ma, ani to wszystko jakoś ładnie poukładane nie jest. Te serwisy jakoś powiększyć/połączyć żeby jakiś użytek był z PJonline. Przecież to szkoła informatyczna!
  • Marta Gustołek

Nie wiem jak inni się do tego ustosunkują, ale jako student zaoczny proponowałabym dłuższą przerwę lunchową. Pół godziny to zdecydowanie za mało czasu na odstanie swojego w bufecie, a tym bardziej na to żeby (zwłaszcza teraz gdy robi się zimno) pójść do szatni, ubrać się, wybrać do jakieś pobliskiej restauracji/baru/knajpy, zjeść, wrócić i jeszcze zostawić rzeczy w szatni zanim wróci się na zajęcia. :((
  • Gierappa2

poprawienie zasięgu wifi na dużej auli w tej chwili połączenie się z nią graniczy z cudem. a jak się już uda to wywala po jakiś 15 min...

parking również dla studentów a nie dostępny tylko po 18...może da się wykorzystać plac przy budynku C lub wynegocjowanie miejsc przy D.

popieram wniosek z pocztą. każdy wykładowca ćwiczeniowiec po to ma skrzynkę w pjwstk żeby można się było z kontaktować jednak o ile na dziennych to nie jest aż taki duży problem to z internetowymi można nawet czekać ponad 2 dni co akurat nie za bardzo pasuje...

bankomat na terenie uczelni też by (przynajmniej mi) się przydał. lub terminale w stołówce i kiosku. nie zawsze ma człowiek gotówkę przy sobie a mogą wyniknąć różne potrzeby:)

• Anonim

Dokładnie i do tego Euronet =]

Mi jest strasznie wstyd naszej strony..
    To po prostu żenada żebyśmy mieli tak nie intuicyjną stronę =\\
  • marny

Czasami są sytuacje, że chcielibyśmy zebrać podpisy studentów np. na podaniu do dziekanatu. Niestety nie ma miejsca u nas w szkole, gdzie można by położyć ten papier, aby studenci mogli się spokojnie podpisywać. Kiedyś można było zostawić go u ochroniarzy. Na chwile obecną jest to nie możliwe, a bieganie z kartka papieru po szkole i pytanie każdego, czy jest zainteresowany danym tematem trochę mija się z celem.

Dlatego potrzebujemy miejsce, gdzie można pozostawiać dokumenty do podpisu dla większej liczby studentów. Np. podania, wnioski etc.
  • Jaga

Też się przychylam do wi-fi, ale na terenie całej uczelni... czasem trzeba coś sprawdzić, a tu, albo brak zasięgu, albo co chwilę disconnect, a nie bardzo jest po drodze bieganie na antresolkę, żeby się wpiąć do kabla.
    Komputery na antresolce i na drugim piętrze... hmm... muzeum techniki może być nimi zainteresowane; ) jak się ma 15 minut przerwy to tak akurat, żeby włączyć komputer i go wyłączyć, bo na nic więcej już czasu nie starczy :/
    Skoro już jestem przy piętnastominutowych przerwach... może to jest korzystne dla uczelni, bo zyskuje w ten sposób czas na dodatkowe zajęcia. Ale dla nas to nie jest ok... zwłaszcza jak się siedzi cały dzień na uczelni, to chętnie by się coś przekąsiło na ciepło w międzyczasie, odetchnęło trochę.
    Nasz sławetny bufet :) jak już kilka osób wcześniej wspomniało, przydałoby się go mocno zmodernizować, powiększyć itp. Pomysł ze zorganizowaniem jakiegoś bufetu w budynku C też jest godny rozważenia.
  • H4X

poprawienie wentylacji w pracowniach komputerowych byłoby dobrym pomysłem. Nie zawsze da się otworzyć okno (patrz mróz na dworze) a w środku ciepełko ostre.
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)