-
Anonim
Jak w temacie...
Już mija ostatni semestr .. hm i czego sie nauczyliśmy na zajęciach ze specjalizaji IO? ... Niestety nic Pan "wielki szycha" Subieta - przez 2 semestry opowiada czego on nie dokonał w życiu i jak zrewolucjonował informatykę i firmy .. a ja sie pytam.. a nasz projekt?
No właśnie... Miał byc ostry - miał nas dopilnować.. żeby kazdy pracował - a tu większość ma projekt totalnie głęboko w ... gdzieś tam...
Pytanie: (dla "starszaków) :) - Czy on co roku tak samo realizuje Projekty IO?
PozdróFka @LL PJ-studiujących :) -
DanJ
Hehehe
Po pierwsze primo mówiłem ci żebyś na BD z kolegą śmigał :)
a po drugie primo to nie ty Subietę ale ewentualnie Subieta (ciebie\wasz zespół) powinien pytać "...a wasz projekt ???"
pozdro
p.s. Mam nadzieje ze tu nie mozna cofnac zaproszenia ?? :) -
Anonim
Więc po pierwsze DUO - Masz rację :)
po drugie DUO - każdy popełnia błędy
po trzecie DUO - Z opowaidań - wynikało, że jest to ciekawa specjalizacja i można wiele sie nauczyć - pewnie to zależy od ludzi z którymi sie pracuje i Subietę pytającego ".. a wasz projekt ??? " i działanie Subiety .. Straszył, że Ci którzy nie będą pracować i pojawiać sie na zajęciach - WYLATYWAĆ i niech sobie szukają innej spec.. - jakoś nie zauwazyłem żeby dotrzymał słowa...
a co do zaproszenia to jak mógłbym nawet pomyślec o cofnięciu :P - Tyle spedzonych lat w tej budzie razem hehe
a mogłem iść na BD - teraz zastanawiam sie nad mgr - iść na BD? .... Ponieważ na pewno nie będe kontynuował IO ....
Obiło mi sie o uszy, że jest coś takiego jak "Informatyka w biznesie" czy " IT w Biznesie" na naszej uczelni w kazdym razie coś w tym stylu.. Czy ktoś może mi coś więcej na ten temat powiedzieć?
-
-
Anonim
hmmmm studia...
tu kazdy jest studentem i sam za siebie odpowiada nikt cie do roboty nie zagoni... nie zrobisz nie zaliczysz... sam o tym wiem :D -
Anonim
Myślę, że sam za siebie odpowiadam - ale nie w tym rzecz jak masz 14 osobową grupę projektową i szefowie grup nie mogą grupę zorganizować... a tzw "Sponsor" nie pokieruje lub zmieni kierowników... ale zrezygnuje ze sponsoringu; P może to by zmobilizowało grupę wtedy...
gdyby to była jedno osobowa grupa projektowa - to masz rację - student .. studia .. wprowadzenie do dorosłości bla bla bla - odpowiada za siebie... i swoje życie... i swój projekt w tym przypadku..
pzdr -
Anonim
Na bytach bylo przeciez podobnie (tzn grupy projektowe)... jak szef niedomagal to sie decydowalo kto go przejmuje i BYTy zaliczone ot co :P -
Anonim
heh - tak byty - ostatni dzień przed oddaniem - "trzeba ku*** coś skleić chłopaki" :) -
Anonim
Wracjąc do IT w Biznesie - słyszał ktoś może o tym u nas na uczelni? - Czy do dziekanatu mam pędzić do Miłych Pań :P -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Hehe.... IO suxx, i wlasnie dlatego ostatnio dziekuje Bogu za pomysl wybrania multimediow :> -
Anonim
-
-
Grono.Net
akurat uwazam ze IO jest interesujace. trzeba tylko postarac sie trafic do grupy wlodka a nie stemposz. -
Anonim
-
Anonim
a ja trafiłem do grupy Subiety i co z tego - oni jedynie są naszymi "sponsorami" - no chyba, ze Włodek prowadzi za rękę grupę i sam ich mobilizuje i dotrzymuje słowa, że jak ktoś nie będzie pracował to wypier.. i niech szuka innej spec... niestety Subek chyba zapomnia szybko o tym co mówi.
Tak jak kolega wyżej w sumie powedział - trzeba mieć porządnych kierowników grup i ludzi którzy chcą zrealizować projekt a nie każdy liczy na drugiego... W końcu studenci; )
Zobaczymy jak to będzie - vice-kierownik dał na pierwszym spotakaniu po feriach wycisk... więc może będzie dobrze...
Myślę, że POD'y rulezzz :P -
Anonim
Wlodek tak nie robi... On ma podobne olewcze podejscie... Niestety wplywa to malo mobilizujaco... Ale...
1. IO - to bardzo ciekawa specjalizacja i jak dla mnie to nie da sie jej zaliczyc (a przynajmniej jest ciezko jak sie wszyscy obijaja)
2. Nauczyc sie mozna bardzo wiele i co najwazniejsze mozna rozkminic jak sie pracuje w grupie co sie pozniej zajebiscie przydaje
3. Jezeli ktos chce to mozna zrobic cos w miare sensownego, a jesli nie to nawet i Subieta z batem nie pomoze...:)
4. Ja tam nie mam watpliwosci ze dobrze wybralem:P
PS > A OBIJANIE SIE NA TAKICH MUL to po prostu buehehehehe:P (po co placic kase za specjalizacje ktore nic nie daja????) :P -
Anonim
Ciekawa -- ciekawa.. :) ale zaliczyć trzeba; )
a praca w grupie jest .... ciężka.... jeśli nikt jej nie organizuje.. tego sie na pewno nauczyłem; )
zobaczymy jak prototyp będzie - co z niego wyszło; ) i ile jest wart; ) -
Maro
siemeczka Magdi i reszta :)
- jak ktos sie chce uczyc programowac, a przy okazji nie frustrowac ze inni z jego grupy nic nie robia i projekt sie nie posuwa do przodu, powinien wg mnie isc na EPG. Tam sa grupy 2-3 osobowe, mozna rowniez pisac samemu od poczatku do konca. Oczywiscie stworzenie gry w C++/DX to co innego niz jakis sofcik biznesowy w Javie czy Ce-plotku, ale w koncu to tez pisanie obiektowego kodu, ten sam sposob rozumowania, rozwiazywania problemow, dokumentacja, blablabla... No i jak dla mnie o wiele wiecej przy tym zabawy i zajawki jak cos juz widac na ekranie.
tyle ode mnie w temacie
pozdro
Maro
Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...
Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych
Grona tematyczne:
Miejsca grona (5)
-
Lucid Klub Aleje jerozolimskie 179 (Piętro 4), Warszawa
-
Opium Club Wierzbowa 9/11, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
The Shot Polna, Warsaw
-