PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M S

Pracuje na 1/2 etatu jako web administrator i chce sie doksztalcic na studiach internetowych.

Czy jezeli jestem debilem matematycznym
    mam wogule po co zapisywac sie na informatyke na pjwstk ?

Jak trudna jest matma na studiach inf. ?
    Czy mozna sie tego nauczyc na studiach ewentualnie tylko zaliczyc.
    Nie planuje programowac tylko isc wlasnie
    w kierunku grafiki(dtp), ewentualnie web designu.

Bede wdzieczy za wasze opinie i rady.
    PEACE.
  • Mariusz

powinienes dac rade, chyba ze jestes abiturientem z matura od giertycha... to moze byc gorzej; )
  • prince luckystar

zależy z kim będziesz miał matmę, jeżeli nie jesteś za wyrywny to lepiej idź na zaoczne - zjazd raz na dwa tygodnie sobota i niedziela a jest o niebo lepiej bo z kumplami pogadasz i ćwiczenia masz - na internetowych możesz mieć problem z mad
  • M S

mad ?
  • Anonim

>StaM wrote:
    >mad ?

Matematyka Dyskretna
    http://www.pjwstk.edu.pl/pokaz.php?...
  • M S

Matma - całe życie plany mi psuje.
  • M S

~ Algebra liniowa z geometrią
    ~ Matematyka dyskretna
    ~ Analiza matematyczna
    ~ Algorytmy i struktury danych

Z tego co widziałem są to wszystkie przedmioty matematyczne.
    Może mógł by mi ktoś coś więcej o nich napisać (które łatwe a które trudne).
    Własne odczucia i przemyślenia mile widziane.; ]
  • Anonim

>Matma - całe życie plany mi psuje.

To może warto się przyłożyć i nauczyć dobrze.
  • Taz

Jestem na 1 roku na zaocznych i algebra spędza mi sen z powiek. Ledwo to ogarniam posiłkując się dodatkowo korepetycjami. Nie wyobrażam sobie, abym przyswoił tą wiedzę w nauczaniu przez internet. Ostatni raz styczność z matmą i jej pochodnymi miałem kilka lat temu, a przypomnienie tego wszystkiego wydaje się być jeszcze gorsze niż sama nauka w poprzednich latach.
    Powracając do tematu, na swoim przykładzie mogę Ci powiedzieć z ręką na sercu, że ja osobiście nie ogarnął bym tego studiując w trybie internetowym mając na głowie 1,5 etatu dzięki któremu wogóle stać mnie na studiowanie.
    Wszystko rozbija się w kwestiach chęci i czasu. Mam to pierwsze, ale z drugim stanowczo gorzej.
    Pzdr.
  • M S

Taz - wielkie dzięki za odpowiedz - co prawda nie jest on zbyt budująca ale za to szczera i pomocna.

Biorąc sobie twoją wypowiedz do serca chyba poczekam jeszcze ze studiami do września a narazie nabęde podręczniki do algebry i matematyka dyskretnej i postaram się zapoznać z materiałem.

Jeszcze raz dzięki.

P.S - jakie w takim razie podręczniki do matmy na pjwstk ???
    A może ktoś z was posiłkuje się jakimiś ciekawymi repetytoriami z matematyki. Czekam na odpowiedzi.
  • Kaspi

• M S

muchas gracias!
  • Taz

Witam ponownie kolegę, który razem ze mną jest na bakier z matmą :) Poniżej link do informatora szkolnego. Zapoznaj się przynajmniej ze stroną 25, gdzie jest spis i opis specjalizacji na internetowych (i nie tylko):

http://www.pjwstk.edu.pl/informator...

Pozdrawiam
    P.S.
    Ja ciężko przyswajam matematykę, ale to nie znaczy, że Ty też jesteś takim jak ja mułem :)
  • <---- Pani Mgr inż. :D

Ku pocieszeniu mogę napisać że od 10 lat jak skończyłem technikum nie miałem z matematyką nic wspólnego. W szkole średniej na moim kierunku miałem jedną godzinę mniej matmy niż inne kierunki i z klasy do klasy przechodziłem "psim swędem" bo mi się nie chciało uczyć, teraz mam mały hardcore, o 6 rano pobudka, do 15.30 praca. Idzie jak krew z nosa, na szczęście moja dziewczyna jest po politechnice świeżo wiec mam prawie codziennie korki, tak bez tego bym leżał.
    Co mogę Ci poradzić to znajdź kogoś życzliwego kto Ci pomoże, sam przekonałem się że jak ktoś tłumaczy to idzie całkiem sprawnie, okazuje się że nie jest to takie trudne.
  • Anonim

Kurcze jak się to czyta to człowiek zaczyna wierzyć, że da się tego nauczyć jakoś. Właśnie mam przyjemność obcować z algebrą liniową na zaocznych i muszę przyznać, że nie ma lekko. Jak się olewało matematykę przez większość czasu to nagle ciężko się robi. Aczkolwiek jest i tak lepiej niż na politechnice, z której uciekają ludzie bo matma to tam jakieś szaleństwo.
  • Adki

oj internetowo to ciężka sprawa... sam powtarzałem MAD internetowo i o ile normalnie jeszcze coś kumałem to po internetowych już straciłem sens istnienia :P

z algebrą nie powinno być problemu jeśli się choć trochę ogarnia macierze (czy jak to sie tam po polsku nazywa - uroki studiowania po angielsku..). Wg. mnie gorzej może być w kolejnych semestrach - ANALiza i elektronika (co do elektroniki to my nawet na dziennych nie wiemy o co biega).
  • Anonim

http://www.youtube.com/watch?v=mZB1...

Tak sie studiuje na PJ :P
  • Architekt

lolz
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)