- 1
- 2
-
Anonim
Witam,
W studopirynie na początku roku akademickiego było wspomniane coś o klubie wspinaczkowym pjwstk. Podejrzewam, że sprawa ucichła z powodu braku chętnych, jako że nigdzie nie mogę znaleźć więcej informacji na ten temat. Jednakże spotkałem kilka osób z naszej uczelni, które faktycznie chodzą na ściankę wspinaczkową i chciałbym się dowiedzieć, czy są takowe tutaj na gronie. Jeśli tak, to uważam za bardzo ciekawy pomysł stworzenie takiego klubu oficjalnie. Narazie chcę się jednak dowiedzieć ile ewentualnie osób jest tym zainteresowane. Oczywiście byłby to sposób na zaliczenie wf''u i kto wie, może udałoby się zdobyć jakieś dofinansowanie.
Kilka słów o wspinaczce dla osób, które jeszcze nigdy nie miały okazji tego spróbować:
Otóż wspinaczka jest sportem bardzo ciekawym. Błędem jest myślenie, że jest niebezpieczna, szczególnie na sztucznych ściankach. Nie trzeba być napakowanym, żeby się wspinać, gdyż w tym sporcie liczy się wytrzymałość mięśni, którą nabywa się oczywiście regularnie wspinająć się, a nie siła fizyczna, która jednak czasami jest atutem. Całej techniki asekuracji podstawowej ( na wędkę ) uczą instruktorzy na ściance za darmo, więc nie trzeba nic umieć. Na początek wystarczy też zwykłe obuwie sportowe, żeby zapoznać się ze wspinaczką.
Ceny: do godz 15 wejście kosztuje 12zl
po godz 15 wejście kosztuje 17zł. W weekendy 20zł.
W ceny te wliczony jest cały sprzęt do wspinaczki. Po wpłaceniu wejściówki siedzimy na ściance dowolną ilość czasu.
Notka dla płci przeciwnej: na ściankę chodzi wiele dziewczyn i świetnie sobie radzą, tak więc brak siły fizycznej właściwej facetom nie dyskwalifikuje was!.
Jeśli nadal jesteście niezdecydowani i macie jakieś pytania to piszcie tutaj, na gg 2969867 , lub email g.piotrek@gmail.com .
Pozdrawiam. -
bialy
Ja się zapisuje... :) ale dopiero ja wylecze swoją ręke-złamasa. Więc jestem jak najbardziej zainteresowany. -
pan.Tunio
-
m@ro
-
-
Anonim
-
Anonim
jakub: powiedz mi co Ty widzisz w tym śmiesznego O_o
Cieszę się, że jest kilka zainteresowanych osób. W takim razie proponuję zrobić jakiś pierwszy wypad w najbliższym czasie, żeby wszyscy zobaczyli jak to wygląda. Ja jestem ze studiów wieczorowych, niestety nie wiem jak macie rozłożone zajęcia, ale fajnie byłoby, gdybyście znaleźli wolny czas przed 15 cobyśmy nie musieli płacić 17zł, weekendy to już w ogóle barbarzyństwo, no, ale nie wiem, wszystko jest do ustalenia. Trzeba to wszystko jakoś zgrać. Z wieczorowych może znajdę 1,2 osoby, więc trochę nas już będzie.
Tak więc powiedzcie w jakie dni kończycie w miarę wcześnie i jakie terminy wam ewentualnie odpowiadają. -
Anonim
nie chodziło mi o Ciebie Piotrze tylko o moich przedpiśców, bo wyobraziłem sobie ich jak się garną do wspinania; > HA HA -
m@ro
-
pan.Tunio
jakub wiadomo ze 360stki na nartach to niezly lans szczegolnie drugiego dnia jazdy, i klaskaniem nartami w locie, ale uwierz mi ze my tez dajemy rade:) mysle ze sie wepsniemy sie na wysokosc zadania -
Anonim
No ok, tak czy inaczej wy chyba macie wolne piątki, więc co powiecie na piątek? Nie wiem czy wam pasuje akurat w ten dzień, więc powiedzcie coś na ten temat. -
Ufo aka Juggalo
chetnie, dawno sie nie wspinaUem (moj partner od wspinaczek wybyU do Irlandi i sUuch o nim zaginaU).
