PJWSTK [1826]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jako, że muszę wybrać specjalizację, a Multimedia 3D najbardziej wydają mi się ciekawym wyborem, chcę spytać Was czy możecie coś o niej powiedzieć? Słyszałem, że jest dużo matmy i to mnie trochę przeraża, no i nie wiem jak z pracą potem?
  • Ufo aka Juggalo

nie ma sie 3m jarac jesli chodzi o specjalizacje. Nie wazne 3 wybierzesz mule3D, IO, bazy danych, srobotyke...to nie ma zadnego wpUywu.
    okej ma. ma taki, ze wpUywa to tylko i wyuacznie na to o 3m prace inz piszesz.
    Nie. Nie ma zadnych bonusowych hidden przedmiotow. ani nic...tak dobrze to dopiero na mgr masz. I tu wybor specjalizacji (teraz) wpUywa juz na wybor kierunku na mgr (choc nie jestem pewien i byc moze mozliwy jest transfer z m3D na bazy np).
    Wiec mozesz wyluzowac.
    Na m3D jako prace wystar3 ze trzasniesz sobie jakoms wesoUa animke...
  • Mariusz

kurwa, nie pisz tak bo mam juz doyc czytanie tego gowna!
  • Jaggernod

no wiesz. Jak nie chcesz zeby ciebie przeczytano to po co piszesz bo tego nie da sie rozczytac.
  • Anonim

Kurwa japierdole. Czy polski jezyk jest az tak skomplikowany, czy po prostu musisz byc elomadafakamega16-toletnimziom emjoł ?
  • Ufo aka Juggalo

kurwa ja pierdole! co za buraki!
    musicie sie chuje wpierdalac w kazdy temat w ktoorym sie wpisuje i robic w nim szambom rozpierdalajac go tym samym?
    I pomyslcie paUki (choc to w waszym wypadq moze byc raczej trudne), ze nie mi robicie qq, a czUowiekowi ktoory zaUozyU ten temat i chce sie czegos dowiedziec.
  • Anonim

Ufo a ty zamist rzucac misem nei moglbys poporstu zaczac normalnie pisac???
    przecierz to nie boli tobie sie nic nie stanie a wszyscy beda happy. ja tez mam problem z odczytaniem ciebie. To co robisz jest postu niepotrzebne i nadodatek denerwuje.
  • Anonim

ale on jest łorginalny inaczej... zostawcie chlopaka i poprostu go nieczytajcie... jesli jemu pasuje to ze na forum gada sam z soba to juz jego sprawa...
  • Anonim

No całkiem przejrzyście napisane :D Ale to jednym słowem iść na Multimedia czy na Multimedia 3D ?
  • Ufo aka Juggalo

Na zwykUych multimediach bedziesz miaU gUoownie o dzwieq. Co ma i swoje plusy, bo mozesz zostac audiofilem; )
    Jednak jesli interesujesz sie 3D i masz juz jakas wiedze ntt, robisz cos itp. to na m3D mozesz sie chyba czasem nudzic (nie byUem na m3D, wiec nie traktuj tego jako pewnik)

/miesem rzucam, bo znizam sie do poziomu moich adwersarzy/
  • Anonim

Dzięki za te informacje, mam nadzieję że wypowie się ktoś kto jest na Multimediach 3D =)
  • Ufo aka Juggalo

lubisz obraz --> mul3D
    lubisz dzwiek --> mul
    na mgr i tak sie wszyscy spotykaja, wiec...
  • *** inso ***

ja byłem na MUL3D - powiedz co chcesz robić ? odpowiem czy to dobre miejsce dla Ciebie.
  • igor

Moze ja cos powiem bo mnie tez interesuje ta specjalizacja choc wybor dopiero za 1,5 roku.
    Praca w studiu reklamowym, ewentualnie jak dobrze pujdzie to i w filmie;)
  • *** inso ***

ja jestem zawsze taki krytyczny, więc dla odmiany powiem pozytywnie:
    - wszystko zależy od dobrej woli studenta. Jeżeli kogoś ten temat interesuje, ma dużo czasu, żeby samemu siedzieć i uczyć się 3D, itd... to napewno ta spec się spodoba.
    Ja poszedłem na tą spec ze względu na to, że była najbliżej przedmiotu moich zainteresowań - grafiki.
    Uznałem, że w sumie taka motywacja do zabawy 3D mi się przyda. niestety... sprawy potoczyły się tak, że dzięki stresującej pracy czasu na 3D nie znalazłem. Bywały chwile, że siadałem nad projektami i siedziałem długo... ale to nie wystarczy. Poziom moich umiejętności po 2 latach jest taki jak 14 latka, który pasjonuje się grafiką 3D - więc nie liczcie, że sam fakt uczęszczania na zajęcia sprawi, że będziecie zajebiści.
    Zresztą.... to przecież dotyczy każdej specjalizacji.

Aha... i błagam... nie powtarzajcie sobie tej bzdury, że po tej szkole macie gwarantowaną pracę - tak nie jest. Owszem niektórzy pracodawcy patrzą przychylnym wzrokiem na ludzi z PJWSTK, ale to nie oznacza, że po 3 miesiącach Was nie zwolnią - bo okaże się, że nie macie wiedzy.

PS. Jakby ktoś miał wątpliwości - przytoczony przykład jest czysto hipotetyczny.
  • Anonim

.inso można się wystraszyć czytając Twoją wypowiedź. Uważam, ze po każdej specjalizacji praca nie jest gwarantowana, większość się zyskuje dzięki szczęściu i zbiegom okoliczności. Programowanie też wymaga siedzenia i nie jest powiedziane że program jaki napiszemy znajdzie się komuś przydatny, po robotyce perspektywa lutowania blaszaków nie jest zadowalająca.. Nawet nikt podczas pokazu specjalizacji nie poruszył tematu jak będą wygladały zajęcia, tylko mówili co będzie potem, albo o czym jest dana specjalizacja. O organizacji nikt nie wspomniał. Niektórzy piszą, że na Multimediach 3D nikt niczego nie tłumaczy, tylko studenci przychodzą i mają zrobić projekt (podobnie jak u Barteczki na zajęciach). Sam już niewiem czy dobrze zrobię wybierając te Multimedia 3D...
  • igor

Co do robienia projektów to u Drabika jest to samo; 0
  • Anonim

wydaje mi się, że MULTIMEDIA_3D nie zostaną uruchomione, pozostają nam MULTIMEDIA, no cóż taki los :(
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)