PJWSTK [1818]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak w temacie...

Już mija ostatni semestr .. hm i czego sie nauczyliśmy na zajęciach ze specjalizaji IO? ... Niestety nic Pan "wielki szycha" Subieta - przez 2 semestry opowiada czego on nie dokonał w życiu i jak zrewolucjonował informatykę i firmy .. a ja sie pytam.. a nasz projekt?

No właśnie... Miał byc ostry - miał nas dopilnować.. żeby kazdy pracował - a tu większość ma projekt totalnie głęboko w ... gdzieś tam...

Pytanie: (dla "starszaków) :) - Czy on co roku tak samo realizuje Projekty IO?

PozdróFka @LL PJ-studiujących :)
  • DanJ

Hehehe

Po pierwsze primo mówiłem ci żebyś na BD z kolegą śmigał :)

a po drugie primo to nie ty Subietę ale ewentualnie Subieta (ciebie\wasz zespół) powinien pytać "...a wasz projekt ???"

pozdro

p.s. Mam nadzieje ze tu nie mozna cofnac zaproszenia ?? :)
  • Anonim

Więc po pierwsze DUO - Masz rację :)

po drugie DUO - każdy popełnia błędy

po trzecie DUO - Z opowaidań - wynikało, że jest to ciekawa specjalizacja i można wiele sie nauczyć - pewnie to zależy od ludzi z którymi sie pracuje i Subietę pytającego ".. a wasz projekt ??? " i działanie Subiety .. Straszył, że Ci którzy nie będą pracować i pojawiać sie na zajęciach - WYLATYWAĆ i niech sobie szukają innej spec.. - jakoś nie zauwazyłem żeby dotrzymał słowa...

a co do zaproszenia to jak mógłbym nawet pomyślec o cofnięciu :P - Tyle spedzonych lat w tej budzie razem hehe

a mogłem iść na BD - teraz zastanawiam sie nad mgr - iść na BD? .... Ponieważ na pewno nie będe kontynuował IO ....

Obiło mi sie o uszy, że jest coś takiego jak "Informatyka w biznesie" czy " IT w Biznesie" na naszej uczelni w kazdym razie coś w tym stylu.. Czy ktoś może mi coś więcej na ten temat powiedzieć?

• Anonim

hmmmm studia...
    tu kazdy jest studentem i sam za siebie odpowiada nikt cie do roboty nie zagoni... nie zrobisz nie zaliczysz... sam o tym wiem :D
  • Anonim

Myślę, że sam za siebie odpowiadam - ale nie w tym rzecz jak masz 14 osobową grupę projektową i szefowie grup nie mogą grupę zorganizować... a tzw "Sponsor" nie pokieruje lub zmieni kierowników... ale zrezygnuje ze sponsoringu; P może to by zmobilizowało grupę wtedy...

gdyby to była jedno osobowa grupa projektowa - to masz rację - student .. studia .. wprowadzenie do dorosłości bla bla bla - odpowiada za siebie... i swoje życie... i swój projekt w tym przypadku..

pzdr
  • Anonim

Na bytach bylo przeciez podobnie (tzn grupy projektowe)... jak szef niedomagal to sie decydowalo kto go przejmuje i BYTy zaliczone ot co :P
  • Anonim

heh - tak byty - ostatni dzień przed oddaniem - "trzeba ku*** coś skleić chłopaki" :)
  • Anonim

Wracjąc do IT w Biznesie - słyszał ktoś może o tym u nas na uczelni? - Czy do dziekanatu mam pędzić do Miłych Pań :P
  • Anonim

witaj sasiedzie; )
  • Anonim

Ja?
  • Anonim

:) Już nie sąsiad; P (niestety) :)
  • Anonim

Hehe.... IO suxx, i wlasnie dlatego ostatnio dziekuje Bogu za pomysl wybrania multimediow :>
  • Anonim

teraz sobie pluję w brodę (której nie mam zresztą)
  • Grono.Net

akurat uwazam ze IO jest interesujace. trzeba tylko postarac sie trafic do grupy wlodka a nie stemposz.
  • Anonim

i tak HKJty rządzą :D
  • Anonim

a ja trafiłem do grupy Subiety i co z tego - oni jedynie są naszymi "sponsorami" - no chyba, ze Włodek prowadzi za rękę grupę i sam ich mobilizuje i dotrzymuje słowa, że jak ktoś nie będzie pracował to wypier.. i niech szuka innej spec... niestety Subek chyba zapomnia szybko o tym co mówi.

Tak jak kolega wyżej w sumie powedział - trzeba mieć porządnych kierowników grup i ludzi którzy chcą zrealizować projekt a nie każdy liczy na drugiego... W końcu studenci; )

Zobaczymy jak to będzie - vice-kierownik dał na pierwszym spotakaniu po feriach wycisk... więc może będzie dobrze...

Myślę, że POD'y rulezzz :P
  • Anonim

Wlodek tak nie robi... On ma podobne olewcze podejscie... Niestety wplywa to malo mobilizujaco... Ale...

1. IO - to bardzo ciekawa specjalizacja i jak dla mnie to nie da sie jej zaliczyc (a przynajmniej jest ciezko jak sie wszyscy obijaja)

2. Nauczyc sie mozna bardzo wiele i co najwazniejsze mozna rozkminic jak sie pracuje w grupie co sie pozniej zajebiscie przydaje

3. Jezeli ktos chce to mozna zrobic cos w miare sensownego, a jesli nie to nawet i Subieta z batem nie pomoze...:)

4. Ja tam nie mam watpliwosci ze dobrze wybralem:P

PS > A OBIJANIE SIE NA TAKICH MUL to po prostu buehehehehe:P (po co placic kase za specjalizacje ktore nic nie daja????) :P
  • Anonim

Ciekawa -- ciekawa.. :) ale zaliczyć trzeba; )

a praca w grupie jest .... ciężka.... jeśli nikt jej nie organizuje.. tego sie na pewno nauczyłem; )

zobaczymy jak prototyp będzie - co z niego wyszło; ) i ile jest wart; )
  • Maro

siemeczka Magdi i reszta :)
    - jak ktos sie chce uczyc programowac, a przy okazji nie frustrowac ze inni z jego grupy nic nie robia i projekt sie nie posuwa do przodu, powinien wg mnie isc na EPG. Tam sa grupy 2-3 osobowe, mozna rowniez pisac samemu od poczatku do konca. Oczywiscie stworzenie gry w C++/DX to co innego niz jakis sofcik biznesowy w Javie czy Ce-plotku, ale w koncu to tez pisanie obiektowego kodu, ten sam sposob rozumowania, rozwiazywania problemow, dokumentacja, blablabla... No i jak dla mnie o wiele wiecej przy tym zabawy i zajawki jak cos juz widac na ekranie.
    tyle ode mnie w temacie
    pozdro
    Maro
| |

Grono studentow, milosnikow, absolwentow, wykladowcow, cwiczeniowcow, rektorow, ochrony, sprzataczek...

Polsko -Japońska Wyższa Szkoła Technik Komputerowych

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (5)