Fajnie by byUo zdobyc dofinansowanie ze strony szkoUy (cos w stylu karnetow na scianke), bo wf mnie nie doty3. Nieopodal szkoUy jest nawet jedna, caUkiem niezUa i nie za droga.
Moge pomolestowac Agate ze swojej strony 9zdaje sie, ze dalej robi w sporcie w samorzadzie) jakbyco :) -
arvind
ja tez bym sie pisał. ze wspinaczką mam coś wspolnego juz :) (ścianka i street climbing) -
Anonim
Pewnie mówisz o ściance za obozowej. Ją też miałem na myśli wypisując ceny. Jest dość blisko uczelni z wygodnym dojazdem, więc tylko ją brałem pod uwagę jako, że jest jedną z lepszych w Warszawie.
To całe dofinansowanie to byłaby super sprawa. Nie wiem w ogóle jak zabrać się za odpalenie takiego klubu, może ktoś ma większe doświadczenie w tej kwestii i może powiedzieć coś na ten temat.
Proponuję się organizacyjnie i grupowo wybrać na obozową w piątek, co Wy na to? -
Shent
I jak zwykle kolejna idea klubu dla radosnych studentow. A co z ludem pracujacostudiujacym? -
Anonim
dusker: dzięki za streszczenie mojej życiowej historii, musze potwierdzić to co napisałeś TAK TO PRAWDA, dziękuje -
Anonim
Shent: na wspinaczkę trzeba mieć czas. Jeśli masz jakieś okienko w jakikolwiek dzień tygodnia, to pozostaje już tylko umówić się z ludźmi, którzy będą chodzili w Twoim terminie.. Pasują Ci zapewne tylko weekendy?
Ja mogę chodzić w weekendy, szczególnie jak nam szkoła załatwi karnety, bo w weekendy jest dość drogo.
Czy jest tu ktoś, kto rzuciłby jakiś termin pierwszego spotkania? Na pierwszy raz może być weekend, żeby wszyscy mogli wpaść, czy np sobota/niedziela w tym tygodniu wszystkim odpowiada?? Bo narazie to wszyscy piszą, że są chętni, ale na konkretne propozycje odpowiedzi neistety nie widzę. Więc jak, sobota może być? -
Ufo aka Juggalo
Ta na Obozowej jest spoko, wypasiona dosc. Ale mialem na mysli inna lokacje, w/przy Sztaszicu jest. CaUkiem miUo tam byuo z tego co pamietam (dosc dawno sie nie wspinaUem...). 1o minut piechota, wiec jak ktos ma wieksze okienko w zajeciach :)/ chociaz nie pamietam, jak oni sa 3nni...chyba za dnia to niezbyt, bardziej popoUudnia/wieczory. -
Ufo aka Juggalo
moja propozycja jest taka:
zebrac jakas tam liczbe osob, ktore by chcialy, jak juz tego bedzie pewna liczba to isc z tym do samorzadu. Moge pogadac z Agata ntt i sie zorientowac jakie sa szanse na zalatwienie tego :) -
z
ej ja jestem za wspinaczka w 100% ale trzeba by cos wywiesic na tablicach info. zeby zebrac wiecej chetnych...z wydzialu SNM na pewno pare osob by sie pisalo -
Anonim
O! i to jest dobra myśl. Wypadałoby przygotować jakiś ciekawy plakacik, czym też zająć mogliby się ludzie z snm. Trzeba się wylansować, bo nic z tego nie wyjdzie. O tej ściance 10min od nas nic nie słyszałem, ale warto chodzić na obozową bo jest dość dynamiczna i często zmieniają chwyty, a na tej Twojej to nie wiem jak jest.
Ja mogę się zająć stronką naszego klubiku jak już zostanie zatwierdzony oficjalnie przez uczelnię.
To kiedy pierwszy wypad?
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne